Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Vai kiadója gondozza a magyar gitáros új albumát

Steve Vai kiadója, a Favored Nations egyik részlege, a Digital Nations terjesztésében jelent meg Jónás Tamás Timeless Hour című második szólólemeze. Az albumon többek között olyan neves gitárosok működtek közre, mint Troy Stetina, Brett Garsed, Mattias IA Eklundh vagy Thorsten Koehne.

Jónás Tamás instrumentális, saját jellemzése szerint Petrucci, Vai, Satriani vonalon mozgó, de ezektől mégis eltérő Timeless Hour anyaga ezekben a napokban már világszerte hozzáférhető digitálisan a Vai-féle Digital Nations terjesztése révén. A lemez dalaiba itt lehet belehallgatni.

A magyar gitáros az elmúlt hetekben emellett szerződést kapott az angol JTC Recordstól is a két évvel ezelőtti Sharp Guitars From A Flat Planet debüt terjesztésére is. E cég egyik részlege, a Bluesjamtracks (Jam Track Central) olyan neves muzsikusok gitárvideóit értékesíti, mint például Guthrie Govan, Alex Hutchings vagy Jack Thammarat: a magyar gitáros is ebbe a névsorba került bele, első gitárvideója már meg is jelent, a következő hetekben pedig további videók készülnek majd. Ezeket szintén a Jam Track Central árusítja majd kottákkal, zenei alapokkal együtt.

Tamás szintén szerepet kapott abban az e-könyvben, amelyben az improvizációkról, módszerekről, kedvenc skálákról esik szó olyan nevek tolmácsolásában, mint Tommy Emmanuel, Neil Zaza vagy Marco Sfogli.

 

Hozzászólások 

 
#3 feca 2011-10-20 20:20
Így van Laci! Tényleg az a lemez volt, amit írsz. Köszönöm. Direkt nem kerestem utána a világhálón...
Igényes zene... Erről is lehetne egy egészséges vitát nyitni. :) Hallgatok én VAit, Strianit, Petruccit, Cynic-et, meg millió más zenét. Sajna a Tomi zenéje nekem túl nyugis, de aki harap az effélére az simán próbálkozzon.
Idézet
 
 
+6 #2 Laci 2011-10-20 10:42
Az egyik legkiválóbb magyar gitáros Tamás, nem ilyen hülye versenyeken bénázik mint a lovrek aki számot sem tud írni, mint a többi amatőr.Az előző lemeze nem "valami ocean" hanem "Sharp guitars from a flat planet.Ajánlom mindenkinek aki egy kicsit is ért és érti az igényes zenét.üdv:laci
Idézet
 
 
#1 feca 2011-10-19 19:28
Meg volt egy korábbi lemeze. Valamilyen Ocean akármi. Talán. Az nekem elég egyhangú volt és mostanra sem változott a véleményem a videokat elnézve.
Viszont a minőségért és a teljesítményért jár az elismerés!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.