Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ugyanúgy szívesen hallgatom a Metallicát, mint Judy Garlandot”

Február 21-én jelenik meg Biff Byford első önálló albuma. A Saxon frontemberétől máris meghallgatható a lemez címadó dala.

1025biff

biffbyford_cSchool Of Hard Knocks címmel jelenik meg a nemrég szívműtéten átesett, de már szépen lábadozó Biff Byford első szólólemeze. A Silver Lining Musicnál érkező albumon hallható zenét klasszikus brit hard rocknak ígéri a Saxon énekese, aki olyan zenészekkel rögzítette a dalokat, mint Fredrik Åkesson gitáros (Opeth), Christian Lundqvist dobos és Gus Macricostas basszusgitáros. Vendégként emellett felbukkan az anyagon Phil Campbell (Motörhead, Phil Campbell & The Bastard Sons), Alex Holzwarth (Rhapsody Of Fire), Nick Barker (Voices), Dave Kemp (Wayward Sons) és Nibbs Carter (Saxon) is. „Zeneileg változatosabb ez az album , és nem kizárólag metal”, mondja Biff. „Azt szerettem volna, ha mindenből van benne egy kicsi, amit szeretek, a metaltól a rock’n’rollig. Én ugyanúgy szívesen hallgatom a Metallicát, mint Judy Garlandot. Ameddig jó a zene és szórakoztat, ugyan mi másra lenne szükség?”

Az első előzetes dal, a Welcome To The Show után máris meghallgatható a címadó szám. Biff tervez a lemez kapcsán néhány koncertet is, de amolyan speciális, egyszerre sztorizós és zenélős bulikra kell gondolni, nem hagyományos rockfellépésekre.

 

Hozzászólások 

 
#2 Klóner 2019-12-17 09:19
Ezek a dalok simán beleférhetnek a Saxon repertoárjába is. A 80-as évek könnyedebb (deflepis) Saxon hangzását idézik meg. Nekem ez tetszik!
Idézet
 
 
#1 Equinox 2019-12-16 21:02
Ez AZ a Nick Barker? Érdekes a zenészi gárda. Régen nagy kedvenc volt a Saxon, valahogy mostanában kevesebbet hallgattam, pedig még az új lemezek is jók
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.