Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Vuur néven alapított új zenekart Anneke

Vuur névre hallgat az a zenekar, amelyet Anneke Van Giersbergen alapított. Az énekesnő innentől fogva ebben a formációban fejti ki metalosabb, súlyosabb ötleteit, szólóban pedig teljesen akusztikus irányt vesz.

1202vuur

Vuur, azaz hollandul tűz a neve annak a csapatnak, amellyel jövő ősszel teljes nagylemezt kíván megjelentetni Anneke Van Giersbergen. A The Gathering ex-énekesnője ezzel egyértelmű vonalat húz jövőbeli dolgai között: szólóban akusztikus, folkos irányban mozog majd, progresszív metalos oldalát pedig e projekt keretei között szeretné kibontakoztatni. Ehhez Anneke olyan társakat hívott segítségül, mint Ed Warby dobos (Ayreon, Gorefest), Jord Otto gitáros (ReVamp), Ferry Duijsens gitáros, Johan Van Stratum basszer (Stream Of Passion) és Marcela Bovio énekesnő (Stream Of Passion).

„Azt akarom, hogy a súlyos tényleg súlyos legyen, a lágy, akusztikus dolgok pedig tényleg csendesek és befelé tekintők”, indokolja a Vuur létrehozását Anneke. „Fel akarom deríteni a külső határokat. Folyamatosan másokkal írom a dalokat, így a Vuur stílusa eltér a The Gatheringétől vagy a The Gentle Stormétól. Mondhatjuk, hogy ott van benne a The Gathering melankóliája, illetve sok elem a The Gentle Storm muzsikájából, de kicsit sötétebb, és kevesebb benne a folk. Dallamos és meleg, de súlyos. Éppen ezért kapott más nevet a zenekar is, mert a muzsika eltér a The Gentle Stormétól – annak ellenére, hogy vannak személyi átfedések, és ez a zene is kemény.”

Anneke jövő év első felében nem is tervez semmiféle aktivitást, csak az első albumon dolgoznak, amely 2017 őszén kerülhet a boltokba.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 shmonsta 2016-12-02 10:14
Huhú, ez fel is került a várólistám élére :D (a Tool lemezben már nehéz hinni)
Idézet
 
 
+2 #1 Narada 2016-12-02 09:41
Devin "rossz" hatással volt rá :) Meg Aryen.

Várós.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.