Shock!

június 22.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Uriah Heep: különleges koncertek egy régebbi énekessel a mikrofonnál

0413lawtonNoha a rákból és annak kezeléseiből lábadozó Trevor Bolder basszusgitáros a tervek szerint június 14-én, a doningtoni Download fesztiválon visszatér a Uriah Heep színpadára, a veterán hard rockerek ezt megelőzően, májusban is adnak pár koncertet Európában. Ezek érdekessége, hogy a mikrofonnál nem Bernie Shaw, hanem John Lawton áll majd, aki 1976 és 1979 között énekelt a csapatban.

Az ideiglenes helyettesítést egy orvosi rutinműtét indokolja Shaw-nál, aminek természetét a csapat nem hozta nyilvánosságra. Lawton szerepeltetése talán furcsa, de adta magát, az énekes ugyanis eleve kapcsolatban volt társaival az utóbbi időben, miután július 12-én mindenképp fellépett volna velük vendégként egy koncerten, a spanyolországi San Javier-ben. Utóbbi alkalommal a Uriah Heep két énekessel áll majd ki, hogy így köszönjék meg Johnnak a segítséget. A különleges holland, német, osztrák, olasz és svájci bulikat amolyan hivatalos bootleg-jelleggel egyébként maga a banda is rögzíti, és természetesen a programban fokozott súllyal esnek majd latba a Lawtonnal készített lemezek, vagyis az 1977-es Firefly és Innocent Victim, illetve az 1978-as Fallen Angel.

A Heep június 8-án ismét fellép Alsóörsön, a Harley-Davidson Open Road Fesztivál negyedik napján, egyelőre azonban semmi nem utal arra, hogy még a Balatonnál is Lawton énekelne náluk.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 SwedenIsHeaven 2013-04-13 20:17
A rockzene egyik legnagyobb énekese.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.