Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Uriah Heep: Boldert hasnyálmirigyrákkal műtötték

Hasnyálmirigyrák miatt kellett még januárban megoperálni a Uriah Heep basszusgitárosát, Trevor Boldert, ám a zenész már túl van a dolgok nehezén, és ha minden jól alakul, az év második felében visszatérhet társaihoz.

„Nem szívinfarktusról volt szó, hanem rákról”, mondta Bolder a Classic Rock magazinnak a neten elterjedt hírek kapcsán. „Január elején volt egy komoly műtétem, ami után hónapokba telik majd, mire túljutok. A hasnyálmirigyemet támadta meg a betegség, így ki kellett szedni. Nem az egészet, de még így is rossz hírek voltak ezek, szóval kivágták az érintett részt. Utána volt egy kis kemoterápiám, ami még mindig tart, arra az eshetőségre készülve, ha valami ottmaradt. Ha ennek egyszer vége, visszatérhetek ahhoz, amiből élek.”

Boldert természetesen sokkolta betegsége híre, de állítása szerint már túl van a dolgok nehezén. „A lábadozás elég unalmas, de vissza kell szereznem az erőmet, mert őszintén szólva most még nagyon hamar elfáradok. Szerencsére van otthon egy stúdióm, így ott elkezdhetek játszogatni, és megerősödhetek. Mindenképpen írni szeretnék pár dalt. Pár hónapon belül visszatérhetek a normális üzemmódba, és folytathatom az utazgatást a Uriah Heeppel. Eredetileg azt mondták, kilenc hónapba telik majd a felépülés, de most, miután visszavonultam, már csak négy hónapot valószínűsítenek, amennyiben így halad tovább a gyógyulásom.”

Bolder azt is elárulta, hogy ha minden jól halad, karácsony környékén a Spiders From Mars is újjáalakulhat egy speciális koncert erejéig. Trevor annak idején ebben a David Bowie háttérzenekaraként működő formációban kezdte a nagypályás rockzenészkedést. Ha lesz is reunion, abban Bowie természetesen nem vesz majd részt, a basszer mellett azonban Mick „Woody” Woodmansey dobos már biztosan érintett a dologban.

Bolder lábadozása alatt a Uriah Heep John Jowitt basszusgitárossal koncertezik, aki az Arkban vagy az Arenában is bizonyított már korábban. A banda legutóbb 2011-ben jelentetett meg stúdióalbumot Into The Wild címmel, idén mindenképpen nekilátnak a folytatásnak is.

A Heep június 8-án ismét fellép Alsóörsön, a Harley-Davidson Open Road Fesztivál negyedik napján.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 Aladin 2013-03-04 09:31
Nem akarok vészmadár lenni, de a hasnyálmirígyrá k az egyik legrosszabb prognózisú daganatos betegség.
Sajnálnám Boldert. Nagyon szeretem a játékát.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.