Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Üzletileg jól járnánk egy másik énekessel is”

Noha a 2010-es Infestation az utóbbi évek egyik legbikább visszatérő lemeze volt, jelenleg nem úgy tűnik, hogy belátható időn belül aktivizálná magát a ’80-as évek egyik vezető hajmetal-csapata, a Ratt. Bobby Blotzer dobos szerint simán mehetnének tovább egy új énekessel a kelletlen és sértődött Stephen Pearcy helyett, Warren DeMartini gitáros azonban hallani sem akar erről.

„A Ratt problémáit nemcsak az énekesünk jelenti, hanem az, hogy ő, illetve a basszusgitárosunk, Juan Croucier úr részlegesen tulajdonosai szeretnének lenni a névnek is”, világította meg a helyzetet Eddie Trunk műsorában Blotzer. A Ratt név tulajdonosa azonban az a cég, amelynek Warren DeMartini és Blotzer a tulajdonosai, illetve eredetileg Pearcy is benne volt, ám a 2000-es évek elejének káoszában – amikor egy bizonyos időszakban két Ratt is rótta az amerikai utakat – az énekes végül elveszítette egy perben az ehhez fűződő jogait.

Maga Blotzer személy szerint hajlandó lenne bizonyos kompromisszumokra annak érdekében, hogy ismét működésbe hozza a zenekart, ám ezen a ponton már DeMartini hozzáállása bonyolítja a helyzetet. „Warren lehetetlenné tette a munkát, mert nem lenne hajlandó új énekessel turnéra indulni: az eredeti Rattet akarja. Amit egyébként megértek, mert én is ezt szeretném, de ha nem jönnek, hát akkor lépjünk már tovább… Én zenélni akarok: nagy koncerteket nyomhatnánk, kereshetnénk, üzletileg jól járnánk egy másik énekessel is. De Warren Stephent és Juant várja, és most már öt éve egy helyben toporgunk. Miközben Pearcy 58 éves, én 56 vagyok, Warren négy évvel fiatalabb nálam, Juan pedig másféllel. Nem akarok tovább baszakodni. Játszani szeretnék a rajongóknak, a családomért, meg persze azért, hogy jól szórakozzak. Baromira frusztrál, hogy ennyi időn át ilyen sikeresek voltunk, és most nem vagyunk képesek ezt kihasználni az utolsó körben. Ha a Ratt órájára nézünk, tíz perc múlva éjfél. Akkor játsszunk már ebben az utolsó tíz évben normálisan, vagy akármennyink van még hátra…”

Blotzer az utóbbi hónapokban összerakott egy Ratt Experience nevű haknizenekart, benne Josh Alannel, Scotty Griffinnel, Doc Ellisszel és egy Blaze nevű, mindössze 21 éves gitárossal, akikkel a következő időszakban turnézni is fog Észak-Amerikában, a műsorban a teljes Invasion Of Your Privacy lemez anyagával, illetve számos ritkán játszott dallal a nagy slágerek mellett.

 

Hozzászólások 

 
+2 #7 queensryche999 2015-04-20 22:09
Idézet - QRman:
Szerintem meg pont Demartininak van igaza. Minél kevesebb eredeti tag van, annál inkább csak egy feldolgozásband áról beszélünk, ahol véletlenül van egy eredeti tag (szerintem)


Ezzel sokan egyetértenének, ha nem lenne (szerintem) vállalhatatlan Pearcy hangja manapság. Jelenleg egyébként csak Carlos nem eredeti (pontosabban klasszikus) tag, ő a 2002-ben elhunyt Robbin Crosby posztján játszik. Direkt nem helyettesítést írok. Pearcy nélkül tehát 5 tagból 3 stimmelne. Illetve 4, mert ez egy kétgitáros zenekar és Robbin posztját muszáj ellátnia valakinek, Carlos pedig régóta velük van és jól bevált.

A kérdés szerintem az, hogy mennyire fogadná el a nép az új frontembert a Ratt élén 30+ év után. Én simán, de sajnos nem én számítok.
Idézet
 
 
+1 #6 QRman 2015-04-20 15:09
Szerintem meg pont Demartininak van igaza. Minél kevesebb eredeti tag van, annál inkább csak egy feldolgozásband áról beszélünk, ahol véletlenül van egy eredeti tag (szerintem)
Idézet
 
 
+2 #5 queensryche999 2015-04-20 13:29
Idézet - Sanctus:
https://www.youtube.com/watch?v=r-9JwI50ERM

Tényleg ezt a majmot sírják vissza, akinek semmi hangja, és még jobb perceiben rá is köp a társaira? Ez már barátság a javából.

