Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Az InsideOutnál folytatja karrierjét Geoff Tate

A világ egyik legnevesebb progresszív kiadójához, az InsideOuthoz szerződött Geoff Tate, akit hosszú hetek pletykaáradatát követően végül a múlt héten hivatalosan is kipenderítettek a Queensryche-ból. A szerződés több lemezre szól, amelyek közül ősszel érkezik az első.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy egyesíthetem erőimet az InsideOuttal”, mondja Tate a megállapodás kapcsán. „Nagyon elkötelezettek a progresszív zene iránt, és tényleg komolyan foglalkoznak a művészeikkel: közösen dolgoznak velük azon, hogy eljuttassák a zene szerelmeseihez a világon fellelhető legcsodálatosabb muzsikákat.”

Az énekes második szólóalbuma valamikor ősszel várható, és ugyan Geoff az elmúlt években előszeretettel beszélt a rock haláláról, az utóbbi hetekben már azt igyekszik kihangsúlyozni, hogy igen rockos albumot készített. „Ez a lemez nagyon eltér az előző szólóalbumomtól", nyilatkozta nemrég. „Új emberekkel dolgozom a dalokon és a felvételeken is, ami eleve megváltoztatja a dolgokat. Ez egy igazi hard rock album, miközben a legutóbbi mindenfelé tapogatózott számtalan különböző stílussal. Ez az új viszont megmarad a hard rocknál, még ha másként is közelít ahhoz – úgy, ahogyan én elképzelem ezt a stílust. Sok szempontból nézve kísérletezős a zene, más tekintetben viszont nagyon is tradicionális. Megpróbáltam összehozni a hagyományos rockos hangszerelést a nem annyira jellemző dalszerkezetekkel."

Geoff az énekesváltásról szóló június 20-ai bejelentés óta egyelőre egyetlen szóval sem kommentálta a Queensryche-ban történteket, de pár nappal a történtek előtt otthon, Seattle-ben lépett fel, és természetesen játszotta a zenekar klasszikus dalait is.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.