Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Queensryche kirúgta Geoff Tate-et, Todd La Torre az új énekes

Az utóbbi néhány hét kínos kavarásait követően hivatalosan is megvált Geoff Tate énekestől a Queensryche, akinek helyére a Crimson Glory torkát, Todd La Torrét állították. Mint ismeretes, vele lépett fel a csapat hangszeres szekciója Rising West néven június 8-9-én Seattle-ben.

„Az elmúlt hónapok során egyre csak nőttek a kreatív nézeteltérések a Queensryche-on belül”, áll Scott Rockenfield dobos hivatalos közleményében. „Szeretnénk, ha a rajongóink tudnák: reménykedtünk, hogy találunk egy olyan megoldást, ami mindenkinek jó, de végül az tűnt a legjobb megfejtésnek, ha elválnak az útjaink Geoff-éitől, és így pozitív irányba indulhatunk tovább. A legjobbakat kívánjuk neki minden jövőbeli vállalkozásához. Alig várjuk, hogy a Queensryche rajongói Todd-dal a mikrofonnál is megnézhessenek bennünket.”

Az idei évre lekötött Queensryche fellépéseket felfüggesztették, de dolgoznak jövőbeli pótlásukon. La Torre emellett közleményben jelentette be, hogy ettől még továbbra is a Crimson Glory tagja maradt. A Rising West projekt a jelenlegi állás szerint minden bizonnyal tehát az enyészeté lesz – kivéve persze, ha most hosszas jogi csatározás veszi kezdetét a felek között… Geoff Tate egyelőre nem szólalt meg az ügyben, de nyilván ez sem várat már sokáig magára.

Tate a Queensryche alapító tagja, arca és Chris DeGarmo gitáros 1998-as távozását követően gyakorlatilag egyszemélyi vezetője volt, emellett pedig szerzőként is ő jegyezte a zenekar sokat kritizált utóbbi lemezeinek oroszlánrészét. Az 53 éves frontember jelenleg második szólóalbumán dolgozik.

 

Hozzászólások 

 
+3 #10 Kiss Gábor (Shock!) 2012-06-24 08:21
Marha jól énekel a fickó, egy az egyben régi Tate. Pont ezért remélem, hogy nem egy régi QR-nótákkal haknizó, Tate-kópiával kiálló csapatként akarnak működni a továbbiakban, hanem összehoznak egy olyan kaliberű lemezt, mint anno a Priest tette a Jugulatorrel.
Idézet
 
 
+3 #9 Equinox 2012-06-22 07:37
Durva, drasztikus döntés, de várható. Jó h nem egyedül Tate-nél vannak a QR név jogai.
Idézet
 
 
+4 #8 Oldboy 2012-06-21 17:47
Idézet - Palinkas Vince:
Crimson Glory meg akkor gondolom ennyi volt :S


Nem mintha a legutóbbi, '99-es sorlemezük óta túl sok vizet zavartak volna...

Én a kései QR albumokkal is megbarátkoztam, de úgy érzem a Promised Land volt az utolsó album, ami még a szó eredeti értelmében vett progresszív muzsikát rejtette. Ettől függetlenül nem tartom vállalhatatlann ak a grunge hatásokkal átitatott lemezeiket, se a Mindcrime kettőt, se a káoszhoz dedikált furcsaságot.q
Idézet
 
 
+1 #7 winger 2012-06-21 17:34
"De azon sem lennék meglepve, ha Tate távozásának hírére DeGarmo igen hamar visszatérne.. " Szerintem nézz utána, hogy kinek a zeneszerzői munkásságával kezdődött a változás...
Idézet
 
 
+4 #6 JamesSmith 2012-06-21 17:01
Szerintem jobb lenne ha vége lenne a QR-nek. Szerettem a zenéjüket de amit az utóbbi időben csinálnak az már csak vergődés. A legutolsó albumok színvonala igencsak kiábrándító volt.
Idézet
 
 
+3 #5 Generica 2012-06-21 14:25
Jobb lett volna egy teljesen úgy fejezetet nyitni, a Rising West tökéletes lett volna erre. Ugyanakkor megértem őket, hogy QR néven akarják folytatni.

A poén az lenne, ha DeGarmo visszatérne, és Tate/DeGarmo néven zenélnének együtt.

Kíváncsi vagyok Geoff Tate álláspontjára is a történtekkel kapcsolatban.
Idézet
 
 
-7 #4 Beszarsz 2012-06-21 13:40
Leirtak magukat. Geoff nelkul ez mar nem lesz Qryche. Osozljanak fel inkabb !
Idézet
 
 
+6 #3 GTJV82 2012-06-21 10:10
Erről már beszéltünk korábban, de sajnos kb. a '94 utáni időszak óta folyamatosan rombolják azt a szintet a lemezeikkel, amit előtte kemény munkával elértek. Na most ezek mellé még az emberi problémák jelenléte.. hát, nyilván elérkezett már az a pont, amikor valamerre lépni kellett, mert ez így nem mehetett tovább.
Jobb, mintha feloszlottak volna.
De azon sem lennék meglepve, ha Tate távozásának hírére DeGarmo igen hamar visszatérne.. mindenesetre sok sikert nekik La Torre-val!
Idézet
 
 
+4 #2 Palinkas Vince 2012-06-21 10:03
Ha nem megy máshogy, legyen így, rendben van, de szerintem nagyon fontos, hogy ne ragadjanak le 88-nál, mert ez a zenekar sosem visszafelé tekintgetett (88-ban sem!). A későbbi éra értékeit is meg kellene őrizni. Mind koncerten, mind egy esetleges lemeznél.
A RW-nél elég a retró nosztalgia, de ha QR a név, az elvárások sokkal komolyabbak.

Crimson Glory meg akkor gondolom ennyi volt :S
Idézet
 
 
+6 #1 Chris92 2012-06-21 09:29
A Dedicated To Chaos után már csak idő kérdése volt mikor fog egy súlyos krach beállni a bandánál. Hogy vajon jobb lesz-e ezután a QR helyzete az a jövő zenéje.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.