Juan táncolását meg ennyi idő után sem tudom megszokni :D


Őrület, mi? Ez mindkét dologra vonatkozik, amit írtál.
Még valami: Juan lemezminőségben vokálozott a legutóbb rögzített koncerteken is. Ez a nem mindegy! Az már a hab a tortán, hogy 55 évesen, kikerekedve is hozza a higanymozgást. :)

youtu.be/j6botTl2qDQ
Idézet
 
 
+3 #4 queensryche999 2015-04-20 13:23
Idézet - bogar:
Mondjuk a nagy koncerteket én némi fenntartással kezelném! Valami 80-as évek retro fesztiválon játszottak még anno és nagyjából a délután 3 órás idősávban mozogtak. Ennek alapján gyanítom, hogy erős klubszinten mozoghatnak odaát.


Nyilván nem a '80-as évek arénakoncertjei hez mérten nagy.
Megemlít egy jól sikerült kört 2013-ból:

"We went out in 2013 and did about thirty dates… They were all huge… Festivals that we headlined, festivals that we opened for Van Halen, Aerosmith, Guns N' Roses, etc. And then headlined arenas and that kind of thing."

Egy új (és jó) énekessel szerintem bőven lenne még mit keresniük az A-ligában. Normális esetben rizikós lenne ugyan, mert Pearcy alapember, viszont egyrészt minősíthetetlen ül rosszul énekel(t) a bulikon, másrészt már lelépett, ergo csak az arcokból kéne visszavenni és keríteni egy új énekest.
Idézet
 
 
+4 #3 Sanctus 2015-04-20 13:01
https://www.youtube.com/watch?v=r-9JwI50ERM

Tényleg ezt a majmot sírják vissza, akinek semmi hangja, és még jobb perceiben rá is köp a társaira? Ez már barátság a javából.

Juan táncolását meg ennyi idő után sem tudom megszokni :D
Idézet
 
 
+3 #2 bogar 2015-04-20 12:08
Mondjuk a nagy koncerteket én némi fenntartással kezelném! Valami 80-as évek retro fesztiválon játszottak még anno és nagyjából a délután 3 órás idősávban mozogtak. Ennek alapján gyanítom, hogy erős klubszinten mozoghatnak odaát.
Idézet
 
 
+5 #1 queensryche999 2015-04-20 12:03
Szomorú ezt látni. Ha a Ratt is csak a múltjából élő banda lenne, legyintenék, de az 'Infestation' tényleg óriásit dörrent. Ilyen teljesítményre szerintem még az igazán nagy fanok sem számítottak. Nálam simán benne van a top 3-ban tőlük. Aztán visszatért Juan is, nagyszerű, mindenki örült, végre jöhetne egy - sajnos csak majdnem - eredeti felállású lemez. És bmeg nem, nem tud összejönni, mert ezek a marhák képtelenek dűlőre jutni egymással a jogokat illetően. Más kérdés, hogy Pearcy magának bulizta ki a szopókát - Juan már kevésbé. Először Pearcy drámázik (már megint), ami elvileg nem lenne nagy gond, hiszen lássuk be, a hangjának vége, a koncerteken siralmas teljesítményt nyújt - ha nincs Juan vokálja, menthetetlen lenne a produkció - , a dalírás nélküle is megy, nosza, kerítsünk új énekest! Erre jön DeMartini, akit ennél okosabbnak hittem, és kijelenti, hogy csak vele hajlandó játszani. (Nézett már vissza koncerteket a yt-n az utóbbi évekből?!) Vele, aki amúgy is megmondta, hogy nem akar visszamenni. Persze megértem, hogy haverok (ha azok), de hogy emiatt ne legyen életképest egy zenekar, az röhej. És ennyi, Blotzer kifejezésével élve patt, szerintem rosszabb annál.

Lehet szidni Bobby-t, meg is teszik, de megértem, hogy nekiállt haknizni másokkal. Ezt akarja csinálni, az se baj ha lát belőle némi pénzt, az emberek pedig még mindig vevők a Ratt dalokra. Ő optimistán 10 évet saccol, szerintem nincs már annyi, viszont egy tisztességes búcsúlemez (vagy kettő) még beleférne új énekessel, plusz a régi tagok a jó öreg Carlos Cavazo-val kiegészülve. Hajrá Ratt.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.