Shock!

január 23.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Az InsideOutnál folytatja karrierjét Geoff Tate

A világ egyik legnevesebb progresszív kiadójához, az InsideOuthoz szerződött Geoff Tate, akit hosszú hetek pletykaáradatát követően végül a múlt héten hivatalosan is kipenderítettek a Queensryche-ból. A szerződés több lemezre szól, amelyek közül ősszel érkezik az első.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy egyesíthetem erőimet az InsideOuttal”, mondja Tate a megállapodás kapcsán. „Nagyon elkötelezettek a progresszív zene iránt, és tényleg komolyan foglalkoznak a művészeikkel: közösen dolgoznak velük azon, hogy eljuttassák a zene szerelmeseihez a világon fellelhető legcsodálatosabb muzsikákat.”

Az énekes második szólóalbuma valamikor ősszel várható, és ugyan Geoff az elmúlt években előszeretettel beszélt a rock haláláról, az utóbbi hetekben már azt igyekszik kihangsúlyozni, hogy igen rockos albumot készített. „Ez a lemez nagyon eltér az előző szólóalbumomtól", nyilatkozta nemrég. „Új emberekkel dolgozom a dalokon és a felvételeken is, ami eleve megváltoztatja a dolgokat. Ez egy igazi hard rock album, miközben a legutóbbi mindenfelé tapogatózott számtalan különböző stílussal. Ez az új viszont megmarad a hard rocknál, még ha másként is közelít ahhoz – úgy, ahogyan én elképzelem ezt a stílust. Sok szempontból nézve kísérletezős a zene, más tekintetben viszont nagyon is tradicionális. Megpróbáltam összehozni a hagyományos rockos hangszerelést a nem annyira jellemző dalszerkezetekkel."

Geoff az énekesváltásról szóló június 20-ai bejelentés óta egyelőre egyetlen szóval sem kommentálta a Queensryche-ban történteket, de pár nappal a történtek előtt otthon, Seattle-ben lépett fel, és természetesen játszotta a zenekar klasszikus dalait is.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.