Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Black Sabbath: Tony Martin-érás box set várható

Méltóbb formában állítana emléket a Black Sabbath Tony Martin-korszakának Tony Iommi. A gitáros elmondta: emellett Ian Gillannel közösen készített, ismeretlen felvételek is előkerülhetnek.

0428sabs02

Nemrég speciális újrakiadásokat kapott a Black Sabbath két klasszikus, Ronnie James Dióval készített lemeze, az 1980-as Heaven And Hell és az 1981-es Mob Rules. Tony Iommi ugyanakkor egyáltalán nem díjazta, amikor ezzel párhuzamosan, néhány héttel ezelőtt a néhai Geoff Nicholls mostohafia, Gary Rees nyilvánosságra hozott egy exkluzív, próbatermi Sabbath-felvételt Slapback címmel. „Ez most némileg probléma nekünk”, mondta a témáról Full Metal Jackie-nek adott interjújában a Black Sabbath gitárosa. „Anélkül hozta ki a dalt, hogy előzetesen tudtunk volna róla, és az ilyesmi nem kifejezetten jó húzás. Geoff Nichollsnál megmaradt egy sor felvétel, olyanok is, amiken ő maga nem játszott. A Slapback is azelőtt készült, hogy Geoff egyáltalán velünk zenélt volna. Aztán ezek a felvételek hirtelen a mostohafiához kerültek, aki erre nyilvánosságra is hozta ezt. Ami kissé helytelen.”

Várhatók azonban egyéb exkluzív darabok a Sabbath több mint öt évtizedes pályafutásából. „Rengeteg-rengeteg régi felvételem van, ami sosem látott napvilágot”, fogalmazott Iommi. „Szeretném összeválogatni ezeket, és feltenni őket némelyik lemezre. Fokozatosan haladunk majd ezekkel a box setekkel. És igen, kijön majd valamikor egy Tony Martin-féle box set, és talán Ian Gillannel készült felvételek is. Szóval igen, várhatók olyan dalok, amiket azelőtt sosem használtunk fel sehol.”

Ami a Martin-érát illeti, Iommi évek óta lebegteti, hogy előbb-utóbb méltó újrakiadások formájában szeretné kihozni az 1989-es Headless Cross, illetve az 1990-es Tyr albumokat, az 1995-ös Forbidden újrakevert verzióján pedig régóta dolgozik.

 

Hozzászólások 

 
#9 Gábor 2021-04-05 11:57
Hát ha olyan sok extra felvétele van Iommi-nak igazán előállhatna vele, nem tudom mire vár. Érdekesebb lenne mint egy 25. koncertfelvétel a DIO-érából...
Idézet
 
 
#8 Verebélyi Gábor 2021-04-04 21:13
A két Dio-val készült lemez mellett a Martin-fél korszak minden egyes lemeze klasszikus mestermű. Koromnál fogva nekem mindig is ezek a lemezek jelentették a Black Sabbath-ot. Van valami megfoghatatlan, misztikus, monumentális hangulata ezeknek a daloknak.

Talán a Forbidden, a lecsupaszított hangzásával lóg ki ezek közül, de a dalokkal itt sem lenne alapban semmi gond. Kíváncsian várom az újrakevert változatot!

Ha megtörténne végre a csoda, én azonnal befizetnék egy Tony Martinos koncertre!!!
Idézet
 
 
#7 zoli 2021-04-04 20:45
Headless Cross mekkora lemez már!
Idézet
 
 
#6 Igor Igorovics 2021-04-04 18:29
Idézet - Simon Zoltán 2:
Cross Purposes is nagy kedvencem. A turnéja legjobb Black Sabbath koncert volt Magyarországon, amin voltam.( pedig láttam őket a két IKONNAL is. Igazi best off volt. (Ozzy, Dio korszak dalaival is ) Iommi , Butler, Bobby Rondinelli, aki saját maga állt sorba a büfében a régi BS-ben...

A Cross Purposes egy 10 pontos remekmű. A mai napig nem értem, hogy az amúgy alulértékelt Martin érából miért kezelik annyira mostohán azt az albumot. Mert a Forbiddennél még megértem,( bár azért remix azért sokat fog dobni rajta, ebben biztos vagyok), de ennél nem. Apropó! A Forbidden remixe kész van, csak most járványhelyzet miatt halasztják a kiadást. Talán egy turnét akarna a két Tony?

A remixről:
13:42-nál" It's done." Érdemes azért egy kicsit előbb tekerni a kérdés miatt.

https://www.youtube.com/watch?v=6_gocQD1ZbI
Idézet
 
 
#5 Simon Zoltán 2 2021-04-04 17:42
Cross Purposes is nagy kedvencem. A turnéja legjobb Black Sabbath koncert volt Magyarországon, amin voltam.( pedig láttam őket a két IKONNAL is. Igazi best off volt. (Ozzy, Dio korszak dalaival is ) Iommi , Butler, Bobby Rondinelli, aki saját maga állt sorba a büfében a régi BS-ben...
Idézet
 
 
#4 zebraman 2021-04-04 16:14
Nekem is ez a kedvenc korszakom, együtt a Gillan és Hughes együttműködésse l, nagyon érdekes időszak volt, változatos zenével. Jó lenne, ha még az idén lenne belőle valami, bár ezek megvannak, de érdekelne az új verzió is.
Idézet
 
 
#3 Duke 2021-04-04 14:30
Idézet - Kovacs Ervin:
Az Eternal Idol-t nem emlegetik? Pedig az is egy mestermu.


Valószínűleg arról van szó, hogy abból az albumból 2010-ben készült egy elég tisztességes 2 CD-s "Delux Edition", tehát a többi Martinos lemezzel ellentétben nincs úgymond mostohán kezelve az életműben.
Idézet
 
 
#2 Kovacs Ervin 2021-04-04 14:06
Az Eternal Idol-t nem emlegetik? Pedig az is egy mestermu. Minden esetre, ha egyben, valami box formaban kihoznak mind a 4 albumot cd formatumban, biztos vevo lennek ra.
Idézet
 
 
#1 pumpika666 2021-04-04 14:02
ááá, legkedvesebb Sabbath-korszakom, nagyon várós!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.