Shock!

július 05.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új progresszív csodatrió debütál Doug Pinnickkel a fronton

Február 12-én jelenik meg a Magna Carta gondozásában a Pinnick Gales Pridgen formáció első nagylemeze, amely a zenekar nevét viseli. Mint az a csapat elkereszteléséből is kitalálható, a zenekarban a King’s X énekes/basszer Doug Pinnick, a többek között Lauryn Hill oldaláról ismert blues gitáros, Eric Gales, illetve a The Mars Volta ex-dobosa, Thomas Pridgen egyesítette erőit.

A kiadó szerint a hármasfogat bemutatkozásába mindhárom zenész hozott valamit a saját stílusából és hatásaiból, és mindhárom hangszer főszerepet játszik az így létrejött muzsikában. A pszichedelikus blues, hard rock és progresszív soul/r’n’b ízekből összegyúrt zene technikás, de emellett végig dallamos és fogós marad. A zenekar szerint Jimi Hendrix, a Cream, a Living Colour, Stevie Ray Vaughan, a Tool, a The Who, Stevie Wonder és a Liquid Tension Experiment hívei egyaránt megtalálhatják majd a számításukat a Pinnick Gales Pridgen albumban, amelyre a Cream Sunshine Of Your Love-jának egy lejjebb hangolt, súlyos verziója is felkerül.

A produceri munkálatokat a legendás Mike Varney látta el, aki többek között olyan gitárhősöket fedezett fel a világnak, mint Yngwie Malmsteen, Marty Friedman, Jason Becker, Tony MacAlpine, Vinnie Moore vagy Richie Kotzen.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.