Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Teljes egészében meghallgatható Marty Friedman új lemeze, a Wall Of Sound

0701martyAugusztus 4-én, azaz ma jelenik meg Marty Friedman új szólóalbuma a Prostheticsnél. A Wall Of Sound című lemez most elejétől végéig meghallgatható.

Paul Fig és Jens Bogren, illetve két dal erejéig a Queen legendás producere, Mack segítségével rögzítette friss szólóalbumát Marty Friedman. A Megadeth egykori gitárosának új albuma Wall Of Sound címmel jelenik meg a mai napon. Az új anyag nagyjából hasonló csapásvonalon mozog, mint a legutóbbi, 2014-es Inferno, ám sokkal intenzívebb: mélyebb, agresszívebb, illetve egyszerre szomorúbb és vidámabb is elődjénél. „Ez már a tizenharmadik albumom lesz a sorban, és szerintem végre rátaláltam a megfelelő módszerre. Sok időt töltök dalírással és demózással, így mire eljutok odáig, hogy a stúdióban élesben nyomom a dalokat, már mindent el tudok játszani. Ezért aztán nagyon könnyű rögtönözni és az eredetileg tervezetteknél jobb végeredménnyel előrukkolni. Ha már van egy jó demód, sokkal egyszerűbb, szórakoztatóbb és fájdalommentesebb bevonulni a stúdióba, és felnyomni a végleges verziókat”, mondta a gitáros.

Az anyag olyan vendégekkel készült el, mint Jinxx (Black Veil Brides), Shiv Mehra (Deafheaven) vagy Jørgen Munkeby (Shining). Érdekesség, hogy Jinxx nem gitározik, hanem hegedül a lemezen. „Nagy rajongója vagyok neki és a zenekarának is", mondta Friedman. „Lejött a 2015-ös Los Angeles-i koncertemre, és elmondta, hogy játszik hegedűn is, amit nem is tudtam, és egyből támadt is egy ötletem. Most pedig úgy gondoltam, itt az alkalom, hogy meglepjük a közönséget, és valami olyasmivel álljunk elő, amire sem az én rajongóim, sem az ő rajongói nem számítanak..."

martyfriedman_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Self Pollution
02. Sorrow And Madness (feat. Jinxx)
03. Streetlight
04. Whiteworm
05. For A Friend
06. Pussy Ghost (feat. Shiv Mehra)
07. The Blackest Rose
08. Something To Fight (feat. Jørgen Munkeby)
09. The Soldier
10. Miracle
11. Last Lament

A premiernapon a teljes nagylemezt meg lehet hallgatni alább.

 

Hozzászólások 

 
+1 #6 Doktorúr 2017-08-10 09:44
Fantasztikus zenész ez a fickó! (mondjuk ha szólólemez, nálam még mindig a Dragon's Kiss az über :) )
Idézet
 
 
+2 #5 Vékony Tünde 2017-08-09 19:15
Fantasztikus! Nem tudok betelni vele!
Idézet
 
 
+4 #4 saszi 2017-08-05 07:19
Én is újra és újra hallgatom , nem bírom abbahagyni, ez a hangzás örökre belém égett. Fülessel hallgatva meg káprázatosabb a hatás. Csoda ez a lemez.
Idézet
 
 
+6 #3 kamikaze 2017-08-05 07:10
Az, hogy újra és újra kíváncsi vagyok a dalokra azt jelenti, hogy tetszik az anyag. Egyszerűen hihetetlen, hogy ennyi év után is tud újat mutatni, még mindig van mondanivalója. És ezen lemez fényében tessék újraértékelni az évtizede vele kapcsolatban (elsősorban Mustaine által) elterjedt fals híreket (amik nyilvánvalóan már akkor is baromságok voltak), hogy mennyire nem érdekli már Marty-t a rockgitározás. A kiválása óta megjelent lemezei számomra nemhogy a megfáradás jeleit, hanem éppen ellenkezőleg, a felszabadult alkotómunka aktuális eredményeit mutatják. Nem tudom, hogy a 21.században mit lehet még elmondani erről a műfajról úgy, hogy az továbbra is érdekes legyen, de ennél többet aligha. Világklasszis!
Idézet
 
 
+5 #2 ezrrl 2017-08-04 21:26
Lementem hídba...hihetetlen zene...és ahogy szól az album...köszönöm Marty.
Idézet
 
 
+7 #1 latexbaba 2017-08-04 13:11
Ahogy Mustaine-nek nagy szerepe volt a Metallica-hangzás kialakításában, ebből a számból (is) jól lemérhető, hogy Friedmannek mekkora szerepe volt abban, hogy a Megadeth szintet ugorjon 1990-ben...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.