Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Visszatér Európa legsikeresebb grunge bandája

A kockás ingek már ismét divatba jöttek, ami óhatatlan jele annak, hogy a nagy '80-as évek-retro után előbb-utóbb leírunk egy hasonló kört a '90-es évekkel is. Alighanem tudja ezt a londoni Bush is, akik Európában sosem számítottak nagy durranásnak, a tengerentúlon azonban döbbenetesen nagy sztárok voltak az évtized közepén. A régóta tetszhalott grunge/alternatív csapat új albuma szeptember 13-án jelenik meg.

The Sea Of Memories lesz az új Bush nagylemez címe, amely tíz év óta az első album a Gavin Rossdale énekes/gitáros (a képen) vezette brit rockbandától. Érdekesség, hogy az anyag a banda saját cégénél, a Zumánál jön majd ki. Habár eredetileg úgy tűnt, régi cégüknél, az Interscope-nál jelenhet meg a visszatérő produkció, a kiadó fejesei végül nem hallották az albumon azokat a slágereket, amiket szerettek volna, így visszakoztak. Az anyag producere maga Bob Rock volt, az első kislemez, a The Sound Of Winter amerikai fogadtatása pedig elég jó reményekre ad okot a bandának és hátországának.

A Bush tagságát Rossdale mellett jelenleg Robin Goodridge dobos, Chris Traynor gitáros (lásd még Helmet) és Corey Britz basszusgitáros alkotják, vagyis csak a főnök és az ütős képviselik a legsikeresebb felállást.

Az albumra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. The Mirror Of The Signs
02. The Sound Of Winter
03. All My Life
04. The Afterlife
05. All Night Doctors
06. Baby Come Home
07. Red Light
08. She's A Stallion
09. I Believe In You
10. Stand Up
11. The Heart of the Matter
12. Be Still My Love

A Bush 1992-től 2002-ig volt aktív, és már első lemezükkel, az 1994-es Sixteen Stone-nal hatalmas sikert arattak az Egyesült Államokban. Az akkori trendeknek megfelelő grunge-os, borongós, ám egyszerre nagyon slágeres rockzene révén a Gavin Rossdale énekes/gitáros vezette csapat a Def Leppard óta létezett legsikeresebb brit banda lett az Egyesült Államokban: az album több mint 6 millió példányban kelt el az amerikaiaknál. A következő, 1997-es Razorblade Suitcase a Billboard-lista első helyén nyitott, és egyike volt az utolsó igazán bombasikert arató grunge-os hangzású lemezeknek. A zenekar ezután elektronikusabb vonalra evezett az 1999-es The Science Of Thingsen, ami már nem tudta hozni elődei formáját, így a 2001-es Golden State-en visszatértek a korábbi vonalhoz. Ez az anyag már nem talált különösebb visszhangra, így Rossdale nem sokkal később feloszlatta a csapatot, és először egy Institute nevű bandában, majd szólóban zenélt. A Bush-sal egészen 2010-ig nem is jöttek össze újra.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.