Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Duke: íme az új Lamb Of God-EP címadója!

Decemberben új EP-vel jelentkezik a Lamb Of God. A két ismeretlen számot is rejtő The Duke egy leukémiában elhunyt régi rajongójuknak állít emléket, és a címadó dal máris meghallgatható róla.

0521log

Egy nagy rajongójának, Wayne Fordnak ajánlja új EP-jét a richmondi Lamb Of God. Wayne-nél 2010-ben diagnosztizáltak leukémiát, és öt évvel később, 33 éves korában hunyt el, miközben a zenekar éppen a tavalyi VII: Sturm Und Drang lemezt rögzítette. „Miközben készítettük az albumot, megkérdeztem Wayne-t, hogy van-e bármi, amit el szeretne mondani a világnak, néhány szó, amely alapján szeretné, ha emlékeznének rá”, mondja Randy Blythe énekes. „Azt találtam ki, hogy felveszem, amint elmondja ezeket telefonon, aztán valahogy beépítjük a lemezbe, vagy netán bedolgozom a szavait valamelyik szövegbe. Azt mondta, tök jó az ötlet, hadd gondolkodjon rajta kicsit, de aztán már nem jött szóba többször a dolog. Nem tudom, hogy végül nem akarta, vagy nem érezte úgy, hogy lenne mit mondania, de mindenképpen tisztelegni akartam előtte. Szerettem volna, ha megmarad ennek az embernek az emléke, aki a saját halála szemébe nézve is végig kiegyensúlyozott és összeszedett marad, méghozzá annak a zenekarnak a muzsikájában, amit olyannyira szeretett.”

A The Duke alább meghallgatható címadó dalának szövegét ennek alapján konkrétan Wayne története ihlette, és a csapat még a legutóbbi album számaival egyetemben rögzítette, akárcsak a minialbumra felkerülő másik új szerzeményt, a Cullingot. Az EP-re emellett a Still Echoes, a 512 és az Engage The Fear Machine koncertfelvételei kerülnek fel, előbbi kettő a Rock Am Ringről, utóbbi a Bonnaroo fesztiválról.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 Sárvári Gábor 2016-10-21 15:04
Randy kellemes dallamokat tud kitalálni. Jó a hangja is. Hallani hogy nem egy nagy énekes, de érdekes. Tetszik. Remélem a jövőben több ilyen zenét csinálnak majd.
Idézet
 
 
+1 #1 Vox 2016-10-21 15:03
A LoG-nak nagyon kellene valami megújulás. Nem tudom ki hogy van vele, de lassan azt érzem, hogy egyfolytában ugyanazt a dalt írják meg (csak példaként: Redneck - Desolation). Ez az irány, meg szerintem egyáltalán nem működik náluk. A The Duke egy lagymatag, max. háttérzenének beillő középszar, arról nem beszélve, hogy Randy Blythe soha a büdös életben nem énekel(t) így (az autotunet borzalmasan túltolták). Értem, hogy miről akar szólni és becsülöm is, de mint dal, tőlük ez nulla.

Szóval látom, meg érzem, hogy új irányba tapogatóznak, csak mellette meg zeneileg nem érzem a fejlődést. Ugyanazok a riffek, ugyanazok a dobtémák, mintha nem tudnának elszakadni a bevált dolgoktól.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.