Shock!

június 20.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mercenary, Omnium Gatherum: dallamos extrém metal koncertek szeptemberben

mercenary2013Annak ellenére, hogy a svédországi Göteborg nevével is fémjelzett dallamos extrém metal egyike a legnépszerűbb metalzenei stílusoknak, az elmúlt időszakban nem sok efféle zenekar turnéja vetődött el Magyarországra. Ezen a hiányon enyhít némileg a Hammer Concerts szeptember 5-ei rendezvénye, ahol a dán Mercenary, a finn Omnium Gatherum, a szintén dán Essence és a hazai Miserium játszik a Soroksári úton található ShowBarlangban.

Igazi veterán zenekar a szeptember 5-ei koncert fő fellépője: a Mercenary még 1991-ben kezdte működését, és nemrég megjelent, Through Our Darkest Days című lemezük immár a hetedik a sorban. Más szempontból viszont kifejezetten friss és újszerű megközelítéssel találkozhatunk az új lemezen, hiszen a banda jelenlegi, fiatal zenészeket szerepeltető felállása csak néhány éve alakult ki és vett lendületet. Az új csapat működőképességét az előző, beszédes című Metamorphosis lemez sikere bizonyította.A Mercenary dalokban keverednek nagyívű dallamok a death metal agresszivitásával, de a heavy metal más műfajai, így a power metal is visszaköszön időnként – ennek tudható be, hogy a banda produkcióját szinte bármilyen metal közönség örömmel fogadja: játszottak már a Megadeth, az Arch Enemy, a Nevermore, a Death Angel vagy éppen King Diamond előtt is. 

Az este kettes számú szereplője a finn Omnium Gatherum. A hattagú csapat szintén dallamos death metalban utazik, és ők sem most kezdték az ipart: a Beyond című idei lemez a hatodik stúdióalbumuk. A klasszikus death metal hörgés és hangzás mellett nem csak a húzós dallamok, hanem a jól kitalált, koncepciózus dalszövegek is karakteres összetevői a csapat zenéjének. Az új lemez például az egyén életének sorsfordító sarokpontjait szedi össze, melyeken mindenkinek át kell esnie előbb vagy utóbb. A dalok arról a lelki erőről szólnak, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy a fontos pillanatokban képesek legyünk megtenni a szükséges lépéseket, és túllépjünk a mindennapi, fájdalmas és örömteli dolgokon is.

A harmadik külföldi vendég szintén Dániából érkezik: az Essence 2005-ben alakult, és 2011-ben készítette el debütáló albumát. A fiatal thrash metal csapat hamarosan Dánia új kedvencévé vált, és számtalan koncert révén szerzett komoly színpadi tapasztalatot. 2012-ben ők nyerték meg a Rock The Nation Awardot, így második, Last Night Of Solace című lemezük már a NoiseArt kiadónál készülhetett el, s a munkában producerként Peter Tägtgren is közreműködött.

Hazai fellépőként üdvözölhetjük majd a Miseriumot, mely komor hangulatú, göteborgi elemekkel is kísért progresszív metalt játszik, és bemutatkozó nagylemezük, a Return To Grace nemrég készült el. Az album a szolnoki Denevér stúdióban nyerte el végső formáját és kiváló minőségét, amire garancia a tagság komoly hangszeres tudása: Tari Szabolcs gitárművészként, Álmos tuba, Tóth Péter ütőhangszer szakon diplomázott a Zeneakadémián, a basszusgitáros Renge Zsolt pedig zeneművészeti szakközépiskolát végzett, s most Petivel együtt zenél a Zuglói Filharmónia Szent István Király Szimfonikus Zenekarban. A Miserium fő hatásai között olyan bandák szerepelnek, mint pl. a Nevermore, a Katatonia, az Evergrey, az Anathema, az Opeth, a Cynic vagy a Pain Of Salvation.

A négy zenekar budapesti koncertjére Soroksári úton, a Művészetek Palotájával szemben lévő Közvágóhíd gyártelepen működő szórakozóhelyen, a ShowBarlangban kerül sor, melyet tömegközlekedéssel és autóval is könnyen meg tudunk közelíteni. Jegyek már kaphatók!

A Hammer Concerts bemutatja:
Mercenary, Omnium Gatherum, Essence, Miserium

2013. szeptember 5., csütörtök 19 óra
Budapest, ShowBarlang (1095 Budapest, Soroksári út 58.)

Belépő: elővételben 2999 Ft, a helyszínen illetve a Ticketportal hálózatában 3999 Ft.
Jegyek kaphatók: Hammer Zenebarlan, Headbanger, CD Pince, Viking, Ticketportal

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.