Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Talán egyetlen Tony Martin-lemez sem szólt még ennyire tonymartinosan”

Több mint másfél évtizedet kellett várni rá, de januárban végre új lemezzel jelentkezik Tony Martin. A Black Sabbath volt frontemberétől máris meghallgatható az első friss szerzemény.

1205tonymartin

Thorns címmel jelenteti meg a Battlegod/Dark Star kiadónál új szólóalbumát Tony Martin. A Black Sabbath '80-as évek második és '90-es évek első felében aktív frontembere utoljára 2005-ben, Scream címmel hozott ki friss dalgyűjteményt. A Thorns elkészítésében Scott McClellan gitáros (Breed Of Aggression), Magnus Rosén (ex-Hammerfall) és Greg Smith (Alice Cooper, Rainbow) basszusgitárosok, illetve Danny Needham dobos (Venom) voltak az énekes segítségére.

„Talán egyetlen Tony Martin-lemez sem szólt még ennyire tonymartinosan – mondja a főszereplő. – Számos meglepetés akad rajta, biztos vagyok benne, hogy sokan felfigyelnek majd ezekre. Ha nem is teljesen, de javarészt Scott McClellan riffjeire épül a zene, aki új versenyző a színtéren, de roppant értékes bűntársamnak bizonyult ezen a kiadványon: nagyszerű nótákat írtam a riffjeiből, és kicsit hasonlóan dolgoztunk, mint annak idején Tony Iommival. Más a hangzása és a játékstílusa, de roppant jó rifférzékkel rendelkezik. Maga a zene pedig változatos, dallamos, erőteljese, gondolatébresztő, és ugyanazt a magas minőséget hordozza, mint bármi, amin valaha is dolgoztam. Vallom, hogy vannak még elmesélésre váró történetek, eléneklésre váró dalok, és ezzel a lemezzel úgy érzem, mindent elértem, amit csak akartam."

tonymartin_cA dallista az alábbi lesz:

01. As The World Burns
02. Black Widow Angel
03. Book Of Shadows
04. Crying Wolf
05. Damned By You
06. No Shame At All
07. No Where To Fly
08. Passion Killer
09. Run Like The Devil
10. This Is Your Damnation
11. Thorns

Az As The World Burns című dal máris meghallgatható. Martin az Arjen Lucassen-féle Star One új lemezén is vendégszerepel, és minden konkrétum nélkül ugyan, de az elmúlt években az is többször felmerült, hogy minden valószínűség szerint fog még együtt dolgozni Tony Iommival is. Emellett előbb-utóbb várható a vele készült Black Sabbath-lemezek box setes kiadása is.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#2 GTJV82 2022-01-19 23:08
Fent van a komplett album youtube-on, hát igen, elsőre inkább amolyan Dehumanizer / Strange Highways feeling csak Tony Martin hangjával,,,, nem rossz, szokni kell.
Idézet
 
 
#1 kiss gabor 2021-12-06 17:18
Nem bannam, ha inkabb "headless crossosan" szolna.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.