Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Van Halen: hatalmas nevekkel formálódik az emlékturné

Egyelőre nem tudni, mi lesz belőle, de a jelek szerint nagyszabású Van Halen-emlékturné formálódik a tengerentúlon. Alex Van Halen és David Lee Roth mellett eddig olyan nevek merültek fel a projektben, mint Joe Satriani és Jason Newsted...

0420vh

Pár nappal ezelőtt Jason Newsted szellőztette meg elsőként, hogy mozgolódik valami a Van Halen háza táján. A Metallica volt basszere a The Palm Beach Postnak elárulta: mintegy fél évvel ezelőtt megkeresték Alex Van Halen környezetéből, hogy próbáljon közösen a dobossal, illetve Joe Satrianival, Jason azonban az első igen után végül kihátrált a dologból. „Hogyan is működhetne ez? Senki sem múlhatja felül az eredetit, tehát akkor meg miként lehetne tisztelegni előtte? Nem akartam, hogy mindenki kaszálásként tekintsen a dologra, így aztán nem is jött össze a dolog" – mondta.

Jason nyilatkozatával persze nagy követ hajított az állóvízbe, és nem sokkal később Satriani is elismerte: valóban folynak tárgyalások, hogy speciális turnéval hajtsanak fejet a 2020 őszén elhunyt Eddie Van Halen előtt. „Nagyjából egy éve merült fel Alexszel és Dave Lee Roththal, hogy csináljunk valamit – mondta a gitáros a Rock Of Nations With Dave Kinchen podcastben. – Egy turnét, amivel tisztelegnénk Eddie és a zenekar öröksége előtt, vagy hasonlót... Roppant izgalmas lehetőségnek találtam ezt, igazi szerelemprojektnek. Már maga is kihívás is megtiszteltetés volt. Ugyanakkor roppant bonyolult is ez az egész, és tényleg csak annyit mondhatok: ha megtörténik a dolog, biztos vagyok benne, hogy a lehető legjobbat nyújtjuk majd a rajongóknak, és mindannyian közösen ünnepelhetjük meg nemcsak a nagyszerű Eddie Van Halent, de a zenekar örökségét, azt a rengeteg nagyszerű zenét, szeretetet és jó hangulatot, amit együtt teremtettek."

Satrianit meglepte, hogy Jason a nyilvánosság elé állt a projekt tervével, hiszen az ötlet egyelőre még embrionális formában van. „Mindenesetre nagyszerű volt megismernem alaposabban is Alexet, mert nagyszerű ember, és persze el sem tudom képzelni, milyen lehet ilyen hamar elveszíteni egy testvért. Nagyon közel álltak egymáshoz, semmihez sem fogható kapcsolatban voltak. Dave-et nem ismerem ennyire, szerintem személyesen csak egyszer találkoztunk, amikor Steve Vai meghívott, hogy nézzük meg a bulijukat Ausztráliában. Épp Mick Jaggerrel turnéztam ott, szóval mind elmentünk a koncertre, és óriási élmény volt. Az elmúlt huszonöt vagy nem tudom, hány évben párszor azért beszéltünk telefonon. De hát ő David Lee Roth, a zenekar meg a Van Halen. Nagypályások... Ahogy mondtam, ha összejön a turné, nagy megtiszteltetés és hihetetlen kihívás lesz. Eddie persze utánozhatatlan. Az ember megtanulhatja a dalokat, az ujjrendeket, használhatja ugyanazt a cuccot, de Eddie-ből akkor is csak egy volt, az igazi zseni megtestesítője. Tudom, hogy Alex biztosan a megfelelő módon fog róla megemlékezni."

Satriani után a pár hónappal ezelőtt még visszavonulását tervezgető, majd a covid miatt a Las Vegas-i búcsúbulikat elhalasztó David Lee Roth is megnyilvánult a témában. „Az én fejemben úgy él a covid-érás, négyes számú Van Halen, hogy minden poszton ketten állunk: Satriani és Lukather, Anthony és Newsted, Al vagy Tommy Lee. És talán az egyetlen, aki manapság képes lenne ellátni a feladatomat, Pink."

Noha a hírek szerint Eddie Van Halen betegségének végstádiuma előtt a Van Halen olyan turnét tervezett, amely a zenekar összes, valaha aktív tagját felvonultatta volna, pikáns, hogy Sammy Hagar neve eddig fel sem merült a témában...

 

Hozzászólások 

 
#4 ma 2022-04-21 09:16
Vito Brattát is előcsalogathatn ák.
Idézet
 
 
#3 Eugen 2022-04-20 20:02
Nem kellene ilyenkor a bevételt jótékony célra felajánlani?
Idézet
 
 
#2 Süsi a shark lány 2022-04-20 11:11
Idézet - ddrum77:
már 5 éve is csak kb. meleg levegő jött DLR-ból, nem énekhang...


Ez mekkora! :)))
Idézet
 
 
#1 ddrum77 2022-04-20 09:56
Érdekes összeállítás, amellett, hogy nagy tisztelője vagyok Jason-nek úgy szakmailag, mint emberileg (az utóbbi időben kijött videeóiban kurva jól énekel pl.), nem értem, hogy a többi arcnál miért pont ő merült fel, mint basszer. Pengetővel játszik, nem ujjal, vokálban nem az a magas hang, mint Anthony.
Ettől függetlenül garantált lenne a telt ház, még annak ellenére is, hogy már 5 éve is csak kb. meleg levegő jött DLR-ból, nem énekhang...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.