Shock!

december 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nagyszabású emlékest a Hajón Gary Moore tiszteletére

0328lotsGary Moore gitárosok generációinak jelentett és jelent ma is iránymutatást - nem is beszélve a rajongók millióiról, akiket lemezei, koncertjei megérintettek bő négy évtizedes pályafutása alatt. Születésnapjának előestéjén Budapesten is találkoznak tisztelői, hogy egy vérbeli rockkoncerttel adózzanak emléke és zenei nagysága előtt, és együtt élvezzék az újra felcsendülő időtlen dalok, és a fantasztikus szólók kínálta élményt. Április 3-án a gitáros testvére, Cliff Moore és Henrik Freischlader is szerepel majd az A38 Hajón, a házigazda pedig a magyar Run For Power lesz.

A Nemzetközi Gary Moore Fanclub idei emlékkoncertjén a házigazda szerepét a 2012 őszén alakult Run For Power zenekar tölti majd be, melynek soraiban olyan nagyszerű hazai rock muzsikusokat találhatunk, mint a tavalyi Emlékkoncerten is fellépő gitáros, Vámos Zsolt, vagy hazánk egyik legkiválóbb rockénekese, Kiss Zoltán. Első igazi koncertjüket rögtön Gary Moore egykori zenekara, a legendás Thin Lizzy előtt adták még tavaly novemberben, amikor is egy rövid program keretében idézték meg a '80-as évek klasszikus Gary Moore szerzeményeit; olyan alapvetéseket, mint például a Wild Frontier, az Over The Hills And Far Away vagy az Empty Rooms.

További jól ismert Gary Moore szerzeményekkel (és néhány meglepetéssel) kibővített műsorukba időközben bekerült néhány kihagyhatatlan dal Gary blues korszakából is, melyeket ezúttal a hazánkban is egyre népszerűbb Henrik Freischlader társaságában adnak majd elő, aki a legutóbbi turnéja során adott két fantasztikus koncert után tér vissza az A38 Hajó színpadára, hogy maga is méltóképp emlékezzen meg példaképéről.

Ahogy tavaly tavasszal, bátyja 60. születésnapjára szervezett Emlékkoncerten, ezúttal is csatlakozik a fellépőkhöz Gary Moore testvére, a szintén kiváló gitáros Cliff Moore, aki az elmúlt 6 évben számos alkalommal koncertezett már Magyarországon, és igen hamar közönség kedvenccé vált.

Jegyek kaphatók a helyszínen és az A38 Hajó online rendszerében.

A Run For Power zenekar tagjai:
Vámos Zsolt - gitár
Kiss Zoli - ének
Mezőfi József - basszusgitár
Szebényi Dániel - billentyűs hangszerek, vokál
Szentmihályi Gábor - dob

Vendégek:
Cliff Moore - gitár, ének
Henrik Freischlader - gitár, ének
Harrisen Larner-Main - gitár, ének

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.