Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Visszatér a 21. század egyik legsikeresebb rockbandája

November 21-én jelenik meg az utóbbi tíz év egyik legsikeresebb rockbandája, a kanadai Nickelback új albuma. A Here And Now címet kapott lemez irányvonaláról egyelőre keveset tudni, de a banda ezúttal ismét saját maga vette kézbe az irányítást, és külső producer nélkül dolgoztak.

A legutóbbi Nickelback album, a 2008-as Dark Horse az AC/DC és a Def Leppard legendás producerével, Robert John „Mutt" Lange-gel készült, ami erősen hallatszott is: megritkultak rajta a zenekar poszt-grunge-os ízei, és sokkal inkább elment a hagyományos stadionrock irányába, mint Chad Kroegerék bármelyik korábbi munkája. Ezúttal azonban a srácok mindent maguk intéztek a vancouveri Mountain View stúdióban. „Négy fickó vagyunk, akik imádnak zenélni, méghozzá úgy, ahogy az nekünk is tetszik", mondja a friss albumról a főnök. „Szilárd elképzeléseink voltak, amikor bevonultunk a stúdióba, és meg is valósítottuk ezeket. Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel, és alig várjuk, hogy bemutassuk a rajongóknak!"

A Roadrunner kiadó történetének legsikeresebb előadója mindjárt két single-lel nyit majd a rádióknál: a When We Stand Together a hagyományos kereskedelmi adókhoz megy ki, a Bottoms Up pedig a rockvonalon mozgó állomásokhoz. A zenekar 2012-ben kezdi meg következő világkörüli turnéját.

A Nickelback tíz évvel ezelőtt futott be a Silver Side Up lemez How You Remind Me dalának sikere hátán, az album több mint 10 millió példányban kelt el világszerte. A 2003-as The Long Road mérsékeltebben ugyan, de folytatta a jó szériát, később azonban még a 2001-es eredményekre is rá tudtak tenni egy lapáttal a 2005-ös All The Right Reasons révén, amely az egész előző évtized egyik legnagyobb példányszámban elkelt rocklemeze lett: ebből összesen több mint 11 milliót vásároltak meg, és több mint két évet töltött a Billboard 200-as listájának első harminc helyezettje között. Akkori turnéja során több mint 2 millióan nézték meg a bandát. Mára a Dark Horse eladásai is felülütötték az 5 milliót.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.