Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hivatalos: valóban Mike Mangini a Dream Theater új dobosa

A fárasztó lebegtetésnek végre vége: ahogy azt a legutóbbi pletykák is valószínűsítették, valóban Mike Mangini lett a Dream Theater új dobosa. A 48 éves muzsikus korábban zenélt az Annihilatorben, az Extreme-ben, Steve Vai zenekarában és James LaBrie szólócsapatában is.

A Dream Theater tagjai szerint elsősorban játékának intenzitása, ereje billentette a mérleget Mangini irányába a többi jelölttel szemben, bár azt maguk is elismerik, hogy a döntés nehéz volt. Maga Mangini egyelőre még el sem hiszi, hová került. „Amikor először felhívtak, hogy csatlakozzak a zenekarhoz, az agyamnak legalább egy percre volt szüksége ahhoz, hogy felfogjam, mi történt. Amikor pedig megértettem, elképesztően felszabadultam. Rengeteget jelent ez számomra, párszor majdnem el is sírtam magam. Teljesnek érzem magam azáltal, hogy csatlakozhattam egy ilyen legendás zenekarhoz. Úgy érzem magam, mint egy puzzle egyik darabja, és óriási megtiszteltetés Mike Portnoy után továbbvinni a lángot. Az ő szellemiségét viszem majd tovább.”

A muzsikus korban is illik a banda négy tagjához, és ugyanúgy az Egyesült Államok északkeleti partjáról származik, mint maga a Dream Theater, csak éppen nem New Yorkból, hanem Boston környékéről. Nemcsak a világ egyik legelismertebb session-ütőse, de annak idején ő dobolt James LaBrie Mullmuzzler projektjében és 2005-ös Elements Of Persuasion szólólemezén is, korábban pedig olyan lemezeken játszott, mint az Annihilator 1993-as Set The World On Fire-ja vagy az Extreme 1995-ös Waiting For The Punchline-ja. Steve Vai csapatában is rendszeresen felbukkant.

Mike-on kívül próbált még a bandával Thomas Lang (a világ egyik legkeresettebb session-muzsikusa, John Wetton többé-kevésbé állandó társa), Aquiles Priester (Angra), Virgil Donati (Steve Vai, Tony MacAlpine, Planet X satöbbi), Marco Minnemann (szintén keresett sessionista), Derek Roddy (Nile, Hate Eternal) és Peter Wildoer (Darkane, Armageddon, James LaBrie szólóbandája).

A zenekar augusztus 4-én a székesfehérvári Fezen Fesztiválon is fellép.

 

Hozzászólások 

 
#3 M 2011-05-01 05:50
jó dobos, de a zenekar világa nagyon messze áll tőlem. mondjuk kiváncsiságból belefülelek majd mit tudnak 2011-ben
Idézet
 
 
#2 Ary 2011-04-30 10:52
Meglátjuk, mit tudnak együtt.
Idézet
 
 
#1 Mr. Cool 2011-04-29 23:36
Nagyon király dobos!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.