Shock!

május 25.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Tagcsere után tér vissza a koncertszínpadokra az Ad Astra

Nagyjából fél éve síri csend honol a budapesti prog/thrasher Ad Astra körül, de most ismét megmozdul a zenekar: egy tagcsere után, vagyis új felállással debütálnak szeptember 7-én a Népligetben.

„A legfontosabb hír, amivel tartozunk már egy ideje, hogy a zenekar sajnos pár hónapja háromtagúra fogyott, ugyanis Erdélyi Csaba, a zenekar basszusgitárosa, alapítótagja távozott a csapatból”, mondta a Shock!-nak Erdélyi Péter gitáros/énekes. „Ezt a döntését hosszas mérlegelés után hozta meg, mert magánéleti körülményei, illetve egyéb tervei mellé már nem fért be a zenekarral járó elkötelezettség sem időben, sem költségekben. Csabi ettől függetlenül nem fogja teljesen abbahagyni a zenélést, illetve a készülő új Ad Astra dalok közül is néhányban még benne lesz a keze kreatív oldalról, tehát várhatóan hallatni fogja még brummogó basszusgitárját az éterben.”

A zenekar jelenleg kisegítő basszerossal dolgozik tovább Sasvári Ferenc személyében, aki a tavalyi Voivod koncerten is beugrott már az Ad Astrába, csak akkor éppen dobosként (de egyébként gitározni is tud).

„A másik fontos dolog, hogy ősztől végre ismét visszatérünk a deszkákra. Első fellépésünk némileg last minute jelleggel nem kisebb helyen lesz, mint a budapesti Népligetben megrendezendő, nagyszabású és ingyenesen látogatható SzeptemberFeszt szombati napján, viszont az erdetileg tervezett színpaddal és időponttal akadt egy kis fennforgás, így feltélenül érdemes követni a kapcsolódó Facebook eseményt, mert elképzelhető, hogy változások lesznek.”

Az Ad Astra további koncerteket is tervez, hamarosan ezekről is megérkeznek a pontos adatok. A csapattal a tavalyi Open Wide lemez kapcsán készített interjúnk itt olvasható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.