Shock!

február 26.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Slash, Tankcsapda - Sopron, 2015. július 1.

0703slash2A tavalyi remek tapasztalatok okán meglehetős optimizmussal vettük az utunkat ismét Sopron felé: ugyan jól tudtuk, hogy a szervezők továbbra sem teljesen a mi ízlésünk szerint rendezgetik a kínálatot, a régió egyik legjobban szervezett, leghangulatosabb eseményére igyekeztünk. A Volt tulajdonképpeni első napjára éppúgy megtelt a Lővér Kemping, ahogy szokott, a hely befogadóképességét sokszorosan túlnőtt eseményre idén is megérkezni volt a legnehezebb. Bent azonban már nyoma sem volt a fogcsikorgatós beléptetési procedúra kínjainak, és a kegyesen közreműködő időjárásnak hála tényleg csak az nem érezte jól magát, aki nem akarta.

Nem így terveztük, de a kapun végül a Tankcsapdára igyekvő tömeggel együtt vetettük be magunkat, ami egyfelől eleve vesztett helyzet, másrészt, ha így esett, akkor már meg is lestünk Lukácsékból annyit, amennyi beleférhetett. Tényleg mindenféle méretű színpadon láttam már a debrecenieket az évek során, és soha, egyetlen alkalommal sem kellett csalódnom bennük, legyen szó fesztiválhakniról vagy izzadságban tobzódó klubozásról. Újdonságot most is legfeljebb Fejes megkurtított frizurája jelentett, legalábbis nekem, hiszen csak eltelt pár év a legutóbbi találkozásunk óta, az én életem totálisan átalakult, ők viszont sikeresebben konzerválták magukat. A közönséget leginkább vegyes összetételűnek tudnám nevezni, ami újfent semmit sem mondana arról, hogy hányféle korosztály és zenei tábor gyűlt össze a nagyszínpad előtt.

időpont:
2015. július 1.
helyszín:
Sopron, VOLT Fesztivál
Neked hogy tetszett?
( 33 Szavazat )

A Férgek kiállása unalomig ismert, viszont az legalább mindenkor markáns és rájuk jellemző: a hármas tényleg jelen van a színpadon, a közönség pedig a tenyerükből eszik még akkor is, ha ezt eredetileg nem így tervezte. Gyakorlatilag ők melegítették be a deszkákat a főattrakció előtt, külön megemlékezve a dolog szürrealitásáról, és ebbéli funkciójukban is tökéletesen helytálltak. Amúgy pedig osztatlan és teljesen megérdemelt sikert arattak, nemcsak mert az ősrajongók és a legfiatalabbak liblingjeit is eljátszották, hanem mert amit maguknak kitaláltak, azt tökéletesen megvalósították. Engem a Connektor :567: nótáival (Bárány, Rio, Kicsikét) vettek meg aznap kilóra, hangosak/látványosak is voltak, Sidlovics „Sidi" Gábor pedig még a metalos karakterét is megadta a fellépésnek. A helyszínen senkit sem hallottam panaszkodni.

0703tcs1

Az ezt követő várakozás aláfestő zenéjét Kiss Tibor és népi zenekara szolgáltatta, a Quimbyről pedig ezen a helyen hadd jegyezzem meg végre, hogy a hype ellenére is egy igen faszányos banda. Főleg élőben igaz ez rájuk, amikor sokszor fémesebb megszólalással bírnak, mint a rockzenei színtér töketlen rádiós bandái. Az már az én problémám, hogy aznap nem voltam igazán rájuk hangolódva, de arra sem éreztem késztetést (szemben mondjuk a túlsó sarokban nyomuló Kowalskyval), hogy távozzak a környékről. Eleve a két, egymással szembefordított nagyszínpad, illetve a minden stratégiai ponton elhelyezett kivetítő-erdő biztosította, hogy a látszólag tétlen órák se teljenek eseménytelenül, így tényleg nem volt miért elmozdulni a központi placcról.

