Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új zenekarral tért vissza a Tankcsapda alapító dobosa

Több mint húsz év kihagyás után újra zenél Buzsik Gyuri, a Tankcsapda egyik alapítója. A dobos az Ölveti Blues Band egykori gitárosával, Bujdosó Bandival írt tíz dalt, és nagylemez formájában, The EasyFlow név alatt meg is jelentették őket.

0604tef

Buzsik Gyuri 1989-ben alapította a Tankcsapdát Labival és Lukács Lacival. Ő dobolt a Baj van!, a Punk&roll, A legjobb méreg, a Jönnek a férgek, Az ember tervez és a Connector:567 anyagokon, aztán 1997-ben váratlanul kiszállt a zenekarból, abbahagyta a zenélést, mígnem másfél évvel ezelőtt gitárt ragadott. „Volt egy fordulópont az életemben”, mondja. „Változások indultak el, energiák szabadultak fel bennem, ami odáig vezetett, hogy gitárt vettem a kezembe, és elkezdtem zenét írni. Aztán csatlakozott hozzám régi barátom, Bujdosó Bandi, aki anno az Ölveti Blues Bandben muzsikált, és az elképzeléseinket közösen dalokba öntöttük.”

A formációt Czerovszky Henriett vokalista és Révész Bence basszusgitáros tette teljessé, így megalakult a The EasyFlow zenekar. Tíz dalt rögzítettek, végleges formájukat az LA Gardens Studioban nyerték el a számok, és június 3-án megjelentek Eating Stars címmel. „Nem akartunk trendi dolgot. Nem volt kitalálva semmilyen koncepció a visszatéréshez. Nem szerettünk volna elvárásoknak sem megfelelni. Minden spontán alakult, ezek a dalok a megéléseinkből, születtek és közben is olyan pillanatokat éltünk át, amire azt mondod, ezért érdemes csinálni. Olyan, mint egy utazós filmzene, mindenki azt vetít rá, amit csak akar. A hallgatásához érdemes hátradőlni, és feltekerni a hangerőt.”

A lemez alább meghallgatható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.