Shock!

szeptember 22.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Svédország death metal-legendái a Dürerben

1010entSvéd death metal ikonok október 12-n a Dürer Kertben! A hagyományos skandináv death metal rajongói számára igazi ünnep lesz ez az esemény, hiszen a műfaj két legendája érkezik Budapestre. A klasszikus albumok sorozatát készítő, tavaly óta Entombed A.D. név alatt muzsikáló fogat mellett a szintén élvonalbeli Grave, valamint egy fiatal csapat, az Implode lép a Dürer Kert színpadára.

A stockholmi Entombed A.D. 1987-ben Nihilist név alatt kezdte tevékenységét, majd 1989-ben változtatták nevüket Entombedra. Már 1990-ben egy halhatatlan lemezzel ajándékozták meg a death metal szerelmeseit, egyúttal a Left Hand Path belépőt jelentett számukra a műfaj elit csapatai közé. A jelenleg egyetlen eredeti tag, Lars Göran Petrov énekes irányította brigád 2007-ig rendszeresen jelentkezett stúdió és koncertlemezekkel. A 2007-ben kiadott Serpent Saints – The Ten Amendments megjelenése után kissé megakadt a banda szekere. A másik eredeti tag, Alex Hellid gitáros passzívvá vált a zenekar és a lemezkészítés iránt, ennek következtében Petrov vezetésével négyen írtak és vettek fel egy teljesen friss anyagot 2013-ban. A lemez azonban csak idén jelenhetett meg, stílszerűen Back to The Front címen, ráadásul a jogi bonyodalmak elkerülése végett Entombed A.D. név alatt. A csapat egyelőre négy tagot számlál, azonban a zenekar ígérete szerint élőben egy plusz gitáros is kisegíti őket, amely garantálja a gyilkos hangzást.

A Grave pályafutása szinte párhuzamba állítható az Entombedével, hiszen a zenekar 1988-ban indult Visby városából, az első death metal szörnyeteget – Into The Grave - 1991-ben szabadították a világra. A ma már stockholmi székhelyű banda ezzel a lemezzel szintén kitörölhetetlenül beírta magát a death metal históriáskönyvébe, és azt a pozíciót azóta is töretlenül tartja. Újabb hasonlóság, hogy a Grave-ben is már csak egyetlen eredeti tagot találunk, az énekes-gitáros Ola Lindgrent. A tagcserék nem törték meg a csapat lendületét, ennek bizonyítéka a legutóbbi, 2012-ben kiadott, elementáris erejű témák sokaságát felsorakoztató Endless Procession Of Souls lemez.

A két veterán előtt a fiatal korosztályt képviselő, a death metal technikásabb, modernebb válfaját játszó Implode áll a deszkákra. A 2006-ban alakult csapatnak eddig egyetlen albuma jelent meg, a 2011-ben kiadott The Hour Has Come, azonban folyamatosan is írják a dalokat, így tavaly egy négyszámos EP-vel, míg idén egy friss nótával jelentkeztek.

A Hammer Concerts bemutatja: Killing Europe 2014
2014. október 12., vasárnap 18 óra
Budapest, Dürer Kert
Entombed A.D., Grave, Implode

Belépő: elővétel 3999 Ft, elővétel a Ticketportal hálózatában 4999 Ft, a helyszínen 4999 Ft.
Jegyek kaphatók: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, a Dürer Kert, és a metalshop.hu oldalakon, valamint a Ticketportal hálózatában

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.