0703slash3

0703slash1Úgy néz ki, hogy itthon ahányszor csak feltűnik valahol Slash újkori zenekara, arra mindenki beindul: ezen az alapvetően multikulturális fesztiválon is eszetlen méretű, masszív tömeg őrizte hadállásait a színpad előtt, már órákkal a fellépés kezdetét megelőzően. Azt tapasztalhattuk már lemezen és DVD-n is, hogy a várakozások mennyire megalapozottak, a 2013-as arénás fellépéshez képest pedig tényleg csak a tető jótékony hiánya jelentett érdemi különbséget. Ott, az ülőhelyek egyikéről meglehetősen rajzfilmszerűnek tűnt a csapat, és őszinte meglepetésemre most, tapintható közelségből is szinte ugyanez volt a helyzet. Ezúttal bő másfél óra telt el úgy, hogy egyszerűen nem hittem a szememnek, és mintha csak arra vártam volna végig, hogy a főhős képe villogni kezdjen, majd eltűnjön a színpadról. Közben persze nem győztem vigyorogni.

Mylesék nem csinálnak különösebb felhajtást magukból, a siker ilyen méreteihez is hozzászokhatták már ebben az összeállításban – a klasszikussal élve: valóban szórakozva szórakoztatnak. Ez pedig akkor is összejön, ha a hangzás éppen csak tűrhető (sem elölről, sem hátulról hallgatva nem volt igazi alja a megszólalásuknak), a főhős pedig szintén nincs élete csúcsformájában. Slash az ősz borostájával együtt is több persze, mint egy szimpla hangszeres, és tőle aztán mindenki a gitározás felsőfokát várja el, ami aligha lehetséges minden egymást követő este. Hiba még így sem volt az előadásban, az pedig, hogy a gépezet mennyire kiszámíthatóan üzemel, szinte fel sem tűnt a lelkesedés közepette. Ezt az élményt tényleg mindenkinek receptre írnám fel, az igazságtalanság tetejének érzem, hogy egyesek szimpla anyagi/logisztikai okokból kifolyólag nem részesülhetnek ebben.

0703slash4A programot az újkori felhozatal uralta, az új albumról öt dalt is eljátszottak, ami csak azért lehet meglepő, hiszen mégis egy mindenkihez szóló fesztiválfellépésről beszélünk, ahová a többség a jól bevált best-offal érkezik. Ehhez képest az, hogy mondjuk a Civil War helyett (végre) a The Dissident került itt adásba, komoly önbizalomról tanúskodik. Ha Slash-koncert, akkor nálam továbbra is az Anastasia viszi el a pálmát, nyolcvankettedszerre is a nem létező hajamat lobogtatja a nótából áradó energia, és ha jól figyelem, a Cilinderesnek is ez az egyik kedvenc pillanata a szettben. A rockzenéről tényleg nem érdemes többet tudni annál, mint amit ez az öt arc itt elővezetett, ettől a szimpla ténytől pedig a közönség is láthatóan megrészegült. Maradtak a kötelező körök: Paradise City, konfetti, tűzijáték, pengetőosztogatás, örömkönnyek, vastaps.

Végezetül mindenki nyugodjon le a picsába: Slashék már novemberben visszatérnek!

A fotókért hatalmas köszönet Réti Zsoltnak és a RockStationnek!

 

Hozzászólások 

 
+4 #30 shmonsta 2015-07-05 10:47
Én örülök neki, hogy a fesztiválokon a más műfajokért rajongók is megnézik a rock, metal koncerteket. Kevesen vagyunk, akik már születésük óta ezzel kelünk, fekszünk, másoknak is meg kell adni az esélyt, hogy felfedezzék maguknak ezeket a zenekarokat és erre a fesztiválok tökéletesen alkalmasak. Az én környezetemben rengeteg pozitív példa volt már erre.
Idézet
 
 
+2 #29 Csabi 2015-07-05 08:48
Én másnap reggelig tudtam volna őket hallgatni,annyi ra jó volt! :) Amit játszhattak volna még : Civil War,Beggars & Hangers-On,Dirty Little Thing,Fall to Pieces,By the Sword,Halo,30 Years to Life,na mindegy majd legközelebb egy kicsit telhetetlen vagyok :D Így is nagyon jó volt,ez egyátalán nem hakni koncert volt! :)
Idézet
 
 
+6 #28 Dead again 2015-07-04 21:29
Még a netről is élvezetes volt nézni a Slash koncertet, kurva jó kedvem lett tőle! Elolvastam az említett Origo-s cikket . . . No comment . . . .
Idézet
 
 
+1 #27 never 2015-07-04 19:37
sok buzi ostoba dévidgettás véglény, pusztuljon ki a föld szinéről mind!!!!
Idézet
 
 
+1 #26 faktor69 2015-07-04 19:23
OFF

Próbálkoztam már korábban, de nem volt jelentkező. Most megint megpróbálom.

