Shock!

augusztus 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

DLR mellett Sammy Hagar és Gary Cherone is részt vett volna a Van Halen meghiúsult 2019-es turnéján

Édesapjának, az október 6-án elhunyt Eddie Van Halennek állít emléket debütáló szólódalával Wolfgang Van Halen. A gitároslegenda fia egy friss interjúban érdekes információkat árult el a tavalyra tervezett Van Halen-turnéról is.

1117wvh

Distance a címe annak a dalnak, amelyet több mint egy hónapja elhunyt édesapja emlékére tett közzé Wolfgang Van Halen. A szám még Eddie halála előtt született, de akkor, amikor már mindenki tudta, hogy közeleg az elkerülhetetlen, és Wolfgang jövőre várható első szólóalbumán kap majd helyet. A projekt WVH Mammoth néven fut – utóbbi elnevezés a Van Halen elődzenekarára, a Mammothra utal.

Wolfgang a The Howard Stern Show-ban érdekességeket árult el arról a turnéról is, amelyet még 2019-ben akartak tető alá hozni a Van Halen környékén, ám Eddie rákos megbetegedése végül nem tette lehetővé. Eddig a hírek „mindössze” a klasszikus felállásról, azaz Eddie és Alex Van Halen mellett David Lee Roth énekes és Michael Anthony basszer csatasorba állításáról szóltak. Mint Wolfie most elmondta, Eddie álma valójában ennél több volt: a koncerteken elképzelései szerint nemcsak Roth, hanem Sammy Hagar, sőt, Gary Cherone is fellépett volna. Emellett arról is szó esett, várhatók-e kiadatlan felvételek Eddie archívumából: mint elhangzott, mindenképpen át akarják túrni a házistúdiót, hiszen elképesztő mennyiségű anyag gyűlt össze, amelyeket soha senki nem hallott, ám ez biztosan nem egyik napról a másikra történik majd.

Wolfgang eközben több interjúban is teljesen nevetségesnek és kegyeletsértőnek nevezte azon pletykákat, amelyek szerint máris formálódna egy Van Halen-turné a járvány utáni időszakra, a fedélzeten gitárosként vele, oldalán Alex Van Halennel, Michael Anthonyval és Sammy Hagarrel.

 

Hozzászólások 

 
#2 bogar 2020-11-18 23:02
Végighallgatni is nehéz. Nem is tudom elképzelni, hogy milyen lehetett megírni.
Ráadásul még jó is.
Idézet
 
 
#1 kamikaze 2020-11-18 00:48
Jó dal, és nem a név miatt!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.