Shock!

október 21.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Videóüzenet a magyar rajongóknak a Budapesten koncertező Kory Clarke-tól

Május 22-én, a The Joystix szervezésében ismét Budapesten köszönthetjük Kory Clarke-ot, a Warrior Soul, a Space Age Playboys és a Trouble egykori frontemberét. A Dürer Kertben megrendezendő bulin a magyar rock’n’rollerek kísérik majd Koryt, aki videóüzenetet is küldött a hazai rajongóknak.

Aki hosszabb ideje nyomon követi a punkos töltésű rock’n’roll bandákat, nagy valószínűséggel találkozott már Kory Clarke, illetve a Warrior Soul nevével. Kory a ’70-es évek végén indult Detroitból, majd a ’80-as évek második felében New Yorkba költözött és összehozta a Warrior Soult, amely egyedi, pszichedelikus, punkos rock’n’roll zenéjével hamar felkeltette a Geffen érdeklődését. A banda debütáló lemeze, az 1990-es Dead Decade Last Century, illetve a kettes számú, 1991-es Drugs, God And The New Republic után a zenekar masszív turnékat bonyolított le többek között a Queensryche társaságában, de különösebb sikert sajnos nem arattak politikai töltésű, szenvedélyes és roppant egyedi zenéjükkel: az 1992-es Salutations From The Ghetto Nation és az 1993-as Chill Pill után el kellett jönniük a Geffentől. Ezután a zenekar kihozta a Space Age Playboys című anyagot, ahol olyan parádésan ötvözték a pszichedelikus témákat az energikus punk rockkal, hogy a stílus rajongói között azóta is etalonként emlegetett lemezt még Lars Ulrich is kedvencei között tartotta számon. A megjelenést követő turné aztán most sem hozta meg a megérdemelt áttörést, így a banda egészen 2007-ig nem volt látható-hallható.

1997-ben Kory Los Angelesbe költözött, és összehozta a Space Age Playboys néven futó glam/punk kvartettet, amellyel New Rock Underground címen hoztak ki egy kiváló lemezt 1999-ben. A banda feloszlása után az énekes 2004-ben adta ki Opium Hotel címen első szólólemezét, majd 2007-ben aztán egy új felállással újra dolgozni kezdett a Warrior Soul. A banda folyamatosan turnézott Angliában, majd a közös munkát a 2010-ben megjelent Destroy The War Machine című lemez megjelenése koronázta meg, amit a szaksajtó mindenhol nagyon pozitív kritikákkal illetett. A lemez turnéja után a következő Stiff Middle Finger című anyag 2012-ben látott napvilágot szintén pozitív visszhanggal. A Warrior Soul mellett Kory 2006 ban a Dirty Rig énekesi posztján tűnt fel, és készített velük egy lemezt Rock Did It címmel, illetve 2008-ban a chicagói doom legenda Trouble énekese lett, és egészen 2012-ig turnézott velük: 2009 őszén Budapesten is fellépett Bruce Franklinékkel.

Aki május 22-én ellátogat a Dürer Kertbe, igazi punk/rock estének lehet részese, és egy legendás frontember előadásában hallgathat meg jó pár mára klasszikussá vált Warrior Soul dalt, többek között az idén húsz éve megjelent The Space Age Playboys mesterműről. Az este hazai vonatkozású érdekessége, hogy Kory kísérőzenekara ezen az estén az itthoni The Joystix lesz.

Koryval készített néhány évvel ezelőtti interjúnkat itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.