Shock!

július 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Scorpions, Omega Testamentum - Budapest, 2024. június 29.

Ha a Scorpions magyarországi koncertjeinek sűrűségét nézem, jövőre újra jönniük kell. 2019, 2022, 2024, szóval pont egy év múlva boldogan megnézném akár ugyanezt a szettet is. És mivel – ha tetszik, ha nem – öregszenek ők is, előbb-utóbb eljön az a pont, amikor már nem bírják majd ezt a tempót és fel kell adni a turnézást. Vagy ha bármi miatt kiesne a stabil hármas valamelyike, akárhogy is nézzük, az is azonnali végszó, mert a Klaus Meine/Rudolf Schenker/Matthias Jabs triumvirátus bármelyike nélkül értelmetlen lenne ezen a néven folytatni a történetet. Kerry King is eljátszhatja a Raining Bloodot, de attól az már sosem lesz Slayer. És mindeközben lehet viccelődni a nyugdíjas szóval – mi is megtesszük a facebookos koncertes bejelentkezéseinkkor olykor –, attól az is tény marad, hogy lassan a nyolcvan felé közelítenek, így ha csak a számokat nézzük, bőven benne vannak a nyugdíjas korban. Mindezek ellenére fizikailag elképesztően jó formában van a két gitáros, Meine pedig idén tavasszal még egy gerincműtétből lábadozott, szóval nem meglepő, hogy nem mozgott annyit. Viszont hangilag sokkal jobban odatette magát, mint két éve.

scorpions_k2024_01

időpont:
2024. június 29.
helyszín:
Budapest, Papp László Sportaréna
Neked hogy tetszett?
( 20 Szavazat )

Az előbbi gondolatfolyamon elindulva lehet vitatkozni azzal, hogy az Omega Testamentumnak mennyire van értelme ezen a néven működnie, még akkor is, ha a zenekar bevallottan nem az Omega folytatásának tekintendő. Nem is lehetne annak tekinteni, hiszen egy régi tag játszik itt, Debreczeni „Ciki" Ferenc dobos, aki életre hívta ezt a formációt. A háttértörténetbe ne menjünk bele, nem a mi asztalunk, főleg, hogy a zenekar perpillanat más tagokkal létezik, mint akikkel életre kelt. Irgalmatlan nagy az a cipő, amit Kóbor János maga mögött hagyott, egyedi hang, rocksztár forma, karizma, minden megvolt nála, ami színpadra teremtette. Direkt más hangkaraktert kerestek ide, Schrott Péter klasszikus heavy metal torok, így nagy hasonlítgatásoknak nincs értelme.

omega_testamentum_k2024_01

Viszont ha csak ezt az estét nézem, az a bizonyos cipő iszonyatosan lötyög, nem jött össze a sokezres nézősereg előtt a megfelelő produkció. Nem tudom, hogy volt-e valami technikai oka, de Péter végig bántóan hamis volt, és néhány klasszikus rocksztáros pózon kívül nem nagyon mozdult meg. De az egész zenekar statikusnak tűnt, és ezen az olyan régi slágerek sem segítettek, mint a Fekete Pillangó, az Életfogytig rock and roll vagy a maga idejében elképesztően előremutató Babylon. A színpad bal szélén Erdős Róbert gitáros szinte észrevehetetlennek tűnt, Nagy Zsolt a billentyűhalmai mögött megtette, amit lehetett, vitathatatlan a tehetsége, de még ő sem mentette meg a produkciót.

omega_testamentum_k2024_02

Fekete Tibor basszusgitáros sem ma kezdte, láthatóan egymásra figyelve adták az alapot Cikivel, akinek bizonyára izommemóriából mennek még a klasszikus dalok. Az új sajátot elsőként lőtték el, az Őrizzük a lángot tipikus magyar rocknóta, nem több, nem kevesebb. A fél órás szett végén a Gyöngyhajú lányra borult mobiltelefonosvakuba a nézőtér, és bizonyára van, akinek rokonszenvesebb volt a felvezető zenekar, de számomra sajnos egy gimis tehetségkutató érzését keltették – legendás nevek ide vagy oda. Persze értem, Cikinek ez az élete, meg mit is csináljon, ha fizikailag bírja valaki, ezzel nem lehet leállni, csak hát lehet, hogy nem kellene az „o" betűs régi zenekarnév ide, mert rém kellemetlen lesz a szájíz a végén. Mert ez így ebben a formában nagyon nem az igazi. (V.Sz.)

