Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Weiland még mindig nem mondott le a Stone Temple Pilotsról

0526swMiközben a jelek szerint a Stone Temple Pilots stabilan is megtalálta új énekesét a Linkin Park frontember, Chester Bennington személyében, a februárban kirúgott Scott Weiland a jelek szerint továbbra sem hajlandó belenyugodni helyzetébe. Az énekes frissen közzétett nyilatkozatában elítélte társait, amiért azok Stone Temple Pilots néven játszanak Chesterrel.

„Mint mindenki más, én is olvastam a zenekarom, a Stone Temple Pilots legutóbbi fellépéséről a múlt hétvégén egy új énekessel", áll Weiland Facebookon közzétett nyilatkozatában. „Hogy őszinte legyek, meglepetésként ért a dolog, és fájt is. De az a zenekar, amelyik a múlt hétvégén fellépett, nem a Stone Temple Pilots volt, és helytelen is tőlük, hogy ezen a néven hivatkoznak magukra. Először is jogilag nem használhatják a nevet, mert még mindig a csapat tagja vagyok, de még ennél is jóval fontosabb, hogy etikai szempontból sincs joguk magukat így hívni, mivel félrevezető és őszintétlen azon rajongók milliói felé, akik oly sok éven át követtek minket. Ha magamban turnézom, sosem teszem azt Stone Temple Pilotsként, mindig Scott Weiland néven indulok el. A rajongók megérdemlik, hogy tudják, mit kapnak. Mint minden zenekarban, amely kiállta az idő próbáját, és több mint két évtizeden át zenélt, az STP-n belül is speciális összhang uralkodott: négyen együtt nagyobbak voltunk, mint akármelyikünk is külön-külön. Vagyis ha a korábbi zenésztársaim egy új énekessel akarnak turnézni, az az ő döntésük. Leszarom, hogy hívják magukat, de az a zenekar biztosan nem Stone Temple Pilots. Nektek, a rajongóimnak annyit tudok mondani: idén nyáron Scott Weilandként turnézva láthattok majd a saját csapatommal, a The Wildaboutsszal. De ne mondjatok le az STP-ről sem – én tudom, hogy még én sem tettem így."

Weiland utolsó mondata ugyanakkor eléggé megkésettnek tűnik, a banda három hangszerese, Robert DeLeo, Dean DeLeo és Eric Kretz ugyanis a napokban beperelte az énekest, amiért Scott megítélésük szerint szabotálta a zenekar húszéves jubileumi turnéját állandó késéseivel és a promóciós megjelenések mellőzésével. Emellett azt is állítják, hogy Scott nem volt hajlandó kommunikálni velük, hogy így „térítse el" a turnét. „A zenekar rengeteget küzdött és jelentős lehetőségeket veszített el Weiland miatt", áll a keresetben.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 kamikaze 2013-05-27 13:30
Első pillantásra a Velvet Revolverre gondoltam, de az már talán lecsengett Scott-nál. Dehogy az STB-ből is kirakják szerencsétlent, az már gáz. Lehet, hogy időszerű volna elgondolkoznia, ha olyan állapotban lesz (vagy van), hogy esetleg nem vele van-e a probléma?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.