Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Véglegesen beszünteti a koncertezést a Falconer

A svéd Falconer eddig sem számított éppen azon zenekarok közé, amelyek az év nyolc-kilenc hónapját az úton töltik, innentől fogva azonban még ennyiszer sem lehet majd találkozni velük a színpadokon: a banda jövő ősszel örökre befejezi az élő fellépéseket.

A jövő év szeptember 11-12-én megrendezendő atlantai ProgPower fesztiválon adja majd fennállásának utolsó koncertjét a svéd Falconer. A főnök, Stefan Weinerhall gitáros nyilatkozata szerint a banda 1999-ben elsősorban eleve stúdióprojektként startolt, és noha mindvégig élvezték a koncertezést a későbbi években, igazából egyikükben sincs keserűség a döntés miatt, hiszen mindenkinek van rendes napi munkája és családja is a zenekar mellett. „Mivel rendszerint nagyon kevés bulit adtunk, és ezeket is óriási szünetekkel, minden egyes alkalommal a semmiből kellett újraindítanunk a berozsdásodott gépezetet”, mondja Stefan. „Mára pedig mind zsémbes öregemberek lettünk, így rájöttünk, hogy ami ebből származik, nem feltétlenül áll arányban azzal, amit belefektetünk, annak ellenére, hogy minden régebbi koncertünk nagyszerű élménynek bizonyult.”

A Falconer jövőre fesztiválfellépésekkel búcsúzik a közönségtől: a banda megkereste azokat a rendezvényeket, amelyeken fel tudnak lépni, de végleges lista egyelőre még nincs.

 

Hozzászólások 

 
#3 pumpika666 2014-09-18 19:35
na ők tutira nem fognak 27 lemezes koncertlemezcun amival támadni :)
amúgy nagyon bírom a lemezeiket, nem is igazán koncertre való zene, hiába metal, meg power, meg folk-os a cucc, sosem érztem a hallgatása közben, hogy ott kellene hejjegetni, meg óóóóózni a koncerten a színpad előtt, inkább itthon a kellemes nyugiban :)
Idézet
 
 
#2 Sanctus 2014-09-18 13:22
Én ugyan nem szeretem a zenéjüket, de mivel az énekest már évek óta kínszenvedés elrángatni egy koncertre, nélküle meg aztán tényleg a kutyát sem érdekli a zenekar, más megoldás nemigen volt.
Idézet
 
 
#1 TelekiPál 2014-09-18 07:32
Fordítás konyhanyelvre: Nem különösebben kapkod értük senki.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.