Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Threat Is Real: hallgasd meg a második dalt a Megadeth Dystopiájáról!

The Threat Is Real címmel kihozta a második dalt is a Megadeth a január második felében érkező Dystopia nagylemezhez. A szám a Black Fridayhez kapcsolódó Record Store Day-események kapcsán jelent meg single-ön, és a bakelitverzión a Fear Foreign Policyjének feldolgozása is szerepel.

0929md

Január 22-én, Dystopia címmel jelenik meg a Megadeth új, tizenötödik nagylemeze, amelyet a zenekar ismét új felállásban, Kiko Loureiro szólógitárossal és Chris Adler dobossal készített el. Az album producere Dave Mustaine mellett Toby Wright volt, a keverést Josh Wilbur végezte, és a banda ismét súlyosabb irányba kanyarodott rajta, mint amit legutóbb, a sok vitát kiváltott Super Collideren követtek. „Szerintem sokan örülnek majd, mert a zene megint elég agresszív", mondta korábban Mustaine az új albumról a Guitar Worldnek. „Olyan ötleteket gyűjtöttem össze, amik az elmúlt sok évben születtek, és ott álltak kazettákon, mikrokazettákon, néha még floppykon. Mindet felnyomtam egy merevlemezre, és ott álltam több mint kétszáz dalötlettel meg gitártémával. Ami elég elsöprő mennyiség. Ezt csökkentettük le tizenhárom dalra. Nincs semmi olyan az albumon, ami túlságosan is eltérne a normálistól. Szerintem az lesz a leginkább fülbeötlő, hogy milyen hatással volt a játékomra, amikor tavaly felléptem a San Diegó-i Szimfonikusokkal. Bizonyos dalok hallatán meg lehet mondani, hogy hatással volt rám, amikor Vivaldit, Bachot és hasonlókat tanultam. De olyasmi nincs itt, mint a Super Collideren a Blackest Crow volt, és szövegileg sem a Risk témái a meghatározóak, mint amikor az extasyról, a munkaközvetítő előtt álló sorról meg ilyesmikről énekeltem. Ezek a nóták tényleg nagyon sötétek. De hogy szerepel-e közöttük bármi váratlan? Ez attól függ, mit vársz. És akárhogy is nézzük: kiszámíthatóan kiszámíthatatlannak lenni még mindig azt jelenti, hogy kiszámítható vagy."

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

1002megacover01. Death From Within
02. Fatal Illusion
03. Conquer... Or Die!
04. Lying In State
05. Me Hate You
06. The Emperor's New Clothes
07. Dystopia
08. Bullet To The Brain
09. Last Dying Wish
10. Post American World
11. Look Who's Talking
12. The Threat Is Real
13. Poisonous Shadows
14. Melt The Ice Away (Budgie-feldolgozás)
15. Foreign Policy (Fear-feldolgozás)

A zenekar észak-amerikai turnéja februárban indul, egyes pletykák szerint a Suicidal Tendencies, a Children Of Bodom és a Havok társaságában. A körutat valószínűleg összehangolják majd a Lamb Of God és az Anthrax körútjával, amely januárban startol, és február közepéig tart – ha mégsem így lesz, az ütköző állomásokon Tony Laureano dobol majd a Megában Adler helyett. Európába a fesztiválszezonban érkeznek majd, a doningtoni Download és a clissoni Hellfest már biztos állomás a turnén. A már ismert Fatal Illusion mellett alább most a The Threat Is Real is meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
+8 #22 valarmorgulisz 2015-11-28 13:34
Én sem friss rajongójuk vagyok. Az eddigi életművet tekintve, nálam a Risk és a W.N.A.H a gyengepont. Kb sosem szoktam hallgatni.

Az "újkori" lemezek közül nekem a System nagyon tetszik. A United vége nem. Az Endgame végig, a 13 eleje nem jön be, a Super pedig végig bejött.

Nem éjjel nappal hallgatom ezeket a zenéket, de fejből tudom melyik zene melyik albumon van. Sőt tényleg 1-2 borzasztó tölteléktől eltekintve tudom a dalokat valamilyen szinten dúdolni. Úgyhogy tényleg nem értem, hogy mi ez a "meg sem lehet mondani min szerepelt". Aki rajongó legalább azzal tisztában van, hogy a Burnt ice min szerepel vagy a Fast lane stb..