A Fezen idejére szállást keresek Fehérváron, fel tudok ajánlani dunaújvárosi szállást a Rockmaraton idejére.
Ha érdekel valakit a lehetőség, akkor jelentkezzen a faktor69@freema il.hu címen és privátban megbeszéljük.
Idézet
 
 
+2 #25 pumpika666 2015-07-04 19:18
Idézet - Codename333:
Nekem az első Slash bulim volt de én nem felejtem el egy darabig az biztos.Egy nagyon profi és stabil zenekar.Engem lenyűgözött nagyon :) Viszont annak ellenére h fesztivál...kicsit nekem is fura hogy úgynevezett "nem oda illő" emberek is ott voltak :D Persze voltak rockerek bőven de nagyon fura volt látni egy két iylen ecsetfejű hipster gyökeret a telekom téri diszkó fos után Slash-re "tombolni",ugyaníyg fura volt Rise Against-en ahogy 2-3 vadbarom mellett ott szoronganak a picsagatyás virágos-pillangós hajdíszes cicababák... :D nah mind1 erre azért számítottam.Fergeteges első nap volt. Jah és aki szerint MYles Kennedy szar frontember az bekaphatja :) (mert hogy iylen véleménnyel is találkoztam) és Slash mégmindig nagy király :)

az oda nem illő emberekről több tucat ismerősöm eszembe jut, meg a hazai fesztiválok színvonalának süllyedése: facebook-on olyanok jelentkeznek be az elmúlt 2-3 évben a szigetről, voltról, akiket 10-12 éve nem tudtunk egy napra sem felrángatni szigetre, mert a "koszos drogos fesztiválra nem megyek" ami nekik jó, nekünk rossz, slash-t(és lemmy-t) is nagyon meg akartam nézni, de számot vetettem, hogy 3 napot ott lenni, fogyasztani és előtte utána dj guetta és quimby, ill az alteregóik műsorát végig "élvezni" nem az én műfajom, pedig nem vagyok kényes ízlésű gyerek, de a 3 nap alatt ennyi pénzt nem ér meg nekem az egész...szerencsére slash-ből a streamen láttam pár nótát és ez kicsit jól esett
mind1,. a lényeg, 29-én judáspriszt, aztán aug-ban rockpart, ott legalább nem lesz hipszterparadic som :)
Idézet
 
 
+1 #24 Codename333 2015-07-04 18:00
Nekem az első Slash bulim volt de én nem felejtem el egy darabig az biztos.Egy nagyon profi és stabil zenekar.Engem lenyűgözött nagyon :) Viszont annak ellenére h fesztivál...kicsit nekem is fura hogy úgynevezett "nem oda illő" emberek is ott voltak :D Persze voltak rockerek bőven de nagyon fura volt látni egy két iylen ecsetfejű hipster gyökeret a telekom téri diszkó fos után Slash-re "tombolni",ugyaníyg fura volt Rise Against-en ahogy 2-3 vadbarom mellett ott szoronganak a picsagatyás virágos-pillangós hajdíszes cicababák... :D nah mind1 erre azért számítottam.Fergeteges első nap volt. Jah és aki szerint MYles Kennedy szar frontember az bekaphatja :) (mert hogy iylen véleménnyel is találkoztam) és Slash mégmindig nagy király :)
Idézet
 
 
+6 #23 Never79 2015-07-04 15:09
Idézet - Cian:
Cak annyit tennèk hozzà,hogy kèt fotel rock zenekar. Slash lenne a gitàrozàs netovàbbja? Nem hinnèm. Messze nem. Amerikàban minden màsodik sarkon próbâl ilyen zenekar. Lehet attól mèg szeretni termèszetesen,d e nèha nèzek csak ki a fejemből,hogy kikèrt őrülnek meg az emberek...


Talán azért őrülnek meg az emberek érte, mert egy nemzedék meghatározó zenekarának gitárosa volt, valamint rocksztár (volt?). A minden második sarkon próbáló zenekarokról ez már nem mondható el.
Idézet
 
 
-13 #22 Cian 2015-07-04 10:04
Cak annyit tennèk hozzà,hogy kèt fotel rock zenekar. Slash lenne a gitàrozàs netovàbbja? Nem hinnèm. Messze nem. Amerikàban minden màsodik sarkon próbâl ilyen zenekar. Lehet attól mèg szeretni termèszetesen,d e nèha nèzek csak ki a fejemből,hogy kikèrt őrülnek meg az emberek...
Idézet
 
 
+6 #21 bogar 2015-07-04 09:24
Idézet - valarmorgulisz:
bogar!