scorpions_k2024_02

Óriási dilemma elé állított a szombat este, hiszen zajlik a foci-EB és pont német-dán nyolcaddöntőt rendeztek, a Nationalelf pedig 1986 óta a szívem csücske, de hát a Scorpions is az és majdnem ugyanannyi ideje. Abban persze bíztam, hogy Dánia nem jelent megugorhatatlan akadályt Toni Kroosék számára és úgyis a spanyolok elleni negyeddöntő lesz a vízválaszó, Rudolf Schenkerék viszont speciálisan erre a turnéra összeállított tematikus programmal érkeztek. Amúgy meg folyamatosan ott motoszkált bennem, hogy lesz-e legközelebb, láthatom-e őket még valaha odafent, a deszkákon?

scorpions_k2024_03

Mit is mondhatnék: nem bántam meg, hogy a koncert mellé tettem le a voksomat. Volt alkalmam többször is elcsípni a csapatot élőben, volt, hogy korlátlan színpad mögötti garázdálkodásra alkalmas VIP-passzt is kaptam tőlük, de annyira talán egyik korábbi bulit sem élveztem, mint ezt. Ehhez hozzájárult az alaposan megtelt Aréna látványa is. Akár csodálkozhattam is volna azon, hogyan képesek a skorpiók sokadszorra is bevonzani tízezer embert a csarnokba, miközben szinte hazajárnak hozzánk, ha nem tudnám a választ: a Scorpions ugyanis az a külföldi zenekar, amelyet mi, magyarok a leginkább magunkénak érezhetünk. Még az átkosban kezdtek ide járni, velük együtt éltük át a '80-as és '90-es évek fordulóján a világpolitika színpadán lezajlott változásokat, azóta pedig már a sokadik generációt csavarják az ujjuk köré. Szóval olyanok ők nekünk, mint az a sokat megélt, a dörgést jól ismerő nyugatnémet nagybácsi, aki gyerekkorunkban időnként meglátogatott minket és olyan csokoládéval halmozott el, amit csak hírből ismertünk. A nagybácsi ma már nem fiatal, de még mindig jó karban van és továbbra is szeret Budapestre járni, mi pedig mindig örömmel fogadjuk őt. Megszokásból még hozza a zsáknyi édességet is, pedig már mindent megvehetünk magunknak itt is. Akarom mondani, majdnem mindent, azt a hagyományos, békebeli hannoveri ízt ugyanis csak ritkán találni a hazai boltok polcain. Talán azért is esik annyira jól, amikor a vén lókötőtől kapunk belőle pár táblával.

scorpions_k2024_04

Ezúttal az idén negyvenéves Love At First Sting jelentette azt az extra desszertet, amit mézesmadzagként elhúztak előttünk, mi meg naná, hogy vevők voltunk rá. Ki voltunk már éhezve erre, na. Én magam akkor is elégedett lettem volna, ha minden különösebb körítés nélkül tolták volna el a klasszikus anyagot, de a látványt megint odatették rendesen. Voltaképpen ugyanazt a színpadképet használták, amit az elmúlt években mindig, de a hatásosan – és nyilván hatásvadász módon – megkomponált vizualizáció szemet gyönyörködtető mivolta mellett nem lehetett szó nélkül elmenni. Sokszor azon kaptam magam, hogy nem is a zenészeket, hanem a kivetítőket figyelem, pedig a színpadon is akadt látnivaló bőven: például a hetvenhatot taposó Rudolf, aki továbbra is egészen valószínűtlen fizikai állapotban van és kábé olyan testzsírszázalékkal rendelkezhet, mint én, csak nekem van harminc év előnyöm vele szemben... Hiába, a fegyelmezett, sportos életmód az állampapírnál és az aranynál is sokkal jobb befektetés az ember öregkorára nézve. Schenker energikus színpadi jelenléte még mindig ugyanolyan védjegy, mint a magát hasonlóan jól konzerváló Matthias Jabs a másik oldalon, azt meg talán mondani sem kéne, hogy egyikük sem felejtett el gitározni. Klaus Meine mozgásán viszont már látszanak az évek, bár persze nemrég épült fel egy kellemetlen gerincműtétből, így abszolút érthető. A hangja viszont nagyon rendben volt: olyannyira, hogy egyesek egyenesen odáig mentek, hogy playbackre gyanakodtak, de a felvételeket visszahallgatva ez nevetséges feltételezés. Nyilván akadt néhol gépi rásegítés, például a Send Me An Angel refrénjében úgy süvöltöttek a backing trackről a vokálok, hogy még a feleségem is felhúzta a szemöldökét, de ez nálam még simán belefért.

