Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nikki Sixx szerint is közeleg a Mötley sztori vége

Már 2013-ban megjelenhet a Sixx: A.M. harmadik nagylemeze, legalábbis Nikki Sixx, DJ Ashba és James Michael máris megkezdték a dalszerzést az anyaghoz. Mindez érdekesen cseng egybe Nikki azon nyilatkozataival, amelyek megpendítették a Mötley Crüe pályafutásának esetleges befejezését.

Megkezdte a munkát harmadik albumán a Mötley Crüe főnök Nikki Sixx szerelemgyerekének számító Sixx: A.M. formáció, amelyben a basszusgitáros mellett a Guns N’ Roses aktuális felállásában is gitározó Daren Jay „DJ” Ashba és a professzionális dalkovács, illetve multihangszeres James Michael érdekeltek még. A banda reméli, hogy az anyag 2013-ban a boltokba kerülhet, és okkal feltételezhető, hogy a megjelenést ismét hozzákötik majd Nikki valamelyik új könyvének kampányával és koncepciójával. A basszer nemrég nyilvánosságra hozta, hogy két köteten is dolgozik, de részleteket egyelőre nem árult el róluk. A Sixx: A.M. decemberben kiadott egy „7” című akusztikus EP-t, rajta első két anyaguk dalainak átértelmezett verzióival. Nikki legújabb könyve, a This Is Gonna Hurt: Music, Photography And Life Through The Distorted Lens Of Nikki Sixx áprilisban jelent meg, és a New York Times bestseller-listájának negyedik helyén kezdett. A kiadványt néhány héttel később követte annak zenei megfelelője, a This Is Gonna Hurt, amelyből megjelenése óta már több mint 100 ezer példányban fogyott az Egyesült Államokban. Ezek elődje, a 2007-es The Heroin Diaries csak az Egyesült Államokban 350 ezer példányban kelt el – vagyis körülbelül annyian vették meg, mint a hozzákapcsolt első Sixx: A.M. nagylemezt, a The Heroin Diaries Soundtracket.

A Sixx: A.M. minden bizonnyal sűrű jövője érdekes fényt vet a Mötley Crüe további sorsára: miután nemrég Vince Neil énekes megpendítette, hogy a februári Las Vegas-i koncertsorozat után akár ki is léphet a bandából, Nikki is több olyan nyilatkozatot tett, amelyek a Crüe végére utaltak. „Nem hinném, hogy ennek a zenekarnak örökké kellene tartania”, nyilatkozta december végén Sixx. „Már így is jóval tovább húztuk, mint azt bárki is várta volna tőlünk, így most már elsősorban arról szól a történet, hogy megtaláljuk a megfelelő időpontot a méltó befejezéshez. A téma már felmerült a zenekari megbeszéléseken, és mind egyetértettünk benne, hogy előbb-utóbb be akarjuk fejezni a sztorit. Nagyon büszke vagyok a Mötley-re, de most már közeledünk a bandáról szóló film elkészültéhez, és amikor odaérünk, dönteni fogunk. A film bemutatója jó lehetőséget teremtene a nagyszabású, pozitív befejezéshez, aminek nem az a kicsengése, hogy feloszlunk. Addigra szerintem nagyjából elérjük a 35 éves korunkat, ami igazán hosszú idő egy rockbanda számára. Nem szomorkodunk, boldogok vagyunk.”

Ha valóban befejezik, a Mötley Crüe tényleg a csúcson hagyhatja abba, hiszen a Poisonnal közös tavalyi turnéjuk az év egyik legsikeresebb rockturnéja volt az Egyesült Államokban, ötvenegy koncerten összesen 21,1 millió dollárt kasszíroztak vele. A kását azonban annyira azért nem eszik forrón, hiszen a Nikki által emlegetett 35. születésnapjuk csak 2015-ben esedékes…

 

Hozzászólások 

 
#1 Aladin 2012-01-11 23:02
Professzionális hangkovács. Höhhheheheeee...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.