Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Visszatér a világ egyik legjobb rock'n'roll frontembere

Sensory Overdrive címmel március 14-én jelenik meg az egykori Hanoi Rocks énekes, Michael Monroe új szólóalbuma, melyről máris meghallgatható az első single, ami a '78 címet kapta. Az alap glam/sleaze frontember szólóbandájában a Wildhearts főnök Ginger gitározik, így nem csoda, hogy rock'n'roll körökben óriási várakozás előzi meg az albumot világszerte.

A Sensory Overdrive-ot a Universal alá tartozó finn Spinefarm adja majd ki, és nemcsak a Motörhead főnök Lemmy vendégszerepel majd rajta, hanem a háromszoros Grammy-győztes country/folk énekesnő, Lucinda Williams is. Michael Monroe Los Angelesben vette fel a lemezt azzal a Jack Douglas producerrel, akinek a nevéhez nemcsak az Aerosmith négy legklasszikusabb '70-es évek-beli albuma (Get Your Wings, Toys In The Attic, Rocks, Draw The Line) fűződik, de John Lennonnal, a New York Dollsszal, a Slash's Snakepittel és a Clutch-csal is dolgozott.

Az egykori Hanoi Rocks, Jerusalem Slim és Demolition 23 énekes Monroe bandájában a The Wildhearts gitáros Ginger mellett a Hanoi Rocksból ismert Sami Yaffa basszusgitározik, a New York Dollsban is megfordult Steve Conte a másodgitáros, és az a Karl „Rockfist" Rosqvist dobol, aki egy ideig a Danzigben is kisegített. A formáció első új dala, a '78 már meghallgatható Michael Monroe facebookos oldalán.

Az albumra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Trick Of The Wrist
02. '78
03. Got Blood?
04. Superpowered Superfly
05. Modern Day Miracle
06. Bombs Away
07. All You Need
08. Later Won't Wait
09. Gone, Baby Gone
10. Center Of Your Heart
11. Debauchery As A Fine Art

Monroe, aki frontemberként abszolút előfutára volt W. Axl Rose-nak és a '80-as évek közepétől megjelent szinte összes amerikai glam/sleaze énekesnek, a Hanoi Rocks 2009-es újonnani feloszlását követően lépett ismét szólópályára. Első friss kiadványa az Another Night In The Sun / Live In Helsinki című koncertlemez volt tavaly novemberben. Az énekes eddig egyszer járt Magyarországon, méghozzá a 2007-es Szigeten, az azévi Street Poetry album turnéján.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.