Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nem feszültségmentes a viszony a két nemzetközi Dio haknibrigád között

Úgy látszik, nem egyedül Magyarországon kicsi a tribute piac: a Dio Disciples nevezetű formáció énekese, Tim „Ripper” Owens egy friss interjúban kifejtette, hogy egyenesen sokkolta, amikor kiderült, hogy a DIO zenekar legklasszikusabb felállásának egykori hangszeresei is összeálltak egy hasonló bandában.

„Kicsit sokkolt a dolog”, mondta Ripper egy interjúban arról a bandáról, amelyben Vivian Campbell, Vinny Appice, Jimmy Bain és Claude Schnell egyesítették erőiket Andrew Freeman énekessel, hogy így tisztelegjenek Ronnie James Dio munkássága előtt. „De összességében nem érdekel, mivel foglalkozik Vivian. Bárcsak csinált volna valamit Ronnie-val, vagy legalább mondott volna róla valami jót, amíg életben volt… Szóval sokkoló a dolog. Akárcsak az, hogy habár Vinnyvel jó barátságban vagyok, de eléggé lehordta a Dio Disciplest a médiában, hogy aztán ugyanazt csinálja… De összességében a helyes célokért csináljuk ezt: azért, hogy ünnepeljük Ronnie örökségét. Akárcsak ők. Szóval a dolog sokkoló, de őszintén szólva azért örülök neki. Egyszerűen nem lehet ezt eleget csinálni Ronnie-ért. Csak a Dio Disciples-szel foglalkozom, és csakis erre koncentrálok.”

Appice tavaly tavasszal egy interjúban azt mondta, gusztustalannak tartja a Dio Disciples létrejöttét. „Szerintem undorító ez az egész”, fogalmazott akkor a dobos. „Miért csinálják ezt egyáltalán? Plusz Ronnie halála óta még egy év sem telt el… Szóval nekem nagyon furcsa ez az egész.” Arról nem szól a fáma, meglepődött-e Appice azon, amikor egy évvel e nyilatkozat után Vivian Campbell simán igent mondott neki a másik tribute bandára – a rajongótábor többsége mindenesetre alaposan ledöbbent, hiszen a gitáros az egyetlen ember volt a szakmában Ozzy Osbourne mellett, aki rendszeresen rosszakat nyilatkozott az elhunyt énekesről, méghozzá hosszú éveken keresztül.

A DIO Disciples tagjai Ripper mellett Craig Goldy gitáros, Scott Warren billentyűs, Simon Wright dobos és Björn Englen basszer, de a projektben Oni Logan is érdekelt második énekesként. Őszintén reméljük, hogy a két Dio örökségével haknizó brigád nem fog egymásnak esni a sajtóban, az ugyanis tényleg mindennek az alja lenne…

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.