Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Yngwie a világ legnagyobb gitárosa lehetett volna, de tönkretette a karrierjét”

0204metalsingersJanuárban Metal Singers néven futott le egy komoly hakniturné Dél-Amerikában, a résztvevők között olyan torkokkal, mint Tim „Ripper" Owens, Michael Vescera, Udo Dirkschneider és Blaze Bayley. Mivel a névsorban Yngwie Malmsteen két ex-frontembere is helyet kapott, a körút São Paulóban tartott sajtótájékoztatóján természetesen a gitáros is szóba került – de aligha lett volna ínyére, amit hall...

„Dumálgattunk Timmel Yngwie-ről a turné során", mondta a sajtótájékoztatón Vescera, aki két kiváló albumot készített Malmsteennel a '90-es években. „Sok sztorink van róla, sok őrült történet. De szerintem Yngwie-vel kapcsolatban az a lényeg – és erről is dumáltunk Ripperrel korábban –, hogy a világ legnagyobb gitárosa lehetett volna, de ő ehelyett tönkretette a karrierjét azzal, hogy minden hidat felégetett maga mögött, és magára haragított egy csomó embert. És ez nagyon szerencsétlen dolog, hiszen megváltoztatta a gitározást. Szomorú, hogy ennek ellenére hol tart manapság. De még ezzel együtt sem tudok róla semmi rosszat mondani, nagyon komoly tapasztalatokat szereztem, amikor vele dolgoztam. Igen, közben egy rakás őrült szarság is történt. De csakis jókat tudok kívánni neki, és őszintén remélem, hogy megerősödve térhet majd vissza. Tényleg kábé két évre lenne szükség ahhoz, hogy elmeséljük róla az összes sztorinkat..."

Vescera után a szintén két albumot felénekelt Ripper is szólt pár szót Malmsteenről. „Hozzá kell tennem, hogy Yngwie ma is imád gitározni. Nagyon jól kijöttem vele, amikor a zenekarában énekeltem, és soha életemben nem találkoztam még senki mással, aki annyira imád játszani, és olyan szenvedéllyel kötődik egy hangszerhez, mint ő. Yngwie a legtehetségesebb gitáros, akit valaha ismertem, és tényleg imád játszani. Leül, és játszik... A házában gyakorlatilag mindig kézközelben van egy gitár, amiken aztán egész nap játszik. Teljesen lenyűgözött engem ezzel, és rengeteget tanultam belőle, mert jó volt látni ezt: nagyon rég találkoztam olyan emberrel, aki ennyire szenvedélyes. Szóval tényleg ő a legjobb, és imád gitározni is..."

Malmsteen legutóbbi lemeze, a Spellbound 2012-ben jelent meg. Aki szereti a vásári, ám tagadhatatlanul jó hangulatú haknikat, az a Metal Singers turnéról is megnézhet alább pár felvételt.

 

Hozzászólások 

 
+1 #12 ezrrl 2015-02-05 22:35
"Jorn Lande?

WHOOO?!

Jorn Lande.

Don't no!"

Qrva nagy! :)
Idézet
 
 
+6 #11 trypti kohn 2015-02-05 11:44
Akkor lett volna újdonság az interjúban, ha kiderült volna, Yngwie nem is szeret gitározni :D
Idézet
 
 
+1 #10 queensryche999 2015-02-04 22:12
Biztos voltam benne, hogy ezt átveszitek. :P

Yngwie kétségtelenül... khm... nehéz eset. Pont nemrég olvastam arról, hogy mi történt azon az ominózus turnén, amin összebalhézott az akkori énekessel, Jorn Lande-val. Azóta még a nevét sem hajlandó kiejteni; azt mondja "nem ismeri". Nem vicc:
youtu.be/L2NdUDymJqM
Ez sokat elmond róla. Ami a nyilatkozatot illeti, bizony én is az első 12-15 évéből hallgatok zenét, ha erre támad kedvem.
Ha már Vescera: a 'The Seventh Sign' lemez bődületesen jó lett, a'90-es évek Malmsteen lemezei közül talán ezt (és az 'Eclipse'-t) hallgattam meg a legtöbbször.
Idézet
 
 
+3 #9 kamikaze 2015-02-04 21:47
Idézet - Carrast:
hmm, annyira sosem voltam oda yngwie ért.. sosem tetszett ez a túlzásokba vett gitárbuzulás, noha nyilván a tudást elismerem. egy jó öreg pantera dal egy fasza szólóval még mindig jobb mint 10 perces arpeddzsó buzulásokat hallgatni.

Egy kis plagizálással: aki szerint Yngwie lélektelen tekerőgép, az valószínűleg soha életében nem hallgatta meg odafigyelve a gitáros első négy-öt albumát (és a Vesceraval készített két lemezét)! Az persze tény, hogy az utóbbi kb. másfél évtizedben egyre jobban elvesztette lába alól a talajt, amit azonban régebben letett az asztalra, az megkerülhetetle n. A rockgitározás egyik legnagyobb hatású alakja, ugyanúgy, mint pl. Dimebag, vagy Eddie VH. Itt le lehet csekkolni, szerintem ez még ma is üt:

https://www.youtube.com/watch?v=fcii5Ixhjlo
Idézet
 
 
+14 #8 bélféregtámadás 2015-02-04 19:51
De jó ilyen semmitmondó nyilatkozatokat olvasni.
'a világ legnagyobb gitárosa lehetett volna, de ő ehelyett tönkretette a karrierjét ,Szomorú, hogy ennek ellenére hol tart manapság. '- ??? Hol tart? A világ egyik legismertebb gitárosa b.meg.

'Tényleg kábé két évre lenne szükség ahhoz, hogy elmeséljük róla az összes sztorinkat..." - akkor mondjál már egyet legalább b.meg.
Idézet
 
 
+6 #7 DRAZSEN 2015-02-04 16:50
Amikor nagyszerű énekesekkel,és zenész kollégákkal készített albumokat nagyon ott volt.Mats Levén,Turner,Co zy Powell,Johansso n testvérek stb...De ez a mindent ő csinál már,ének,keveré s,minden hóbelebanc teljesen elsorvasztja az öreget.
Idézet
 
 
+18 #6 Claudius Oltarimanus 2015-02-04 16:35
Ha minden villám alagsorában parkolna 3 Ferrari én nem aggódnék a "tönkretett karrierem" miatt :-))))
Idézet
 
 
+13 #5 Carrast 2015-02-04 16:16
hmm, annyira sosem voltam oda yngwie ért.. sosem tetszett ez a túlzásokba vett gitárbuzulás, noha nyilván a tudást elismerem. egy jó öreg pantera dal egy fasza szólóval még mindig jobb mint 10 perces arpeddzsó buzulásokat hallgatni.
Idézet
 
 
+9 #4 keviny 2015-02-04 15:22
Nade akkor mit mondana Ripper, ha kiderülne Malmsteen-ről, hogy imád gitározni!
Idézet
 
 
+32 #3 shmonsta 2015-02-04 13:53
Ha mást nem is, azt azért megtudtuk Rippertől, hogy Yngwie imád gitározni, ezt viszont négyszer. :D
Idézet
 
 
+12 #2 kaffer 2015-02-04 12:34
Ez is hakni, de azért mégis más, mint mikor Dolly elmegy falunapra a dobossal, meg a gitárossal, de nincs bedugva semmi sehova. :) Ez bőven vállalható, mondhatom azt is hogy kurva jó !
Idézet
 
 
+11 #1 bogar 2015-02-04 11:32
Nagyon beröhögtem a videókon! :-)

Ha lenne nálunk ilyen, akkor én tuti ott lennék.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.