scorpions_k2024_05

A Coming Home-mal kezdtek, melynek első lírai versszaka még intróként szolgált, majd Mikkey Dee vezetésével úgy robbantak színpadra, mintha legalábbis a harmincas éveikben járnának. A svéd dobmágus végig elképesztő tempót diktált, sosem hallott dinamikát pakolt a régi örökzöldek alá, a cucca pedig megalázóan jól szólt végig. A hangzás az elején amúgy még botladozott egy kicsit, túlvezérelték és a magas is sok volt, de aztán hamar beállt és arányos lett. A program bizonyos periódusokban szinte teljesen megegyezett a két évvel ezelőttivel, a Coming Home-ot követően a Gas In The Tank, a Make It Real, a The Zoo és a Coast To Coast négyese 2022-ben ugyanígy követte egymást. Utóbbi instrumentális dal az első volt, ami Klaus pihenését szolgálta, majd jött az I'm Leaving You, amitől még most is a hideg ráz és kvázi azóta dünnyögöm magamban a riffjét. A Love At First Sting sosem játszott többi dala közül a menetelős Crossfire éppúgy hatott, mint a bulikon gyakori vendég és borzongatóan feelinges Bad Boys Running Wild imádnivaló témája.

scorpions_k2024_06

Matthias pazar instrumentálisa, a gitártechnikus Ingo Powitzerrel előadott Delicate Dance alatt Rudolf is pihent egyet, az ismert változathoz képest pedig még csavartak is egyet rajta Mikkey-vel. Az As Soon As The Good Times Rollt viszont nem játszották el. Mondjuk lehetett rá számítani, reggae-s ritmusával mindig is kilógott az anyagról, ettől függetlenül szívesen meghallgattam volna, mert hatalmas dal. A szokásos akusztikus balladás blokk sem maradhatott ki, a már említett Send Me An Angel mellett az átírt első strófával ellátott Wind Of Change mondanivalóját a kivetítőn is hangsúlyozták. Egyébként Klaus már finomított az új szövegen, kevésbé lett szájbarágós, de az üzenete persze így is egyértelmű. Ki gondolta volna, hogy a dal, ami egykoron de facto a szabadság és a megbékélés szimbólumává vált, egyszer újra ennyire aktuálissá válik majd?

scorpions_k2024_08

A politikus hangvételt szerencsére hamar elűzte a Tease Me Please Me izmos élő verziója, pedig lemezen sosem tartozott a kedvenceim közé, majd érkezett az újabb különlegesség, a szélvészgyors The Same Thrill, ami Mikkey Dee fenomenális dobszólójához jelentett felvezetést. Mikkey továbbra is lenyűgöző erővel és precizitással hozta magát, játéka semmit nem kopott és ugyanazt az élményt adta, amit első találkozásunkkor, 1997-ben, a Motörhead szigetes buliján. A világ problémáin való rágódás ezután sem lehetett alternatíva, mert jött a termet népünnepéllyé változtató Blackout / Big City Nights kombó, a ráadásban pedig a szokásos Still Loving You és Rock You Like A Hurricane, bennem pedig szemernyi kétség és hiányérzet sem maradt. Lehet őket nyugerrezni meg aranyos bácsikázni, de szerintem egyikre sem szolgáltak rá és tényleg csak azt tudom mondani, hogy nyolcvan felé battyogva ne legyünk rosszabb állapotban, mint most ők. A Scorpions bő ötven év elteltével sem önmaga paródiája, amit képviselnek, az még mindig csúcsminőség minden oldalról. Kevés az a zenekar, melynek irányába semmi mást, csakis mérhetetlen tiszteletet táplálok, a Scorpions azonban pont egyike ezeknek. (D.Gy.)

scorpions_k2024_07

 

