Shock!

április 25.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Karma To Burn - Budapest, 2011. július 11.

Az A38 terasza remek koncerthelyszín az olyan kaliberű bandáknak, mint a Karma To Burn. A színét a naplementével együtt változtató Duna ideális hátteret nyújtott a stoner rock egyik legkultikusabb képviselőjének magyarországi jelenéséhez, amit a műfaj (zömében harmincas) fanatikusai több mint egy évtizede vártak.

A William Mecum, Rich Mullins és Rob Oswald alkotta hármas minden különösebb teketóriázás nélkül csapott bele a lecsóba háromnegyed kilenckor, hogy aztán szűk egy órában a betépős rock eszenciáját nyújtsák. A valódi power trió hangzása közel ideális volt, a számok között sem sokat tököltek (egy beköszönő konferálás volt csupán), csak könyörtelenül, feszesen nyomták a súlyos, jófajta, jammelős tételeket.

Mivel a Karma To Burn az első lemezt leszámítva mindig csak sporadikusan, vendégművészek segítségével vetemedett énekes számok megalkotására, a Hajón is csak az életmű nagy részét kiadó instrumentális számokból hallhattunk válogatást. Valahol pont az ebben megmutatkozó karakán hozzáállás jelenti szerintem K2B gyenge pontját: bármennyire is ízesek a riffek, húzósak a tempók és változatosak az egymást követő témák, számomra a koncert fél óra után már inkább csak nagyszerű soundtrackje lehetett az estének, mint teljes figyelmet követelő produkció.

időpont:
2011. július 11.
helyszín:
Budapest, A38 Hajó Tetőterasz
Neked hogy tetszett?
( 12 Szavazat )

Talán a színpad vagy emelvény nélkül, a tömeggel egy szinten álló zenészek látványának hiánya is ludas lehetett ebben, mert amúgy az elcsípett képek alapján kicsit sem magukba fordulva, hanem lelkesen, kellőképpen beindulva nyomatták az asztfalt-sűrűségű témákat. Nem nagyon hiszem azonban, hogy bármelyik fanatikus is pontos számsorrendet tudott volna adni a koncert után. Elképzelem, amint a rajongók azon tépik magukat, hogy a Thirty Three a Thirty Five vagy a Thirty Six után jött...

Ha a Kyuss a műfaj Judas Priestje, akkor a rendes set és az elkötelezett hívek CD borítóinak alapos dedikálása után még egy negyedórás ráadást adó Karma To Burn a stoner rock Ravenje vagy Anvilje: valószínűleg mindig is ilyen underground hozzáállással fogják játszani ezt az igazán komor, tökös rockot, amely pont olyan kiadós és tömény, mint amilyen egy grizzly-vacsora lehet.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hirdetés

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.