Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Harakirivel készül a nyárra Serj Tankian

Miközben a világ a tavaly újra aktivizálódott és idén az ausztrál Soundwave bulikon is koncertezett System Of A Down következő lépésére vár, a frontember Serj Tankian szép lassan összerakta harmadik szólólemezének anyagát. A Harakiri című album már nyáron a boltokba kerülhet.

Serj nem az a pihenős típus, így a tavalyi év sem kizárólag a nagyon várt System reunionről szólt nála: az év elején bemutatták Bostonban a Prometheus Bond című rockoperát, amelynek ő írta a teljes zenéjét, illetve egy újabb verseskötetet is kiadott Glaring Through Oblivion címmel. A System Of A Down koncertjei mellett sort kerített egy kiemelten fontos szólóbulira Jerevánban az Örmény Nemzeti Szimfonikusokkal, és egyúttal számos politikussal is találkozott, illetve életében először szülőhazájában, Libanonban is fellépett, szintén az ottani nemzeti filharmonikusok kíséretével. Hazatérve ezt követően négy (!) teljes album anyagát fejezte be: egy jazzes, egy elektronikus, egy Orca című teljes egészében szimfonikus és egy rockos lemezt. Utóbbi jelenik majd meg idén nyáron a saját Serjical Strike kiadó gondozásában Harakiri címmel, jelenleg már a masterelése zajlik.

„Ez az album teljesen más, mint amiket eddig készítettem szólóelőadóként", mondja Serj. „Sokkal céltudatosabb, punkosabb anyag, rajta egy csomó különféle hatással a gót zenéktől az elektronikus dolgokon át egészen a '80-as évek felhangjaiig, a dinamikus heavy rocktól az epikus, dallamos nótákig." A Harakirit teljes egészében Serj írta és rögzítette, de itt-ott azért felbukkannak majd rajta az énekes turnémuzsikusai, azaz Dan Monti gitáros, Mario Pagliarulo basszer és Troy Zeigler dobos. Monti a keverésben is segített Serjnek, a masterelést azonban már a felsőligás Vlado Meller (Metallica, Red Hot Chili Peppers, Kanye West, Beastie Boys) végzi.

Serj legutóbbi szólólemeze, az Imperfect Harmonies 2010-ben jelent meg.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.