Hozzászólások 

 
#18 Levus 2024-07-03 22:02
Kottak gyakorlatilag kiitta magát a csapatból és az életből is.
Gondolhatjátok, hogy rengeteg veszekedés lelkizés stressz volt a csapaton belül amikor eszkalálódott, hogy már nem csak rakkenróll arc, hanem nem lehet vele fellépni és dolgozni.
Ehhez képest teljesen csendben ment a dolog, ez nem egy sárdobalós csapat.
Idézet
 
 
#17 mthomka 2024-07-02 15:45
Évtizedeken át nem sikerült kimennem Scorpionsra különböző okokból, ez volt az első.
Nagyon megérte, nekem nagyon kellemes csalódás volt!
Idézet
 
 
#16 Bahn&Scorper 2024-07-02 14:17
Idézet - Valentin Szilvia:
[quote name="Generica"]A pesti bulin Meine Rock & Roll Forever feliratú mellénye szintén James-re utalt.

Így van, meg a Mikkey Dee dobszólónál a slot machine-nél amikor a motörheades ikonok között középen a rock and roll forever feliratú pengető volt, az is Kottakra utalt. Csendes megemlékezés volt, pont jó volt ez így.


Végül is jogos mindkettő, noha nekem inkább csak a Klaus hátán lévő feliratról volt egy halvány asszociációm... meg persze az is jogos, ha nagyon nem akarnak róla nagyon beszélni, hiszen nem volt szép dolog, ahogy Kottak kifocizta magát...
Idézet
 
 
#15 dzsud 2024-07-02 13:33
Idézet - Bahn&Scorper:
A többi meg valóban kiszámítható volt, de ők már 40 éve is erről voltak híresek (a német precizitás ugyebár...)


Sokszor kiderült már, hogy a legendás német precizitás valójában jól marketingelt merevséget és maximális rugalmatlanságo t takar. :)
Idézet
 
 
#14 Etele 2024-07-02 12:34
Teljes mértékben egyet értek a koncertbeszámol ó minden sorával. Az előzenekarral kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy egy-két dalt leszámítva sose voltam Omega-fan, azonban mostanra értettem meg, hogy mennyit tett hozzá az egész történethez Mecky hangja, ripacskodása, színpadi jelenléte. Szombat este hiányzott a - még megmaradt - hangja, hogy lássam a színpadon, ahogy le fel sétál... Szóval Ciki, ezt nem kéne erőltetni semmilyen formában.
Klaus-ék meg jöttek, láttak és győztek. Kb. a koncert legelső hangjaitól felállt a szőr a karomon, de amikor Mikkey-vel igazán berobbant a Coming Home, na onnantól kezdve bő 90 percen keresztül vigyorogtam, és minden külső tényezőt - sörért/pattogatott kukoricáért ki-be mászkáló közönség, mellettünk látványosan unatkozó háziasszony és telefont bámuló gyerekei, stb. - kizárva élveztem, hogy egy légtérben lehetettem ezekkel a legendákkal. Remélem lesz még legalább egy alkalom, hogy lássam őket, mert ezek a 70 pluszos német úriemberek még tudják, hogyan kell szórakoztatni !
Idézet
 
 
#13 Hangdalar 2024-07-02 12:16
Idézet - Closed AI:
Idézet - Hangdalar:
Idézet - Mesterséges unintelligencia :
"Ha a Scorpions magyarországi koncertjeinek sűrűségét nézem, jövőre újra jönniük kell. 2019, 2022, 2024, szóval pont egy év múlva boldogan megnézném akár ugyanezt a szettet is."

Oké, értem, ez egy IQ teszt. Csak a kérdést nem tettétek fel: "2026-ban hány koncertet adnak majd Magyarországon?
a. 1
b. 2
c. 4
"

:)))


Szerintem arra gondolt a költő, hogy előbb 3 év telt el, utána 2, szóval most 1 következik, azaz 25-ben jönniük kell :D Erre utalt azzal, hogy jövőre. Bár így valóban felmerül a kérdés, hogy utána vajon újraindul-e a 3-2-1, vagy esetleg más szisztéma kerül bevezetésre :D


1 év múlva jönnek 2025-ben, de utána már csak fél évet kell várni, tehát 2025ben 2x is jönnek. Vagyis e logika szerint 2026ban már csak negyedévet, azaz 4x jönnek. :)


