Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Wackenben debütál a klasszikus DIO felállás hangszereseinek haknicsapata

0508lilLekötötte első koncertjeit a Last In Line, azaz a klasszikus DIO felállás hangszeresei és Andrew Freeman énekes csapata. A banda augusztusban már biztosan játszik öt koncertet – az elsőt egyenesen a Wacken Open Air fesztiválon adják majd.

Tavaly nagy felzúdulást keltett a Ronnie James Dio hívek körében, hogy Vivian Campbell gitáros, Jimmy Bain basszer, Vinny Appice dobos és Claude Schnell billentyűs a lassan három éve elhunyt énekes egykori klasszikus szólódalaival tervez koncertezni, a fronton Andrew Freeman énekessel, a Hurricane és a Lynch Mob korábbi torkával. Elsősorban Campbell jelenléte verte ki sokaknál a biztosítékot, hiszen a két évtizede a Def Leppardban üzemelő gitáros a DIO-ból történt távozása után többször is kifejezetten negatív éllel nyilatkozott Ronnie-ról, és nem is beszéltek soha többé egymással. A vállalkozás ténye a másik nemzetközi DIO haknicsapat, a DIO Disciples szemét is bántotta, mindez azonban nem tudta felülírni a zenészek elképzeléseit.

A Last In Line most végre nyilvánosságra hozta első koncertdátumait is. A debütálás a világ legnagyobb metal fesztiválján, Wackenben esedékes augusztus 2-án, majd négy buli következik az Egyesült Királyságban: 8-án Belfastban, 9-én Glasgow-ban, 10-én a derbyshire-i Bloodstock Open Air feszten, 11-én pedig Londonban játszanak. Hamarosan természetesen további fellépések is várhatók, pláne, hogy a csapatot állítólag valósággal hajkurásszák az ügynökségek a világ minden táján.

Ami a leendő koncertprogramot illeti, Campbell januárban már elárulta, hogy biztosan játsszák majd a Holy Divert, a Stand Up And Shoutot, a Don't Talk To Strangerst, a The Last In Line-t, a Caught In The Middle-t, a Straight Through The Heartot, a We Rockot, az Egyptet, az Invisible-t és a Shame On The Nightot. Claude Schnell egy korábbi interjúja alapján a banda csak az első három lemez, a Holy Diver, a The Last In Line és a Sacred Heart legjobbjaira koncentrál majd, vagyis a Campbell távozása utáni korszakból nem akarnak előszedni semmit. „Fantasztikusan szól minden, az eredeti csapat energiája hihetetlen, Andy Freeman pedig egyenesen gyilkosan énekel. Ez állati jó lesz!", mondta még a tavaly decemberi próbák után Vivian.

 

Hozzászólások 

 
#1 kamikaze 2013-05-09 08:31
Vazze, Claude Schnell 30 éve tupírozza a haját! Szerintem ez Guinness rekord!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.