Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Visszajuttatta a listák élbolyába a Queent a róluk szóló film

1113queenMiközben a Bohém rapszódia a mozipénztáraknál arat nagyon komoly sikereket, a listákra is visszakatapultálta a Queent: a film soundtrackje a zenekar csaknem negyven éve legjobb eredményét produkálta az Egyesült Államokban, és ismét cukorként viszik a válogatásaikat is.

A Billboard Top 200 harmadik helyéig jutott a múlt héten a Bohemian Rhapsody című Queen-film azonos című filmzenealbuma, miután 59 ezer példány talált gazdára belőle. A brit rocklegenda az 1980-as, öt héten át listavezető The Game óta nemhogy az amerikai listák dobogójára nem került fel, de még a Top 20-ba is csupán egy alkalommal, az 1992-es Classic Queen válogatással jutottak be, akkor a negyedik helyen. Így tehát mindenképpen komoly sikerről van szó ezzel a koncert- és stúdiófelvételeket egyaránt rejtő albummal. A soundtrack a harmadik helyen áll a csapat hazájában, Nagy-Britanniában is. Nem ez azonban az egyetlen Queen-kiadvány az aktuális amerikai Top 10-ben: a Greatest Hits I & II & III: The Platinum Collection szintén feljutott a kilencedik helyre 39 ezer példánnyal. Ez a gyűjtemény 2002-es megjelenésekor mindössze a negyvennyolcadik pozícióig verekedte magát. Utóbbi helyen ezen a héten szintén egy Queen-lemez ül, az 1981-es, ezen a héten 13 ezer példányban elkelt Greatest Hits.

Mindeközben egyébként maga a film is az év egyik nagy sikere: az Egyesült Államokban a hétvégén lépte át a lélektani határnak számító 100 millió dolláros álomhatárt, világszerte összesen pedig immáron 286 millió dolláros bevétel felett jár. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a tengerentúlon nem, de a nemzetközi piacon a Bohém rapszódia lényegesen jobban teljesít az utóbbi hetek másik nagy zenés filmsikerénél, a Bradley Cooper és Lady Gaga nevével fémjelzett Csillag születiknél. Ez az Államokban már a 180 millió dollárt közelíti, azon kívül viszont „csak" 145 milliót keresett eddig október elejei bemutatója óta – a Queen-film pedig nem egészen két hét alatt több mint 185 milliót kaszált Amerikán kívül.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.