Lassan klubot nyithatnak. 27-ben pedig így 8 bulijuk is lesz.
Idézet
 
 
#12 Levike 2024-07-02 12:03
Hat lehetett volna meg egy csomó számot játszani, de úgy fogom föl hogy ez a nagy életmű átka :)
Savage Amusementen is volt pár bitang nagy sláger illetve
az Alien Nation örök kedvenc…De nagyon jó volt ez a koncert, jól szóltak a srácok.
Idézet
 
 
#11 Duke 2024-07-02 11:41
Idézet - Bahn&Scorper:
De úgy látszik, nem mindig tudják helyén kezelni a múltat, nekem legalábbis furcsa volt, hogy Kottakról egyáltalán nem emlékeztek meg.


Azért ez így nem teljesen igaz. A dobszóló után Meine egy olyan dzsekiben jött vissza, amin egy „Rock & Roll Forever” felirat volt, pont ott, mint Kottaknak a hátán a tetoválás ugyanezzel a szöveggel. Szóval nem volt kihangsúlyozva a dolog, de abszolút megtörtént. (Az meg tényleg egyéni habitus kérdése, hogy ki melyik típusú megemlékezést tartja jobbnak, emberibbnek.)
Amit a dallista kapcsán írsz, azzal egyébként abszolút egyetértek, lenne miből bőven válogatni, és valószínűleg nem távozna senki felháborodva a koncert közepén, ha mondjuk elhangzana egy In Trance vagy egy Game of Life.
Idézet
 
 
#10 Valentin Szilvia 2024-07-02 11:38
Idézet - Generica:
A turné előtt volt egy 9 bulis felvezető kör Las Vegasban az Ugly Kid Joe-val. Ott a Send Me an Angelt kifejezetten Kottak-nak ajánlották. A pesti bulin Meine Rock & Roll Forever feliratú mellénye szintén James-re utalt.

Idézet - Bahn&Scorper:
[quote name="BS11"]
nekem legalábbis furcsa volt, hogy Kottakról egyáltalán nem emlékeztek meg.


Így van, meg a Mikkey Dee dobszólónál a slot machine-nél amikor a motörheades ikonok között középen a rock and roll forever feliratú pengető volt, az is Kottakra utalt. Csendes megemlékezés volt, pont jó volt ez így.
Idézet
 
 
#9 Generica 2024-07-02 11:33
Csak a pontosság kedvéért, 1990.12.03-án volt az első BS koncert a Wingerrel, nem '91-ben.

Idézet - racerx:
Gyerekkorom meghatározó zenekara/lemeze a Love At, meg a WWL, láttam is őket párszor, de az az érzésem, hogy kb 88 óta a Love At lemezt játszák koncerteken...Szerintem a 91-es BS koncert is kb 70 %-ba egyezett ezzel. Itt is azt hittem hogy legalább az elejétől a végéig nyomják egybe.. A színpadkép, a kivetítők meg kb 15 éve ugyanazok.. Vegyesek az érzéseim nagyon , mert bárhol, bármikor, de...
Idézet
 
 
#8 Generica 2024-07-02 11:31
A turné előtt volt egy 9 bulis felvezető kör Las Vegasban az Ugly Kid Joe-val. Ott a Send Me an Angelt kifejezetten Kottak-nak ajánlották. A pesti bulin Meine Rock & Roll Forever feliratú mellénye szintén James-re utalt.

Idézet - Bahn&Scorper:
[quote name="BS11"]
nekem legalábbis furcsa volt, hogy Kottakról egyáltalán nem emlékeztek meg.
Idézet
 
 
#7 Closed AI 2024-07-02 11:14
Idézet - Hangdalar:
Idézet - Mesterséges unintelligencia :
"Ha a Scorpions magyarországi koncertjeinek sűrűségét nézem, jövőre újra jönniük kell. 2019, 2022, 2024, szóval pont egy év múlva boldogan megnézném akár ugyanezt a szettet is."

