Shock!

augusztus 13.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szeptember 13-án újra Budapesten játszik Richie Kotzen

Már huszonegyedik önálló nagylemezét jelentette meg áprilisban Richie Kotzen. A Salting Earth albumról turnéja keretében a gitáros szeptemberben ismét fellép Budapesten is.

0210rk

„Tettem egy lépést hátra, hogy kettőt léphessek előre. Szükségem volt erre ahhoz, hogy ismét beindítsam magam", mondja új albumáról Richie Kotzen. A Salting Earth a gitáros/énekes saját cégénél, a Headroom-Incnél jelent meg, és a tőle megszokott bluesos-funkos-jazzes elemekkel felturbózott rockzenét rejti majd. Érdekesség, hogy Richie némi női háttérvokált leszámítva ezúttal teljesen egyedül készítette el az anyagot. „Tényleg nem volt szándékos, de amikor elkészültem a lemezzel, akkor tudatosult bennem, hogy csak én játszottam rajta. De ez igazság szerint abból a módszerből fakad, ahogy írom és dokumentálom az ötleteimet. Ez az egész még a '80-as évek végéig nyúlik vissza, amikor muszáj volt a szüleim pajtájában összetákolnom egy hevenyészett stúdiót. Eléggé elzártan nőttem fel, és gyorsan rájöttem: ahhoz, hogy hallgatható formába öntsem a fejemben létező zenét, meg kell találnom a módszert ahhoz, hogy egyedül is képes legyek összerakni a dalaimat."

Richie legutóbbi önálló albuma a 2015-ös Cannibals volt. A gitáros szeptember 13-án ismét Budapesten, az A38 Hajón koncertezik, további részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.