Shock!

május 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szeptember 13-án újra Budapesten játszik Richie Kotzen

Már huszonegyedik önálló nagylemezét jelentette meg áprilisban Richie Kotzen. A Salting Earth albumról turnéja keretében a gitáros szeptemberben ismét fellép Budapesten is.

0210rk

„Tettem egy lépést hátra, hogy kettőt léphessek előre. Szükségem volt erre ahhoz, hogy ismét beindítsam magam", mondja új albumáról Richie Kotzen. A Salting Earth a gitáros/énekes saját cégénél, a Headroom-Incnél jelent meg, és a tőle megszokott bluesos-funkos-jazzes elemekkel felturbózott rockzenét rejti majd. Érdekesség, hogy Richie némi női háttérvokált leszámítva ezúttal teljesen egyedül készítette el az anyagot. „Tényleg nem volt szándékos, de amikor elkészültem a lemezzel, akkor tudatosult bennem, hogy csak én játszottam rajta. De ez igazság szerint abból a módszerből fakad, ahogy írom és dokumentálom az ötleteimet. Ez az egész még a '80-as évek végéig nyúlik vissza, amikor muszáj volt a szüleim pajtájában összetákolnom egy hevenyészett stúdiót. Eléggé elzártan nőttem fel, és gyorsan rájöttem: ahhoz, hogy hallgatható formába öntsem a fejemben létező zenét, meg kell találnom a módszert ahhoz, hogy egyedül is képes legyek összerakni a dalaimat."

Richie legutóbbi önálló albuma a 2015-ös Cannibals volt. A gitáros szeptember 13-án ismét Budapesten, az A38 Hajón koncertezik, további részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.