Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Szembejöhet a világ legszebb csaja, de lehet, hogy csak az fog róla eszedbe jutni, mennyire csodálatos a feleséged”

1214ieEgyelőre még nem dőlt el, hogy Jon Dette dobol-e majd az Iced Earth soraiban a jövő év elején esedékes, Budapestet is elérő európai turnén, de a metal világ egyik legfoglalkoztatottabb kisegítője szívesen zenélne tovább Jon Schafferékkel. A dobos egyben a zenekari lét nehézségeiről is beszélt egy aktuális interjúban.

Dette (a képen jobbról a második) a Metal-Rulesnak elárulta: a jelenlegi Volbeat gitáros, Rob Caggiano révén került az Iced Earthbe, akivel az Anthrax révén barátkoztak össze, és mivel a Volbeat folyamatosan közös turnékra cipeli magával Jon Schafferéket, természetesen adta magát a kapcsolat. „Úgy tűnik, mindenki jól érzi magát, remek ivócimborák lettünk”, mondta a dobos. „A visszajelzésekből ítélve a rajongók és a színpad szélén álló emberek szerint is egy feszes egység dolgozik a deszkákon, ami nagyon szilárdnak tűnik. Vagyis eddig roppant pozitív reakciók érkeztek, ami alighanem azt jelenti, hogy jól végzem a munkámat.” Dette és a csapat egyelőre még csak tárgyal arról, hogy Jon elkísérje-e őket a jövő év elején startoló európai turnéra is, de mivel a naptárja egyelőre üres, szívesen tartana a 2014-es évben brutális koncertezést tervező power metalosokkal. „Ahogy mondtam, jól kijövök a srácokkal, és a színpadon is jól érezzük magunkat, így ha tovább akarják folytatni velem, én biztosan benne vagyok”, szögezte le.

Az interjúban természetesen Dette hányattatott sorsa is szóba került, hiszen a dobos a Slayertől a Testamenten át zenekarok egész hadseregét erősítette az elmúlt húsz év során, ám mindenhonnan kikerült, és teljes stúdiólemezt például még senkivel sem volt alkalma készíteni. „Ha valakit beveszel egy zenekarba, nem minden a tudás, hiszen kényelmesen is kell vele érezned magad. Rengeteg ember könnyen ítélkezik ilyen kérdésekben: azt mondják, vegyétek be ezt meg azt az embert, és bele sem gondolnak, hogy együtt utaztok egy buszon a koncertek között. Az ilyesmi nem kilenctől-ötig típusú meló: nem arról van szó, hogy látod a másikat négy órán át délelőtt, megebédelsz, utána még négy órát együtt töltötök, aztán mindenki megy haza, meg jön a hétvége is. Egy zenekarban folyamatosan együtt vagy a többiekkel: inkább olyan ez, mint egy kapcsolat. Vagyis azt kell kiválasztani egy munkára, aki abba a konkrét zenekarba a legjobban passzol. Szembejöhet veled a világ legszebb csaja, akinek hatalmas mellei és a leggyönyörűbb segge van, de ha házas vagy, lehet, hogy csak az fog róla eszedbe jutni, mennyire csodálatos a feleséged. Lehet, hogy a nagy mell meg a segg rossz párhuzam, bocsánat, de nem csak a képességek döntenek egy zenekarban. Lehet, hogy négyen láncdohányosok, az ötödik pedig ugyan a legfantasztikusabb zenész a földön, de gyűlöli a cigizést. Vagy fordítva: négy arc nem dohányzik és nem iszik, az ötödiket pedig csak az érdekli, hogy szétbulizza a seggét. Ezekben a helyzetekben nincs jó és rossz, csak adott szituációban megfelelő megoldás. És ha olyan emberekről beszélünk, akiknek a szokásai ütköznek, hosszabb távon nem lesz működőképes az együttműködés.”

Dette szerint a Slayer idén év elején jelentős mértékben azért nem maradt meg mellette az ausztrál turné után, mert közben Jeff Hanneman meghalt. „Elkezdtem dolgozni a Slayerrel, miután hazatértünk Ausztráliából: demóztunk és zenét írtunk az új lemezhez. De aztán Jeff halála megváltoztatott pár dolgot. Előtte azonban minden abba az irányba mutatott, hogy együtt fogunk zenélni. Összességében Jeff halála után szerintem kényelmesebben érezték magukat Paul Bostaphfal, hiszen Paul több időt töltött a zenekarban, mint annak idején jómagam. És ha úgy érzik, hogy Paullal jobban elvannak, és hazatértek, csak még jobban tisztelem Pault, és a legjobbakat kívánom nekik.”

Dette az Iced Earth turnéja mellett elvileg a hamarosan feljátszandó hármas Animetal USA lemezen is játszik majd. Jon Schafferék budapesti koncertje február 5-én lesz a Club 202-ben, előttük a Warbringer és az Elm Street gondoskodik a hangulatról.

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 Flagellator1974 2013-12-24 09:24
Na jó, komolyan, csak viccelni akartam. Az idézetet ctrl+c/v-vel csináltam. Képes voltál kijavítani a rosszra?? Dette JOBBRÓL a második!!
Idézet
 
 
#1 Flagellator1974 2013-12-23 23:04
"(a képen jobbról a második)"

Na ne mondd, igazán?? ;)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.