Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tizenhét év után újból Ross Robinsonnal stúdiózik a Sepultura

Tizenhét év után ismét Ross Robinson producerrel fut neki új albumának a brazil Sepultura, akik hamarosan Szombathelyen koncerteznek. Az egyelőre cím nélküli album valamikor az év vége felé jelenik meg a Nuclear Blast gondozásában.

A Sepultura először az 1996-os Roots lemezen dolgozott együtt Robinsonnal, a nu metal hangzás egyik megteremtőjeként ismert stúdiós szakemberrel, aki az ő megszólalásukra is erősen rányomta a bélyegét. A maga idejében sok vitát kiváltó album ugyanakkor a banda történetének legsikeresebb kiadványa lett, és több mint 2 millió példányban kelt el világszerte.

Andreas Kisserék júniusban kezdik meg a munkát Robinson kaliforniai stúdiójában, de a munkálatokban társproducerként az a Steve Evetts is részt vesz majd, aki az előző évtized elején szintén több Sepu album munkálatait segítette, és Ross-szal is több alkalommal dolgozott már együtt. Ez lesz az 1998-as Against óta az első alkalom, hogy a Sepultura elhagyja Brazíliát egy album felvételei céljából. Andreasék jelenleg tizenhárom dalvázlattal rendelkeznek, de az irányvonalról egyelőre semmit sem tudni azt illetően, hogy természetesen karrierjük egyik legjobb produkciójának ígérik a lemezt. A Sepultura legutóbbi anyaga, a Kairos 2011 júniusában jelent meg a Nuclear Blastnélt, és emészthetőbbre, direktebbre sikerült, mint az azelőtti A-Lex, sőt, voltaképpen bármelyik Derrick Green-féle albumuk. Ez lesz a csapat első közös stúdióprodukciója Eloy Casagrande dobossal, aki 2011 második felében váltotta a cucc mögött Jean Dolabellát.

A Sepultura tavaszi európai turnéja keretében ismét érinti Magyarországot, a hazai fellépés ezúttal Szombathelyen lesz április 26-án. A koncertet a helyi Agóra Sportházban rendezik meg. Az este folyamán Sepultura mellett a Moby Dick, a Social Free Face, a Leander Rising, illetve az egykori Pokolgép és jelenlegi Kényes Foltok gitáros, Nagy Dávid új csapata, a Helland lép majd színpadra. A jegyár igen baráti, mindössze 4990 forintba kerül egy beugró, és a héten már több helyen is kaphatók lesznek, országosan pedig február 20-ától lehet majd megvásárolni őket.

A Sepultura legutóbb a tavalyi FEZEN-en játszott Magyarországon. További információk napi rendszerességgel a szombathelyi koncertről itt találhatók.

 

Hozzászólások 

 
+2 #5 Messire 2013-04-06 00:41
Ős-Sepu fan vagyok (beneath the remainstől), és basszameg, hiába kalapálta el a kritika és köpködik a megjelenése óta a rajongók is, nekem az Against is tetszett - jobban, mint a Roots és az azt követő Nation. 'Guilty pleasure', na :D
Idézet
 
 
+2 #4 Sárvári Gábor 2013-04-05 22:02
Én csípem őket, főleg az új dolgaikat, de az előző lemez nekem nagyon visszafelé kacsingatósnak tűnt! Pedig szerintem nem a régi dolgaikat kellene újra gyártani, de az hogy a legsikeresebb lemezük producerét választják, hááát . . . . Remélem nem egy Roots No. 2-ben gondolkodnak. Én bírtam a Dante XXI És A-lex lemezeiket, sőt még a Nation-t is. Mondjuk nekem az volt az első Sepu lemezem. De hát hitelbe nem aggódunk! :)
Idézet
 
 
-5 #3 kéjsóvár bohóc 2013-04-05 16:12
A Sepu Max távozása után megszűnt létezni számomra! Derrick felügyelővel ez nem az igazi!
Idézet
 
 
+2 #2 Draveczki-Ury Ádám 2013-04-05 09:29
Teljesen jól emlékszel, hibáztunk, javítva. BenSON, RobinSON. :)
Idézet
 
 
#1 janómanó 2013-04-05 09:04
Az Against producere nem Ross Robinson, hanem Howard Benson volt, ha jól emlékszem.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.