Oké, értem, ez egy IQ teszt. Csak a kérdést nem tettétek fel: "2026-ban hány koncertet adnak majd Magyarországon?
a. 1
b. 2
c. 4
"

:)))


Szerintem arra gondolt a költő, hogy előbb 3 év telt el, utána 2, szóval most 1 következik, azaz 25-ben jönniük kell :D Erre utalt azzal, hogy jövőre. Bár így valóban felmerül a kérdés, hogy utána vajon újraindul-e a 3-2-1, vagy esetleg más szisztéma kerül bevezetésre :D


1 év múlva jönnek 2025-ben, de utána már csak fél évet kell várni, tehát 2025ben 2x is jönnek. Vagyis e logika szerint 2026ban már csak negyedévet, azaz 4x jönnek. :)
Idézet
 
 
#6 Bahn&Scorper 2024-07-02 10:47
Idézet - BS11:
Minden jó pillanatával együtt a 2019-es felháborító volt a 15 dalos programmal, ebből egy régi dalos egyveleg volt, és egy dobszóló...2022-es pedig szinte megegyezik a mostanival, annyi különbséggel, a Love At First Sting lemez 4 dala jött, a Rock Believer három dala ment. Még a dalsorrend is ugyanaz. Egy ilyen múltú zenekar, nagy életművel, évről-évre ugyanazt prezentálja


Hozzátehetjük, hogy a 2019-es koncert is majdnem ugyanaz volt, mint a 2016-os... de sajnos igazat kell adnom abban, hogy az utóbbi években elég erős a biztonsági játék. Persze 70 év felett még olyan kondícióban se hajtsa túl magát az ember, mint ami Klausnak és pláne Rudolfnak van, de valóban van 19 lemezük, nemcsak ötöt kéne műsoron tartani egy 11 éves korszakból az aktuális új mellett. Valóban a Lovedrive - Crazy World időszak volt a sikerszéria, de annak a Roth-os albumokkal ágyaztak meg, és utána is még jött egy Face The Heat meg egy Humanity. (Érdekes viszont, hogy a lassúbb illetve slágeresebb dolgokból se nagyon válogatnak, hová tűnt a Holiday, a Noone Like You, a When The Smoke Is Going Down, a Rhythm Of Love vagy a You And I?!) De úgy látszik, nem mindig tudják helyén kezelni a múltat, nekem legalábbis furcsa volt, hogy Kottakról egyáltalán nem emlékeztek meg.

Ettől persze még jó volt hallani az I'm Leaving You-t teljesen először, a Coming Home-ot a lassú felvezetésével és a Crossfire-t nem szimfonikusan is. A többi meg valóban kiszámítható volt, de ők már 40 éve is erről voltak híresek (a német precizitás ugyebár...)

Ez az Omega meg nekem nem volt annyira Ciki mint amekkorára számítottam, tisztességes tribute zenekar egy régi taggal... és nem is baj, hogy nem egy Kóbor imitátort kerestek fejre és hangra. Schrott Peti meg hű volt önmagához és az alkalomhoz is, hogy a Gyöngyhajú lány végére még egy kis White Dove-ot is odatett
Idézet
 
 
#5 racerx 2024-07-02 10:30
Gyerekkorom meghatározó zenekara/lemeze a Love At, meg a WWL, láttam is őket párszor, de az az érzésem, hogy kb 88 óta a Love At lemezt játszák koncerteken...Szerintem a 91-es BS koncert is kb 70 %-ba egyezett ezzel. Itt is azt hittem hogy legalább az elejétől a végéig nyomják egybe.. A színpadkép, a kivetítők meg kb 15 éve ugyanazok.. Vegyesek az érzéseim nagyon , mert bárhol, bármikor, de...
Idézet
 
 
#4 Hangdalar 2024-07-02 10:28
Idézet - Mesterséges unintelligencia :
"Ha a Scorpions magyarországi koncertjeinek sűrűségét nézem, jövőre újra jönniük kell. 2019, 2022, 2024, szóval pont egy év múlva boldogan megnézném akár ugyanezt a szettet is."

Oké, értem, ez egy IQ teszt. Csak a kérdést nem tettétek fel: "2026-ban hány koncertet adnak majd Magyarországon?
a. 1
b. 2
c. 4
"

:)))


Szerintem arra gondolt a költő, hogy előbb 3 év telt el, utána 2, szóval most 1 következik, azaz 25-ben jönniük kell :D Erre utalt azzal, hogy jövőre. Bár így valóban felmerül a kérdés, hogy utána vajon újraindul-e a 3-2-1, vagy esetleg más szisztéma kerül bevezetésre :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.