Szerintem ez a 2 sláger, semmivel nem rosszabb, mint amit az elmúlt 10évben kiadtak a kezük közül. Talán tanultak a leckéből és próbálnak olyan dalokkal nyitni, amik jobban idomulnak a lemez várható hangulatához. Anno az Endgame esetén a Headcrusher után mindenki azt hitte, hogy tempós thrash lemez lesz, pedig nem. A Super Collider után mindenki azt hittem pop-rock lemez, pedig nem. Bízom benne, hogy tanultak.

30évnyi albumkészítés és zenélés után ezek az arcok már bőséggel túl vannak a fénykorukon, így marad a tisztes helytállás. Aztán ha 10-12 számból becsúszik 2-3 rosszabb, akkor mi van?

El kell fogadni, hogy sem Rust in Peacek, sem South of Heaven-ök, sem Ride the Lightningok, sem Alice in Hellek nem fognak születni. Ha mégis, örömmel fogok elnézést kérni tőlük. De ha 2-3évente kapok legalább 6-7 barom jó zenét, én már boldog vagyok.
Idézet
 
 
+1 #21 Tama1975 2015-11-28 11:47
A két szám alapján nekem inkább az Endgame ugrik be. Egyik sem lesz gigasláger, de talán az album többi számával együtt jól fognak mutatni:)
Idézet
 
 
#20 Valentin Szilvia 2015-11-28 11:30
Kevés nálam elfogultabb Megadeth-rajongó létezik, de sajnos nekem sem tetszik ez a két dal. Szomorú vagyok. :(((
Idézet
 
 
#19 Venomádi 2015-11-28 11:07
Én már egy újabb generációs rajongója vagyok a csapatnak (2006 magasságában kezdtem rendszeresen hallgatni). Mindent lemezt kajáltam, ami azóta kijött, a 13-t nem annyira mondjuk. Nem kell ehhez öregnek lenni. Én még így is többet hallgattam a klasszikus Megát, mint az újat. Nyílvánvalóan jobb, de hogy annyival nem szarabb a mostani az is biztos. Az Uniteden jó nóták voltak, csak egy a baj mindig, hogy játszanak az aktuális lemezről 2 nótát max, persze hogy szarik rá a közönség is. Manapság is egy This day we fightot simán el lehetne nyomni, vagy a Washington is nextet.
Idézet
 
 
+3 #18 Charlie Firpo 2015-11-27 23:30
Nagyjából 25 éve hallgatom a zenekar lemezeit, és bár nem vagyok véresszájú fan, de kedvelem és jól ismerem a munkásságukat. Isten látja lelkem én próbálom megkedvelni az új dalokat, de nem igazán megy. Még a The Threat Is Real csak-csak bejön, egész fasza zeneileg, de az ének sokat levon a dal értékeiből (és itt nem az énekhangra gondolok, mert azt már megszoktam az évek során). A Fatal illusion viszont számomra totál homály, tizenkettő egy tucat, és akkor még finoman fogalmaztam. Persze ez csak az én véleményem, ettől még kíváncsi vagyok az albumra, sőt még várom is hátha... de túl öreg vagyok én már ahhoz, hogy elhiggyem, hogy vannak még csodák :)
Idézet
 
 
+1 #17 queensryche999 2015-11-27 21:40
Idézet - megaszáj:
olyan cryptic lemez hangulatát idézi ez a 2 szám is. annál valahogy megragadtak. a többi már csak belemesélés, hogy milyen jó meg stb. az idő eldönti kinél-kinél.


Érdekes, nekem eszembe nem jutna ezekről a Cryptic lemez.
Idézet
 
 
+2 #16 queensryche999 2015-11-27 21:33
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Meg kell védenem a pornósztár nénit. Öt év múlva ezekről a dalokról sem fogjuk tudni alapból rávágni, melyik lemezen is szerepeltek az elmúlt nyolc-tíz év albumai közül, ha az egész lemez ilyen lesz. Nem rossz, a Fatal Illusionnél mindenképpen jobb, de én sem értem a nagy lelkesedést.


