Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Warrel Dane nélkül is folytathatja a Sanctuary

0224jmÉv elején különleges turnét játszott Észak-Amerikában a Sanctuary, akik a decemberben elhunyt Warrel Dane posztján Joseph Michaellel, a Witherfall énekesével indultak útnak. Eddig úgy tűnt, mindezt finálénak szánják, de most úgy fest: talán mégsem…

Az Iced Earth előzenekaraként indult februárban karrierje alighanem utolsó turnéjára a Sanctuary. A zenekar a Witherfall énekesével, Joseph Michaellel (a képen) a mikrofonnál állt ki a színpadra, a másodgitárosi poszton pedig Joey Concepcion (Armageddon, The Absence) pengetett. Eddig végig arról volt szó, hogy mindez csak egy speciális emlékkör Dane tiszteletére, de most úgy tűnik: lehet, hogy a zenekar mégis folytatja Michaellel a fronton.

„Sok zenénk van”, mondta a Metal Waninak a Sanctuary jövőjét firtató kérdésére Lenny Rutledge gitáros, a csapat főnöke. „Josephfel már beszéltünk a dologról, és megkapott pár nótát azok közül, amiken dolgoztunk, szóval meglátjuk, hová jutunk ezekkel. Nem titok: élőben játszani más, mint stúdiózni. Szóval meglátjuk. Élőben nagyszerűen éreztük magunkat, ezt elárulhatom. Jól kijövünk egymással, minden este élveztük a koncerteket. Joseph nagyon odatette magát, és utálom ezt mondani, mert mindenkinél többre becsültem Warrelt, de újat is hozott ebbe az egészbe. Warrel nagyon hosszú időn át volt a zenei társam, és igazából sosem gondoltam rá, hogy bárki mással zenét írjak, de ebben a helyzetben Joseph most új életet lehelt a zenekarba. Tudtunk játszani olyan dalokat is, amiket normális esetben Warrellel nem nyomtunk. Az utolsó években már akadtak bizonyos problémák a hangjával és az egészségével. Továbbra is elképesztő énekes és dalszerző volt, de bizonyos dolgokat már tartottunk volna elnyomni a koncerteken. Így viszont, hogy Joseph itt van velünk, mással is megpróbálkozhattunk. Mindez új energiát hozott a zenekarba, ami nagyszerű. Haladunk tovább.”

A csapat tagjai sietnek leszögezni: egyelőre semmit sem véstek kőbe, amennyiben nem sikerül közösen megfelelő színvonalú új dalokat írni, nem folytatják a Sanctuaryt, bár további koncertek és fesztiválfellépések így is várhatók tőlük. Annyi mindenesetre bizonyos, hogy Dane-nel készített, kiadatlan felvételeik már nincsenek a fiókban.

 

Hozzászólások 

 
+21 #1 Sanctus 2018-04-12 09:19
Nem ördögtől való gondolat ez (AIC, Metallica, etc). Jelentős pénzt sem így, sem úgy nem hoznak ki belőle, ha meg zenélni akarnak, tegyék, akár ezen a néven is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.