Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Anselmo: „Nagyra értékelem a Mastodont”

Phil Anselmo szerint ha ma lenne tinédzser, bizonyára rajongana a Slipknotért, a Metallica mára a heavy metal Rolling Stones-ává vált, Ronnie James Dio pedig a valaha élt egyik leghatalmasabb énekes volt. A Down frontembere mindezt az Ultimate-Guitar.comnak nyilatkozta.

„Nagyra értékelem a Mastodont, amit csinálnak, azt állati jól csinálják", vélekedett Anselmo az interjúban, melynek során a portál munkatársa a Pantera esetleges örököseiről is kérdezte. „A dobosukat emellett nézni is roppant szórakoztató, kibaszott kivételes muzsikus. Iszonyú laza srácok is, jó velük nyomulni. Persze tudom, mit akarsz kihúzni belőlem: igen, a Pantera szerintem is nagyban hatott rájuk. Mindez igazán hízelgő, de ha valami mélyre hangolt zenét hallok, ami rokonszenves, tízből kilenc esetben a Pantera az egyik név, amit megemlíthet az ember. És ez rendben is van így. Viszont a lényeg az, hogy a Pantera nem létezik többé. A lemezeink persze továbbra is ott vannak, de zenét többé nem csinálunk már, vagyis keletkezett a helyünkön egy űr. Azt hiszem, ezek a bandák ezt az űrt töltik be." Phil az interjúban kitért a Slipknotra is. „Ha ma lennék tinédzser vagy akár kölyök, a Slipknot lenne a generációm KISS-e. Érted, mire gondolok, nem? A Slipknot egészen addig csinálhatja ezt az egészet, amíg csak élvezik. Vagyis igenis létezik néhány csapat, akik képesek komoly eredményeket elérni, és igazán nagyban játszanak."

A beszélgetés során a Metallica is szóba került. „A Metallica a metal Rolling Stones-a. Élvezik, amit csinálnak, kibaszott masszív táboruk van, szóval miért ne folytatnák akármeddig, miért ne írnának közösen zenét akármeddig? Nézd meg az AC/DC-t, nézd meg a Heaven And Hellt Ronnie James Dio haláláig, nézd meg Ozzy Osbourne-t. Az ő útjuk a Metallica számára is nyitva áll."

Ronnie James Dióról Phil azt mondta, hogy a legkedvesebb emberek egyike volt, akivel csak valaha is találkozott. „1993 óta ismertem őt, és valahogy mindig kapcsolatban voltunk. A Downnal is többször játszottunk velük az utóbbi években. A halála óriási veszteség, és egy korszak végét jelenti. Az én generációm és az előttünk lévő generáció pontosan tisztában van ezzel. Ronnie egyedülálló volt, egyike a valaha élt legnagyobb heavy metal rock and roll énekeseknek: talán egy kicsit alul is értékelték őt. Pedig szerintem ott volt legfelül. Ő, Glenn Hughes, Paul Rodgers meg még Chris Cornell."

Anselmo jelenleg éppen jövő évre tervezett szólólemezén dolgozik, ahol nemcsak énekel, de gitározik és basszusgitározik is majd. Egyetlen állandó társa a dobos Joe Gonzalez, aki a Warbeast zenekarból lehet ismerős: a texasi thrash csapat idén Phil kiadójánál, a Housecore-nál jelentette meg debütáló albumát, a Krush The Enemyt, mely egyben a cég első kiadványa is volt. Anselmo saját bevallása szerint ezt leszámítva egyedül a gitárszólók feljátszását nem kívánja saját maga megoldani. A négyes Down album szintén készülőfélben van, de erről is csak annyit lehet tudni, hogy valamikor 2011-ben megjelenik. Mindez persze nem meglepő, hiszen már az is komoly eredmény, hogy ősszel végre az évek óta ígérgetett koncertkiadvány, a Diary Of A Mad Band a boltokba került... Phil emellett érintett a Pantera klasszikus Cowboys From Hell már kiadott és a Vulgar Display Of Power kiadás előtt álló húszéves jubileumi változatának háttérmunkálataiban is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.