Shock!

május 27.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Dead Daisies, Riverside, Little Big és The Winery Dogs: mozgalmas őszre készül a Livesounds

0711riversideSzínes és mozgalmas koncertnaptárt állított az év második felére a Livesounds Productions: a Riverside, a Royal Hunt, a The Flower Kings, a The Winery Dogs, a The Dead Daisies, a Batushka, valamit közös turnén a Pain és az Ensiferum is Budapestre látogat.

Ahogy minden évben, 2023 hátralévő részében is jobbnál jobb progresszív rock- és metálkoncertek szerepelnek a Livesounds kínálatában. A nyár végén, augusztus 30-án rögtön egy évtizedes múltra visszatekintő dán csapat, a Royal Hunt érkezik: tavaly ősszel megjelent, Dystopia part II című lemezüket mutatják be az Analog Music Hallban. Szeptember 24-én a Riverside folytatja a sort: a lengyel zenekar évtizedes teljesítményével a progresszív rockzenei színtér első számú képviselőjévé vált. Időről időre ellátogatnak Budapestre is, ezúttal a Barba Negra Red Stage-en hallgathatjuk meg dalaikat. Nem kisebb név tér vissza október 11-én sem: a három évtizede indult svéd progrock-legenda, a The Flower Kings lép fel az A38 Hajón. Október 28-án pedig egy igazi szupergroup játszik a Barba Negrában: a The Winery Dogs, azaz Mike Portnoy, Richie Kotzen és Billy Sheehan lép fel Red Stage-re is ezen az estén.

0711painA belevaló rock and roll bulikra és lenyűgöző gitáros teljesítményekre vágyók is készülhetnek: a több száz koncertnyi rutinnal rendelkező Vinnie Moore, a shred gitározás egyik atyja Double Exposure címú új lemezét mutatja be szeptember 26-án az Analog Music Hallban, ráadásul most először egy énekes is fellép majd a turnén. December 3-án pedig John Corabival tér vissza a The Dead Daisies, mely fennállásának tizedik évfordulóját egy válogatáslemez kiadásával ünnepli a Barba Negrában.

Az őszi és téli hónapok alatt több különleges koncertre is készülhetünk. Október 19-én a napfényes Los Angelesből jelentkezik ötödik nagylemezével a Little Big zenekar, mely 2013-ban Szentpétervárról indult. Az elmúlt tíz évben a duó nemcsak az Egyesült Államokban, de szerte Európában is ismertté vált, dalaik és videóklipjeik sorra válnak slágerekké. Az elborultabb metalt kedvelőket érdekelheti majd a Mizuho Lin énekesnő és Sergio Mazul énekes párosával színpadra álló dallamos death metal csapat, a brazil Semblant október 20-ai koncertje, november 1-én pedig a heavy metal alapokra industrial, electro és techno elemeket pakoló, és mindezt élőben elsöprő lendülettel előadó Pain tér vissza egy hosszabb kihagyás után, ráadásul ezúttal egy különleges turnévendéggel, a finn Ensiferummal. Szintén maradandó élményt kínál majd a Krzysztof Drabikowski nevével fémjelzett Batushka november 24-ei fellépése is.

A koncertekre jegyek már kaphatók, kedvezményes, elővételes áron. Bővebb információk és jegyek itt és itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.