Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Zavargások és atrocitások nélkül ment le a Metallica indonéziai koncertje

0828metjakUgyan felmerültek bizonyos előzetes aggodalmak a Metallica augusztus 25-ei jakartai koncertjével kapcsolatban, de a buli végül zökkenőmentesen folyt le. Elégedett volt a fejleményekkel az indonéz főváros polgármestere is, aki a csapat – és a metal műfaj – fanatikus rajongója is egyben.

„Boldog és elégedett vagyok a koncert miatt”, mondta Joko Widodo, Jakarta polgármestere a Metallica vasárnapi fellépése kapcsán. „Semmi sem került ki az ellenőrzésünk alól, és bebizonyítottuk, hogy Jakarta polgárai méltóságteljesen, úgy képesek szórakozni egy rockkoncerten, ahogyan kell.”

Mindez azért érdemel külön említést, mert a Metallica eddig mindössze egyszer játszott az elővárosokkal együtt több mint 25 milliós lakosságú Jakartában, és akkor hatalmas utcai zavargásokba torkollott a fellépés. Mindez húsz évvel ezelőtt, a fekete album turnéján, vagyis a csapat népszerűségének tetőzése idején történt, és azóta – nem véletlenül – nem is jártak Indonéziában. Az 1993-as koncert a legnagyobb szabadtéri események egyike volt, amit csak valaha is rendeztek Jakartában, az infrastruktúra azonban nem bizonyult elegendőnek, és a kijelölt helyszín sem volt elég nagy: rajongók ezrei maradtak kívül jegy híján, akik aztán törni-zúzni kezdtek az utcákon, és összecsaptak a rendőrökkel. A mostani koncert egyik különlegessége az volt, hogy a csapat éppen az …And Justice For All megjelenésének huszonötödik évfordulóját ünnepelte Jakartában, méghozzá több mint 60 ezer rajongó társaságában.

Joko Widodo egyébként hatalmas metal fanatikus, a Metallica mellett a Megadeth, a Lamb Of God és a Led Zeppelin nagy híve, aki szenvedélye miatt már bajba is került májusban: ekkor ugyanis a politikusokra vonatkozó ajándék-elfogadási szabályok miatt meg kellett válnia egy dedikált basszusgitártól, amit személyesen Robert Trujillótól kapott.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.