Az a helyzet, hogy az eddig publikált dalok alapján magam is így gondolom.
Idézet
 
 
+5 #15 megaszáj 2015-11-27 21:29
érdekes mindig nagyon "várós" lemezek ezeknek a régi bandáknak dalai, de majd utána jön a csalódás. ez is el lesz felejtve mint az előzzőek. kicsivel lehet jobb lesz, de sokan már nem várnak tőlük nagy kiugró teljesítményt. olyan cryptic lemez hangulatát idézi ez a 2 szám is. annál valahogy megragadtak. a többi már csak belemesélés, hogy milyen jó meg stb. az idő eldönti kinél-kinél. de az átlagos 40 éveseket, akik valóban felnőhettek a megadeth-en, ez már nem fogja megcsikolni őket. hasonló szindróma az annihilator is. jó dalokat kellene írni nem tucat lemezeket kiadni. inkább adnának ki 5-6 kidolgozott számot , mint a koncerteket soha el nem játszott töltelék dalokat.
Idézet
 
 
+3 #14 saszi 2015-11-27 14:10
Én végre tényleg várom a lemezt. Szerintem most találták meg Marty utódját.
Idézet
 
 
+2 #13 Venomádi 2015-11-27 14:07
Én meg tudom mondani az utóbbi pár lemez dalait, hogy melyikről vannak (nekem nagyon jó). Nem tudom, én ezt nem szeretném érteni, ennyire nem katasztrófálisa n szar a helyzet. Volt minden lemezen emlékezetes pillanat, minden lemez soundja a fejemben van, sőt kiborítólag el is mondhatom, hogy ez messze a legjobban szóló produkciójuk eddig. Ebbe a dalba egy ponton tudok belekötni, mégpedig hogy a szóló kihagyott ziccer, pedig kurva jól indul. Személyes véleményem, de egy Dimebag stílusához hasonló szólójátékot megérdemelt volna ez a nóta is. Azt a jó vinnyogtatós fajtát, amitől jó ha szét nem esik a gitár. Ebben tudna újulni a banda esetleg. És még a bandára jellemző különböző skálákat sem kellene elhagyni.
Idézet
 
 
+4 #12 Jézus 2015-11-27 13:55
Nem a Rusthoz kellene hasonlítani, hanem mondjuk a Superhez, máris nagyobb lenne a lelkezedés :D
Idézet
 
 
-8 #11 Draveczki-Ury Ádám 2015-11-27 13:54
Idézet - valarmorgulisz:
Értem én, hogy nektek nem tetszik, de miért baj ha másnak igen? :)

Hol mondtam én olyat, hogy baj? :D
Idézet
 
 
+4 #10 valarmorgulisz 2015-11-27 13:38
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Idézet - valarmorgulisz:
A férfi vezet a sztrádán, miközben szól a rádió.
"Egy autós szembe megy a forgalommal, legyenek óvatosak!"
Mire a férfi a nejének "egy autós? az összes!"

Meg kell védenem a pornósztár nénit. Öt év múlva ezekről a dalokról sem fogjuk tudni alapból rávágni, melyik lemezen is szerepeltek az elmúlt nyolc-tíz év albumai közül, ha az egész lemez ilyen lesz. Nem rossz, a Fatal Illusionnél mindenképpen jobb, de én sem értem a nagy lelkesedést.


Neked nem írok ilyet, mert családos ember vagy. De tudod..
"kinek a szőkék, kinek a barnák jönnek be".

Értem én, hogy nektek nem tetszik, de miért baj ha másnak igen? :)
Idézet
 
 
-2 #9 Draveczki-Ury Ádám 2015-11-27 13:23
Idézet - valarmorgulisz:
A férfi vezet a sztrádán, miközben szól a rádió.
"Egy autós szembe megy a forgalommal, legyenek óvatosak!"
Mire a férfi a nejének "egy autós? az összes!"

Meg kell védenem a pornósztár nénit. Öt év múlva ezekről a dalokról sem fogjuk tudni alapból rávágni, melyik lemezen is szerepeltek az elmúlt nyolc-tíz év albumai közül, ha az egész lemez ilyen lesz. Nem rossz, a Fatal Illusionnél mindenképpen jobb, de én sem értem a nagy lelkesedést.
Idézet
 
 
+1 #8 valarmorgulisz 2015-11-27 12:48
Idézet - Venter:
Ti mind süketek vagytok? Ez csak egy kicsivel nagyobb rakás szar mint az előző amit kiszivárogtatta k. Unalmas, nem fogós, Mustaine óvodás mondókát mondogat!


A férfi vezet a sztrádán, miközben szól a rádió.
"Egy autós szembe megy a forgalommal, legyenek óvatosak!"
Mire a férfi a nejének "egy autós? az összes!"
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.