Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Letölthető a Korn és DJ Skrillex közös új dala

Get Up címmel új Korn dal tölthető le a zenekar hivatalos honlapjáról. Az egykori nu metal stílusalapítók májusban egy EP-n kézzel fogható formában is kihozzák majd a Skrillex művésznevű Los Angeles-i DJ-vel közösen elkészített szerzeményt. Hamarosan egy dupla válogatás is érkezik a csapattól.

„Hallottam néhányat Skrillex remixeiből”, mondta a kollaborációról Jonathan Davis énekes a Spinnek. „Egyből úgy éreztem, jó eséllyel rendelkezik a kellő érzékenységgel ahhoz, hogy összekapcsoljon minket egy újfajta kemény hangzással és irányvonallal, megtartva a Korn gitárjait és lüktetését. Őszintén szólva amúgy is épp valami újdonságon gondolkodtunk, szóval a menedzserem megkereste Skrillexet. És amikor bevonultunk a stúdióba, egyből megvolt a közös hullámhossz.” A Get Upot innen kaphatod le.

A zenekar egyébként igen feszes tempót diktál magának, hiszen már annak ellenére is gőzerővel írják a dalokat az új albumhoz, hogy a a '90-es évek zenei vonalához visszakanyarodó III: Remember Who You Are csak tavaly júliusban jelent meg. „Pár hónapja bementünk a stúdióba", mondta James „Munky” Shaffer gitáros még az év elején. „Korábban írtunk pár dalt, Jonathan rögzítette is őket demóformátumban a számítógépén, aztán a stúdióban élőben is kipróbáltuk, kicsit megtekertük őket. Jól szólnak... A stílusuk kicsit a Soundgardenre, arra a seattle-i típusú hangzásra emlékeztet. A többi dal némileg másmilyen, inkább kísérletezősebb." Jonathan maga is kísérletezőnek titulálta a készülődő új számokat, és azt valószínűsítette, hogy többségük nem lesz igazán zúzós. Az eredeti tervek szerint a Korn már áprilisban stúdióba vonult volna, de ez végül későbbre csúszott.

A zenekar nyáron számos európai fesztiválon ott lesz, de előtte még május 10-én megjelenik egy kétlemezes, 29 dalt tartalmazó válogatásuk is korábbi kiadójuknál, a Sonynál The Essential Korn címmel. A banda utolsó sonys lemeze a 2003-as Take A Look In The Mirror volt, de ennek ellenére a kiadványra még a Roadrunner gondozta tavalyi anyagról is kerül majd dal.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.