Bár elég régóta nyomjuk itt mind a ketten, össze még nem akadtunk egyik cikknél sem a kommentben. Ennek oka az, hogy Te vagy az egyik legkorrektebb, legnormálisabb hozzászóló a shockon! Úgyhogy Isten éltessen/itasson! (persze nem csak a fent leírt dolgok okán :) )


Uhh...! :-)

Nem akartam ellopni a topic-ot, de tényleg köszönöm!

Időnként más oldalakon is előfordulok és azokon még be is szólok, ha olyan a helyzet, de itt valódi zeneszerető közösség van. Kb. olyan a szitu, mint amikor régen az aktuális Metal Hammer tartalmát beszéltük meg egy sör mellett a haverokkal. Valamint az itt szereplő írások többségének a minősége sem "indokolja", hogy trollkodni kezdjünk. :-)
Idézet
 
 
+2 #20 bogar 2015-07-04 09:19
Idézet - the raven:
[quote name="bogar"]Előre is bocs, de egy kicsit OFF leszek! :-)

Július 2.-án volt 40 éve, hogy megérkeztem erre a planétára. Mivel a koncert jóval átnyúlt éjfél utánra, ezért azt élhettem meg, hogy a párom és a legjobb barátom társaságában, egy korsó hideg sörrel a kezemben látom, amint az egyik gyerekkori hősöm választékot gitározik a hajamba a születésnapomon .
Kívánom, hogy mindenki élhessen át hasonló élményeket!
Pattintok egy sört az egészségetekre! !Hosszú életet!!


Köszönöm! :-)
Idézet
 
 
+6 #19 valarmorgulisz 2015-07-04 08:25
bogar!

Bár elég régóta nyomjuk itt mind a ketten, össze még nem akadtunk egyik cikknél sem a kommentben. Ennek oka az, hogy Te vagy az egyik legkorrektebb, legnormálisabb hozzászóló a shockon! Úgyhogy Isten éltessen/itasson! (persze nem csak a fent leírt dolgok okán :) )
Idézet
 
 
+2 #18 the raven 2015-07-04 07:29
[quote name="bogar"]Előre is bocs, de egy kicsit OFF leszek! :-)

Július 2.-án volt 40 éve, hogy megérkeztem erre a planétára. Mivel a koncert jóval átnyúlt éjfél utánra, ezért azt élhettem meg, hogy a párom és a legjobb barátom társaságában, egy korsó hideg sörrel a kezemben látom, amint az egyik gyerekkori hősöm választékot gitározik a hajamba a születésnapomon .
Kívánom, hogy mindenki élhessen át hasonló élményeket!
Pattintok egy sört az egészségetekre! !Hosszú életet!!
Idézet
 
 
+1 #17 cifrakdaniel 2015-07-03 23:06
Idézet - Den:
kössz a választ,és legyen igazad!

Hát ha facebookra kiírta meg Sixxnek is mondta meg sok mindenkinek akivel beszélt a backstageben, akkr veheted tutira. Saját magával cseszne ki, ha nem tartaná be ezek után. :)
S ahogy látom itt is bemondta:
https://youtu.be/ZYN6pwIN8Wo?t=9m45s
Idézet
 
 
+2 #16 Den 2015-07-03 22:52
Idézet - cifrakdaniel:
Idézet - Den:
Egyébként eza "Slashék már novemberben visszatérnek!" duma most komoly,mert nekem 1szerűen túl szépnek tűnik,h igaz legyen,főleg h,elvileg októberben még az államokban fognak koncertezni(a fb-on néztem)hogy van ez.......1x csak hirtelen visszaknyarodná nak európába,ez nekem logikátlannak tűnik,másrészt én azt hittem,1 ilyen banda nagyjából körbeturnézza a "világot" aztán hazatér,h ott 1uccsi nagy bulival zárja a turnét,akkor most hogy is van ez??,valaki elmagyarázhatná

Mindig az igények szerint turnéznak, most, hogy mivel fejezik be egy dolog az első lemez turnéját Belgrádban zárták és a novemberi buli elvileg 30-a szóval, annyira nem vészes.

kössz a választ,és legyen igazad!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.