Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Teljes Scenes From A Memoryt játszik jövő évi koncertjein a Dream Theater

Valóban a Scenes From A Memory áll majd a Dream Theater jövő évi turnéjának fókuszában, annak ellenére, hogy a zenekar új albummal is jelentkezik: a Distance Over Time február 22-én kerül a boltokba.

1031dt

Jövőre lesz húsz éve, hogy megjelent a Dream Theater Scenes From A Memory albuma, amely egyrészt a zenekar alighanem utolsó közmegegyezéses klasszikusának tekinthető, másrészt a maga idejében óriási hatást gyakorolt a teljes színtérre. Nem csoda, hogy John Petrucciék ugyanúgy meg akarnak emlékezni a ’99-es mesterműről, mint ahogy a ’92-es Images And Words lemeznek is tematikus turnét szenteltek – utóbbi ugyebár Budapestet is elérte tavaly májusban.

A gitáros a Rolling Stone-nak most megerősítette: a jövő évre eddig bejelentett észak-amerikai koncerteken bizonyosan elejétől végéig elhangzik majd a Scenes From A Memory. „An Evening With…-típusú turnéra indulunk”, mondta John az elképzelésekről. „Az este részeként játszunk az új lemezről, illetve régebbi dalok közül is válogatunk, emellett pedig teljes egészében elnyomjuk a Scenes From A Memoryt. Jó mókának ígérkezik. Az első konceptalbumunkként az egy nagyon fontos lemez volt számunkra, ráadásul akkor dolgoztunk először együtt Jordannel, illetve külső producer nélkül. Emlékszem, Mike Portnoyjal előtte megbeszéltük, hogy többször ne legyen ilyen, legyünk saját magunk producerei, ami azóta is így van. Ebben a tekintetben a Scenes az azelőtti albumra adott válasz volt. És ugyanígy jött az ötlet, hogy mivel még nem készítettünk konceptlemezt sem, annak is elérkezett az ideje. Azt mondtuk: csináljuk meg a saját Operation: Mindcrime-unkat, Tommynkat, The Wallunkat. Mindenképpen tudatosan döntöttünk, hogy valami bátrat, újszerűt, valami mást csinálunk.”

Egyelőre nem tudni, Európa kap-e efféle koncerteket, de tekintve, hogy a lemez annak idején elsősorban errefelé aratott minden képzeletet felülmúló sikert, mi a magunk részéről meglepődnénk, ha a zenekar pont az Atlanti-óceán keleti partján hagyna ki egy ekkora ziccert… Az amerikai turné mindenesetre március 20-án indul. A február 14-én érkező új Dream Theater-lemez címe Distance Over Time lesz, és már a csapat új kiadójánál, az InsideOutnál jelenik meg. A zenekar a borítót és egy nagyon rövid előzetest is közzétett az anyaghoz, amelyet a gyökereikhez való visszakanyarodásként jellemez az előzetes sajtónyilatkozat. Mindez nem túl meglepő, hiszen a 2016-os The Astonishinggel Petrucciék elmentek a falig, és eddig szinte sosem látott mértékben osztották meg a rajongótábort.

 

Hozzászólások 

 
#6 Zsoziedo 2018-11-16 21:25
Szeretem Scenest, de szerintem az Awake zsenialitásával nem ér fel. Márpedig jövőre az is jubilál.
Idézet
 
 
#5 horse80 2018-11-16 21:00
Azért emlékszem, hogy annak idején mekkora "üdvrivalgás" kísérte azt a bizonyos előző albumot... Azzal ismertem meg a zenekart, és a Scenes jobb lett ugyan, de ha a kiadó hagyta volna annó a Falling'-ot az eredeti formájában kijönni, már nem lennék ebben ennyire olyan biztos.
Idézet
 
 
#4 Tuonela 2018-11-16 20:47
A Scenes-el bezárólag számomra hibátlan a DT életmű (igen, a Falling is), attól kezdve nem nekem szól. Azzal szembesülni viszont szinte sokkolt, hogy már mindjárt 20 éve a Scenes megjelenésének. Életem első élőben látott külföldi zenekara volt a DT, amikor a PeCsa szabadtéren teljes egészében előadták az albumot. Felejthetetlen élmény volt.
Idézet
 
 
#3 The_Sentinel 2018-11-16 14:00
Igen, a Fallinggal semmi baj, sőt.
Idézet
 
 
#2 The_Sentinel 2018-11-16 12:10
Hát a magam részéről jobban örülnék a jövőre 25 éves Awake komplett eljátszásának...

Azért az új lemezre kíváncsi leszek, az utolsónál csak jobb lehet.
Idézet
 
 
#1 loup 2018-11-16 12:06
én nagyon szeretem az "azelőtti albumot" is :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.