Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újradefiniálja önmagát a világ egyik legjobb rockgitárosa

Június 21-én érkezik Tony MacAlpine új szólólemeze, amely a gitáros nevét viseli majd. Tony barátunk utoljára tíz évvel ezelőtt adott ki önálló anyagot a Chromaticity képében, azóta zenekari melókkal foglalkozott: zenélt a Planet X-ben, a jazzes vonalon mozgó CAB-ben, a Ring Of Fire-ben, és szinte folyamatosan turnézott Steve Vai csapatával.

„Azon kaptam magam, hogy ismét ég bennem a vágy valami új megteremtésére", magyarázta MacAlpine. „Egyben újra is akartam magam definiálni szólóművészként. Ez lesz a valaha kiadott legerősebb lemezem, alig várom, hogy útra keljek vele, és élőben is eljátsszam a dalokat!"

Tony otthon, a kaliforniai Pasadenában felállított házistúdiójában rögzítette az új anyagot, amelyen a gitárokért és a billentyűkért teljes egészében ő felelt, de egy dal kivételével a basszusgitár-témákat is feljátszotta (abban a bizonyos egy témában Philip Bynoe-é volt a terep). A lemez nagyrészén a Dream Theaternél is jelöltként meghallgatott Marco Minnemann dobolt, de két dalt a Planet X-es kolléga, Virgil Donati is bevállalt. A keverést az az Ulrich Wild végezte, aki korábban többek között a Deftones és a Static-X anyagain is dolgozott már.

MacAlpine számára azért is bír kiemelt jelentőséggel a 2011-es év, mert idén huszonöt éve adta ki első szólóanyagát, az Edge Of Insanityt, amit azóta is a leginnovatívabb és legerősebb gitáralbumok között tart számon a szakma. MacAlpine később olyan etalon anyagokkal növelte tovább hírnevét, mint például az 1990-es Eyes Of The World vagy az 1994-es Premonition. A gitáros az év második felében kezd el koncertezni az új anyaggal, és azt ígéri, a világ minden részére eljut majd. Magyarországon utoljára 2007-ben járt a Devil's Slingshottal, szóval reméljük, végre szólóban is felléphet nálunk.

Az albumra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Serpens Cauda
02. Ölüdeniz
03. Fire Mountain
04. Dream Mechanism
05. Ten Seconds to Mercury
06. Flowers for Monday
07. Angel of Twilight
08. Pyrokinesis
09. Blue Maserati
10. Summer Palace
11. Salar de Uyuni
12. The Dedication

 

Hozzászólások 

 
#1 kamikaze 2011-05-13 15:18
Szerintem Tony legjobb instru gitárlemeze a 2., a Maximum Security, rajta olyan überdobosokkal, mint Deen Castronovo és Atma Anur. Nem mellesleg ezen az albumon vendégként játszik George Lynch és Jeff Watson is. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy az első lemezen szereplő Steve Smith és Billy Sheehan rossz volna, de a második lemez kiérleltebb, és jobban is szól. A Planet X pedig zseniális!, csak sajnos az igényessége miatt sosem lesz igazán népszerű.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.