Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Anselmo: „Ez egy olyan mérges lemez, amit csak én tudtam elkészíteni”

0417philcJúlius 16-án jelenik meg Phil Anselmo első szólólemeze, a Walk Through Exits Only, amelyet a Pantera egykori és a Down jelenlegi frontemberének saját kiadója, a Housecore gondoz. A kiadvány Európában három nappal később érkezik, és a francia Season Of Mist teríti majd.

Anselmo szólólemeze évek óta készül, és hivatalosan a Philip H. Anselmo And The Illegals néven jelenik majd meg. Az énekes zenekarának tagjai Marzi Montaneri gitáros és José Manuel Gonzales dobos. A lemez nyolc dalt rejt majd, köztük olyanokat, mint a Battalion Of Zero vagy az Usurper's Bastard Rant, és súlyos, extrém zenét tartalmaz, de ezt a felvezető, a Warbeasttel közös januári War Of The Gargantuas EP alapján már jóelőre sejteni is lehetett. „Nem arról szólt a történet, hogy egy szigorú értelemben vett thrash vagy heavy metal lemezt csináljak", mondja az albumról Phil. „Ez egy olyan mérges lemez, amit csak én tudtam elkészíteni. Senki mást nem látok a színtéren, aki ugyanazokról a szarságokról üvöltene, mint én. Ezen az albumon nincsenek szójátékok vagy rejtett üzenetek: mindent kipakolok eléd."

„Mindig is nagyon vonzódtam az extrém zenéhez, ez közismert tény", mondta még pár hónapja a Crave Online-nak Anselmo. „Dimebag halála után azonban a Superjoint Rituallal nagyon megkeseredtek a dolgok, és a Down vált a zenei törekvéseim fő fókuszpontjává. Nem nevezném ezt üres érzésnek, mert a szívem legmélyén szabadúszó vagyok, azt csinálok, amit akarok, a Down pedig mindig ott lesz nekem. De mindenképpen szerettem volna ismét valami súlyosat csinálni. Valami olyat, ami minden eddigi zenémtől különbözik. Látok most egy csomó kommentet, ahol azt mondják, hogy ez a zene tök ugyanolyan, mint a Superjoint, ami nem idegesít igazából. Ez a zene egy olyan zenésztől jön, aki mindkét projektben gitározott – de mégis nagyon más. Talán az énekstílusomra gondolnak, amikor a Superjointot emlegetik, de hát ez az, ami természetesen jön belőlem..."

Phil a Downnal június 27-én Tokajban, a Hegyalja Fesztiválon koncertezik.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
-2 #5 björn 2013-04-17 22:10
Én az extrém metál hallatán a Panterára asszociálok. Nem tudom ki hogy van ezzel :)
Idézet
 
 
+2 #4 kéjsóvár bohóc 2013-04-17 17:55
Idézet - Messire:
korrekt hc/punk egyveleg volt a superjoint, elég gyakran előveszem mindkét lemezt. skatulyázni nem szeretek, de az extrém metalról élből a SYL-re asszociálok mindig, ami azért kurvára messze van a superjointtól :)

A SYL az egy király zenekar! Valóban extrém metál.
Idézet
 
 
+1 #3 Messire 2013-04-17 12:23
korrekt hc/punk egyveleg volt a superjoint, elég gyakran előveszem mindkét lemezt. skatulyázni nem szeretek, de az extrém metalról élből a SYL-re asszociálok mindig, ami azért kurvára messze van a superjointtól :)
Idézet
 
 
+2 #2 kéjsóvár bohóc 2013-04-17 11:59
A Superjoint Ritual-t azért nem nevezném hű de brutális extrém metálnak. Nekem a súlyos extrém metálról az Assesino, Kataklysm meg a hasonszőrű bandák jutnak eszembe.
Idézet
 
 
+2 #1 Norbi 2013-04-17 08:02
Nagyon kíváncsi leszek.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.