Shock!

április 18.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Count Me Out, Hold X True, Resources - Gödöllő, 2003. január 3.

Mi aztán nem lazsáltunk, gyakorlatilag a 2003-as évet is egy buliban kezdtük! Afféle youthcore party részese lehetett, aki vette a fáradságot, hogy két hazai és egy amerikai csapat kedvéért kimozduljon otthonról. Előre leszögezem, a három fellépő között csupán minimális különbségeket figyeltem meg.

időpont:
2003. január 3.
helyszín:
Gödöllő, Trafó Klub
Neked hogy tetszett?
( 0 Szavazat )

A Resources és a Hold X True egyaránt előszeretettel pörgeti fel a tempókat, előbbi talán gyakrabban közelít a metal felől (így olykor kifejezetten S.O.D. hatású riffek gördültek elő a hangfalakból!), míg utóbbi inkább punkosan lendületes. Ének címén mindkét esetben kántálós-kiabálós vokalizálást hallhattunk, ami jól illik a stílushoz, legfeljebb engem fáraszt le hosszabb távon. Az összképet tekintve élő tapasztalata nyilvánvalóan a Hold X True-nak van több, azonban mindkét társaság csordultig tele fiatalos irammal, energiával és ez is roppant fontos!

Az amcsi főbanda, a Count Me Out szintén ebben a stílusban helyezhető el, csak náluk ugyanúgy megfigyelhetőek a kimértebb, groove-os dolgok. Más jellegzetességről viszont nemigen tudnék beszámolni velük kapcsolatban, mert bizony semmi kiugrót nem mutattak. Ezért is mondtam, hogy elhanyagolható különbségek voltak a három zenekar között és ez véletlenül sem a két magyar brigád fikázása, hanem a Count Me Out bírálata. Ezek a srácok kinézetre tökéletesen egyek a közönséggel, amivel persze nincs gond. Hangszeres teljesítményük nem valami egetverő, de még ez sem akkora gáz - annál nagyobb baj, hogy dalaik színvonala sem.

Szóval nem mind arany, ami fénylik; nem kell hasra esni minden bandától, amely a tengerentúlról érkezik. Önmagukba és a zenébe vetett hitükért természetesen ők is megérdemlik az elismerést, ha már a muzsikát nem dicsérhetem... Na, megvolt a bemelegítés az előttünk álló nagy Trafó bulikra, amelyekről továbbra is igyekszünk nem lecsúszni!..

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.